Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-02-08 LUKA KOTOR OBJAVILA SPISAK SUMNJIVIH DONACIJA PRETHODNE UPRAVE
Aprcović Drugovima iz DPS-a 60 hiljada za sponzorstva Prethodni saziv odbora direktora Luke Kotor, na čijem čelu su bili funkcioneri DPS-a, za sedam mjeseci prošle godine isplatio je za sponzorstva 75 hiljada, od čega 60 hiljada FK Bokelj. Sponzorstvo FK Bokelju je sporno iz razloga što je na čelu tog kluba u tom periodu bio Željko Aprcović, predsjednik OO DPS-a, a u odboru direktora Luke su bili Subotić i Uskoković, članovi DPS-a
Dan - novi portal
Pret­hod­ni od­bor di­rek­to­ra Lu­ke Ko­tor, u ko­jem su bi­la dva čla­na DPS-a i je­dan LP-a, is­pla­tio je za se­dam mje­se­ci pro­šle go­di­ne 130,8 hi­lja­da eura po osno­vu do­na­ci­ja i spon­zor­sta­va. Od to­ga je za FK Bo­kelj, na či­jem je če­lu po­sla­nik DPS-a i pred­sjed­nik Op­štin­skog od­bo­ra DPS-a u Ko­to­ru Želj­ko Apr­co­vić, is­pla­će­no 60 hi­lja­da, po­ka­zu­ju po­da­ci o do­na­ci­ja­ma i spon­zor­stvu sa saj­ta Lu­ke Ko­tor.
Ovaj iz­nos je is­pla­ćen do 27. ju­la, jer je 28. ju­la smi­je­njen do­ta­da­šnji bord di­rek­to­ra. Su­ma od sko­ro 131 hi­lja­du eura je go­to­vo isto­vjet­na su­mi ko­ja je za do­na­ci­je i spon­zor­stva is­pla­će­na to­kom ci­je­le 2014. go­di­ne.
Do­na­ci­je i spon­zor­stva za 2017. go­di­nu su da­kle is­pla­će­ni dok su u od­bo­ru di­rek­to­ra bi­li u ime op­šti­ne Ko­tor Sta­ni­sla­va Su­bo­tić (DPS), De­jan Usko­ko­vić (DPS), Go­ran Gr­bo­vić (LO), za­tim Jo­vo Be­ćir u ime Fon­da PIO i pred­stav­nik ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra Ra­do­mir Ru­da­no­vić. No­vi sa­ziv u ko­me su pred­stav­ni­ci opo­zi­ci­je je pre­u­zeo upra­vlja­nje Lu­kom od 28. ju­la, dok su u od­bo­ru osta­li Su­bo­tić i Ru­da­no­vić. Ru­da­no­vić opet u ime ma­lih ak­ci­o­na­ra, a Su­bo­tić u ime dru­gih ak­ci­o­na­ra me­đu ko­ji­ma su Fond PIO, Za­vod za za­po­šlja­va­nje i vla­sni­ci sa­kri­ve­ni iza ka­sto­di ra­ču­na.
No­vi od­bor di­rek­to­ra, u ko­me su, po­red Su­bo­tić i Ru­da­no­vić, u ime op­šti­ne Bran­ko Iva­no­vić, Bra­ni­slav Dra­go­vić i Slo­bo­dan Vu­ka­so­vić iz SNP-a, od av­gu­sta pa do kra­ja go­di­ne ni­je is­pla­tio ni­je­dan cent po ovom osno­vu, jer je pret­hod­na upra­va po­žu­ri­la da po­tro­ši sav no­vac. Čak su po­sled­njeg da­na upra­vlja­nja, 27. ju­la, da­li oko se­dam hi­lja­da po­mo­ći.
Na spon­zor­stva je la­ni oti­šlo 75 hi­lja­da eura, od če­ga 60 hi­lja­da za FK Bo­kelj. Spon­zor­stvo FK Bo­ke­lju je spor­no iz raz­lo­ga što je na če­lu tog klu­ba u tom pe­ri­o­du bio Apr­co­vić, ko­ji je pred­sjed­nik OO DPS-a, a u od­bo­ru di­rek­to­ra Lu­ke su bi­li Su­bo­tić i Usko­ko­vić, čla­no­vi DPS-a. La­ni je Bo­kelj na­pu­stio du­go­go­di­šnji tre­ner Slo­bo­dan Dra­ško­vić, ko­ji je na­veo da upra­va ni­je do­ve­la ade­kvat­na po­ja­ča­nja, na­kon što je klub na­pu­sti­lo ne­ko­li­ko pr­vo­ti­ma­ca. Osta­lih 15 hi­lja­da eura je da­to za fe­sti­val za dje­cu, kar­ne­val, auto-mo­to „Bla­žo Smi­lja­nić” i Na­ci­o­nal­nu tu­ri­stič­ku or­ga­ni­za­ci­ju.
Ka­da su u pi­ta­nju do­na­ci­je, od­no­sno po­mo­ći, naj­ve­ća je za se­dam mje­se­ci la­ni da­ta Do­mu zdra­vlja od 20 hi­lja­da eura, pet hi­lja­da je da­to Si­ni­ši Ka­šće­la­nu, 3,22 hi­lja­de Ko­tor ma­ru, po tri hi­lja­de Pe­tru Abra­mo­vi­ću i UB­NOR-u, po dvi­je i po hi­lja­de NVU Fe­šta i D.O.O. Mak­sko, či­ja je dje­lat­nost emi­to­va­nje ra­dio pro­gra­ma. Vla­snik tog pred­u­ze­ća je Slav­ko Man­dić, ko­ji je vla­snik i Ska­la Ra­di­ja. Taj ra­dio je do­bio hi­lja­du eura.
Dvi­je hi­lja­de je do­bio Bo­kelj­ski kul­tur­ni cen­tar, dok su osta­li do­bi­li po­moć od is­pod hi­lja­du eura. Ukup­no je za do­na­ci­je da­to 55,8 hi­lja­da eura.
Pre­ma po­u­zda­nim in­fro­ma­ci­ja­ma „Da­na”, od 2011. go­di­ne, od­no­sno za po­sled­njih se­dam go­di­na, po osno­vu do­na­ci­ja i spon­zor­sta­va utro­še­no je sko­ro mi­li­on eura.
Op­šti­na Ko­tor ima 57 od­sto ak­ci­ja Lu­ke, Fond PIO ima 17,5 pro­ce­na­ta, 10,3 od­sto je skri­ve­no iz ka­sto­di ra­ču­na, 5,9 od­sto je u vla­sni­štvu Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje, dok Ran­ko Kri­vo­ka­pić ima sko­ro dva od­sto ak­ci­ja. Osta­li ak­ci­o­na­ri ima­ju ma­nje od jed­nog pro­cen­ta di­o­ni­ca.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"