Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-01-22 U PREDIZBORNIM AKTIVNOSTIMA ULCINJSKOG DPS-A UČESTVUJE I RUŽDIJA DEMIROVIĆ, KOJI JE OSUĐIVAN ZA ŠVERC DROGE
Narko-diler sa Milom u kampanji
Demirović (zaokružen) u timu predsjednika DPS-a tokom njegove posjete Ulcinju Narko-diler sa Milom u kampanji Na fotografiji koju „Dan” objavljuje vidi se da Demirović, dok Đukanović govori na skupu ulcinjskog DPS-a, stoji iza partijskog lidera, a tu su i drugi istaknuti funkcioneri opštinskog odbora vladajuće stranke Demirović je uhapšen zbog šverca kilogram heroina i osuđen je za neovlašćeno držanje i puštanje u promet opojnih droga, a kaznu zatvora izdržao je u ZIKS-u
Ul­ci­nja­nin Ru­ždi­ja De­mi­ro­vić, ko­ji je osu­đi­van za šverc dro­ge, ak­tiv­no uče­stvu­je u pred­iz­bor­nim ak­tiv­no­sti­ma De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS), a na fo­to­gra­fi­ji ko­ju „Dan“ ob­ja­vlju­je vi­di se u dru­štvu pred­sjed­ni­ka te stran­ke i biv­šeg pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Fo­to­gra­fi­ja je na­sta­la to­kom ne­dav­ne Đu­ka­no­vi­će­ve po­sje­te Ul­ci­nju, u okvi­ru kam­pa­nje za lo­kal­ne iz­bo­re u tom gra­du ko­ji su za­ka­za­ni za 4.fe­bru­ar.
Ka­ko se mo­že vi­dje­ti na fo­to­gra­fi­ji ko­ju ob­ja­vlju­je­mo, dok Đu­ka­no­vić go­vo­ri na sku­pu ul­cinj­skog DPS-a, De­mi­ro­vić sto­ji iza par­tij­skog li­de­ra, a tu su i dru­gi istaknuti funk­ci­o­ne­ri ul­cinj­skog od­bo­ra vla­da­ju­će stran­ke.
„Dan” je u ma­ju 2008.go­di­ne ob­ja­vio da su ope­ra­tiv­ci bar­ske i ul­cinj­ske po­li­ci­je za­pli­je­ni­li ki­lo­gram he­ro­i­na i tom pri­li­kom li­ši­li slo­bo­de Ul­ci­nja­ni­na Ruždiju De­mi­ro­vi­ća, ko­me su sta­vi­li na te­ret neo­vla­šće­no dr­ža­nje i pu­šta­nje u pro­met opoj­nih dro­ga. U ak­ci­ji tran­spor­ta te dro­ge uče­stvo­vao je i Eg­zon Ča­prić. To­kom po­li­cij­ske po­tje­re, ka­ko je ta­da sa­op­šte­no iz po­li­ci­je, njih dvo­ji­ca su iz­ba­ci­li dro­gu iz vo­zi­la i ona je pro­na­đe­na ne­da­le­ko od mje­sta za­sje­de u dva pa­ke­ti­ća od po 500 gra­ma.
Ta­da je uhap­šen De­mi­ro­vić, ina­če biv­ši po­li­ca­jac, a na­đen je i na­pu­šte­ni „mer­ce­des» ul­cinj­skih ta­bli­ca. „Dan” je pre­nio da su ta dvvo­ji­ca Ul­ci­nja­na već du­že bi­li pod po­li­cij­skom pri­smo­trom. Cr­no­gor­ska po­li­ci­ja je tvr­di­la da su dvo­ji­ca Ul­ci­nja­na dio me­đu­na­rod­nog kri­mi­nal­nog lan­ca ko­ji se du­ži pe­ri­od ba­vi kri­jum­ča­re­njem nar­ko­ti­ka. Po sa­op­šte­nju po­li­ci­je, njih dvo­ji­ca su u or­ga­ni­zo­va­nom šver­cer­skom lan­cu ima­li za­du­že­nje da bez­bjed­no pri­hva­te po­šilj­ku iz Al­ba­ni­je, a da po­tom pre­ko ku­ri­ra dro­gu tran­spor­tu­ju da­lje.
