Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-02-08 BIVŠI RADNICI BARSKE FABRIKE RASPITIVALI SE U TUŽILAŠTVU DOKLE SE STIGLO SA PREDMETOM „PRIMORKA”
Bivši radnici ispred tužilaštva Istražuju finansije više lica
Dan - novi portal
To­kom is­tra­ge u pred­me­tu „Pri­mor­ka” sa­slu­ša­no je vi­še li­ca u svoj­stvu svje­do­ka, a pri­ku­plja­ju se i ma­te­ri­jal­ni do­ka­zi o ma­te­ri­jal­no-fi­nan­sij­skom po­slo­va­nju tog pred­u­ze­ća, ka­zao je dr­žav­ni tu­ži­lac Ve­se­lin Vuč­ko­vić.
– U is­tra­ži­va­nju i pri­ku­plja­nju do­ka­za u ovom pred­me­tu ko­ri­ste se i me­ha­ni­zmi me­đu­na­rod­ne prav­ne po­mo­ći ra­di sa­slu­ša­nja od­re­đe­nih li­ca. U pred­me­tu je u to­ku fi­nan­sij­sko vje­šta­če­nje – re­kao je Vuč­ko­vić biv­šim rad­ni­ci­ma Pri­mor­ke, ko­ji su ju­če tra­ži­li pri­jem kod ne­kog od tu­ži­la­ca u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu (SDT).
SDT je po­kre­nu­lo is­tra­gu u pred­me­tu „Pri­mor­ka” u apri­lu pro­šle go­di­ne pro­tiv 15 fi­zič­kih i jed­nog prav­nog li­ca zbog sum­nje da su ošte­ti­li dr­žav­ni bu­džet za če­ti­ri mi­li­o­na eura.
– Upo­re­do sa is­tra­gom, u pred­me­tu te­če i fi­nan­sij­ka is­tra­ga pro­tiv vi­še li­ca, a, po pred­lo­gu Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva, od­lu­kom nad­le­žnog su­da iz­da­ta je pri­vre­me­na mje­ra obez­bje­đe­nja pre­ma prav­nom li­cu, ko­ja za­pra­vo zna­či za­bra­nu ras­po­la­ga­nja ne­po­kret­no­sti­ma i dru­gom imo­vi­nom prav­nog li­ca do okon­ča­nja fi­nan­sij­ske is­tra­ge. U ra­du u pred­me­tu uklju­če­ni su spe­ci­jal­ni is­tra­žni ti­mo­vi Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva – ka­zao je Vuč­ko­vić i do­dao da su u to­ku is­tra­ga kao pr­va fa­za kri­vič­nog po­stup­ka i po­seb­ni po­stu­pak fi­nan­sij­ske is­tra­ge.
On je ju­če o to­ku is­tra­ge oba­vi­je­stio biv­še rad­ni­ke Pri­mor­ke Da­ni­cu Kon­tić, De­san­ku Kan­dić, Dra­gi­cu Dra­go­vić i Džev­de­ta Beg­zi­ća, ko­ji su is­pred Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva do­šli ka­ko bi se in­for­mi­sa­li o re­zul­ta­ti­ma iz­vi­đa­ja i o to­me do­kle se sti­ga­lo u pred­me­tu „Pri­mor­ka”.
Rad­ni­ci su se u vi­še na­vra­ta, u za­vi­sno­sti od to­ga ko je nad­le­žan za pred­met „Pri­mor­ke”, in­te­re­so­va­li za po­stu­pa­nje u pred­me­tu, pri­je sve­ga uka­zu­ju­ći da su oni usled ne­za­ko­ni­tog po­slo­va­nja i ras­po­la­ga­nja imo­vi­nom „Pri­mor­ke” ošte­će­ni i na­rav­no za­in­te­re­so­va­ni za bu­du­ći po­stu­pak tu­ži­la­štva i nji­hov po­lo­žaj i pra­va kao ošte­će­nih u pred­me­tu kri­vič­ne pro­ce­du­re.
Pred­met „Pri­mor­ke” Bar, fa­bri­ke ko­ja je za­po­šlja­va­la pre­ko 1.400 rad­ni­ka i ko­ja je bi­la na­da­le­ko po­zna­ta po pro­iz­vod­nji hlje­ba, pe­ci­va, ra­znih so­ko­va i ma­sli­no­vog ulja, pre­i­spi­ti­van je u Dr­žav­nom tu­ži­la­štvu po­čev od kra­ja 2008. go­di­ne.A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"