Ru­ždi­ja De­mi­ro­vić je ka­sni­je osu­đen za neo­vla­šće­no dr­ža­nje i pu­šta­nje u pro­met opoj­nih dro­ga i ka­znu za­tvo­ra iz­dr­žao je u Za­vo­du za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja. De­mi­ro­vić je sa­da po­znat kao ak­ti­vi­sta DPS-a u Ul­ci­nju.
Ovo ni­je pr­vi put da se ul­cinj­ski DPS ve­že za lič­no­sti ko­je su umi­je­ša­ne u kri­mi­nal­ne rad­nje. Ta­ko je pred­sjed­nik OO DPS-a Ul­cinj i no­si­lac li­ste te stran­ke na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u fe­bru­a­ru Ljo­ro Nre­kić po­ve­zi­van sa op­tu­že­nim ko­sov­skim nar­ko-bo­som Na­se­rom Kelj­men­di­jem, ali dr­žav­no tu­ži­la­štvo i da­lje ću­ti i ne is­pi­tu­ju sum­nje da su njih dvo­ji­ca ima­li uno­sne po­slo­ve. Nre­kić je bio na spi­sku li­ca ko­ja su u tu­ži­la­štvu sa­slu­ša­va­na zbog Kelj­men­di­je­vih po­slo­va u Cr­noj Go­ri, ali pro­tiv nje­ga do da­nas ni­je po­kre­nut ni­ka­kav po­stu­pak. Ina­če, Nre­kić je no­si­lac li­ste DPS-a na fe­bru­ar­skim iz­bo­ri­ma.
Ni­je sa­mo opo­zi­ci­ja tra­ži­la da is­tra­žni or­ga­ni is­pi­ta­ju ve­ze še­fa OO DPS-a Ul­cinj i Na­se­ra Kelj­men­di­ja, već je i dio ne­za­do­volj­nih čla­no­va ul­cinj­skog od­bo­ra vla­da­ju­će stran­ke još 2015. go­di­ne uka­zi­vao na te sum­nji­ve kom­bi­na­ci­je. Po­čet­kom ma­ja 2015.go­di­ne, na sjed­ni­ci OO DPS-a, du­go­go­di­šnji član te stran­ke Šef­ki­ja-Ke­ko Lja­mo­vić ka­zao je da ne že­li da bu­de ta­mo gdje je pred­sjed­nik čo­vjek ko­ji je po­ve­zan sa nar­ko-di­le­ri­ma Na­se­rom Kelj­men­di­jem i osta­li­ma.
Nre­kić je na­ve­den kao Kelj­men­di­jev sa­go­vor­nik ka­da je 2012.go­di­ne ob­ja­vljen li­sting te­le­fon­skih po­zi­va ko­sov­skog nar­ko-bo­sa u Cr­noj Go­ri. Osim Nre­ki­ća, od po­zna­ti­jih po­li­ti­ča­ra u tom li­stin­gu bio je po­me­nut i čel­nik DUA i ak­tu­el­ni mi­ni­star za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Meh­met Zen­ka. M.V.


Uče­snik stra­nač­kih sa­sta­na­ka

Da je Ru­ždi­ja De­mi­ro­vić ak­ti­van u ul­cinj­skom DPS-u ne sa­mo od po­čet­ka ove go­di­ne, to jest to­kom kam­pa­nje za fer­bu­ar­ske lo­kal­ne iz­bo­re, već od­ra­ni­je, po­ka­zu­ju i fo­to­gra­fi­je ko­je su ob­ja­vlji­va­ne na fej­sbuk pro­fi­lu Na­i­la Re­dže, is­tak­nu­tog funk­ci­o­ne­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta. Na jed­noj od tih fo­to­gra­fi­ja vi­di se Ru­ždi­ja De­mi­ro­vić na sa­stan­ku od­bo­ra DPS-a ana­mal­skog pod­ruč­ja u de­cem­bru pro­šle go­di­ne.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"