Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-01-25 GRAĐANI IZNIJELI NIZ PRIMJEDBI NA PLANSKI DOKUMENT ZABJELO 8
Dalekovod izbrisan iz plana
Dan - novi portal
Na DUP Za­bje­lo 8, ko­ji po­kri­va pro­stor od 73,55 hek­ta­ra naselja, gra­đa­ni su ima­li naj­vi­še pri­mjed­bi na sprat­nost obje­ka­ta i ci­je­pa­nje par­ce­la sa­o­bra­ćaj­ni­ca­ma. Kon­takt­ne zo­ne pla­na sa sje­ve­ra su za­hvat DUP-a Ti­teks i pro­stor ob­u­hva­ćen UP-om He­mo­mont, sa sje­ve­ro­i­sto­ka Uli­com voj­vo­de Ili­je Pla­men­ca. Na is­toč­noj stra­ni gra­ni­ca se po­kla­pa sa Uli­com prin­ce­ze Kse­ni­je dok je sa ju­ga i ju­go­za­pa­da kom­ple­tan pro­stor DUP-a ogra­ni­čen Uli­com Vo­ji­sla­vlje­vi­ća.
Mi­o­drag Mi­šu­ro­vić iz Dah­ne tra­žio je ve­ću sprat­nost obje­ka­ta u tom na­se­lju. U Dah­ni je pre­vi­đe­na naj­ve­ća sprat­nost P+2 i P+3.
–Ovo­li­ka sprat­nost je za dio pre­ma Ci­jev­ni i Ku­ća­ma Ra­ki­ća a ne za Dah­nu ko­ja je bli­zu gra­da. Pri­mjed­bu ima­mo i na dva da­le­ko­vo­da u za­pad­nom di­je­lu DUP-a ko­ji su iza­zi­va­li ve­li­ke ne­vo­lje mje­šta­ni­ma. Gla­vni grad ne da sa­gla­snost da se uklo­ne, CE­DIS za to tra­ži pa­re, a gra­đa­ni gu­be tu ze­mlju. U jed­nom di­je­lu ste na­pra­vi­li par­king ko­ji ni­ko­me ne tre­ba –sma­tra Mi­šu­ro­vić.
Zo­ri­ca Sretenović, is­pred ob­ra­đi­va­ča pla­na, firme Ur­ban­pro­jekt, ob­ja­sni­la je da su pa­ra­me­tri grad­nje pre­ci­zi­ra­ni PUP-om, te da uko­li­ko bi po­di­gli sprat­nost oti­šli bi van to­ga. Ona je is­ta­kla da su pa­ra­me­tri grad­nje da­ti mak­si­mal­no i da se ne mo­gu po­ve­ća­va­ti.
–Mi­ni­star­stvo nam je vra­ćalo plan zbog ne­kog di­je­la gdje smo pa­ra­me­tre sprat­no­sti pre­šli. Re­ci­mo pro­je­kat bu­le­va­ra Vo­ji­sla­vlje­vi­ća smo do­bi­li kao ste­če­nu oba­ve­zu. Da­le­ko­vo­di su pla­ni­ra­ni za iz­mje­šta­nje –re­kla je Sretenović.
Rat­ko Mu­go­ša ima 5.000 kva­dra­ta, ali su mu na par­ce­la­ma dva da­le­ko­vo­da.
–Re­če­no mi je bi­lo da će da se uklo­ne, ali ni­su. To su mi lič­no re­kli u CE­DIS-u. Ja sma pro­dao dio ze­mlje i sad me ku­pac tu­ži i na su­du smo –ka­že Mu­go­ša.
Zo­ri­ca Rak­če­vić, iz Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra, re­kla je da sva­ki do­ku­ment do­bi­ja sa­gla­snost CE­DIS-a, te da su oni adre­sa ka­da je ri­ječ o elektromreži. Sve­to­zar Pe­ko­vić sa­op­štio je da mu je pro­šli plan „po­ci­je­pao” par­ce­lu, pa ga je in­te­re­so­va­lo da li je to ura­đe­no i ovog pu­ta. Rak­če­vić ga je upu­ti­la da do­đe u se­kre­ta­ri­jat. Sreć­ko Če­le­bić sa bra­tom ima par­ce­lu od 2.500 kva­dra­ta. Po ovom pla­nu sa­o­bra­ćaj­ni­ca mu uzi­ma 900 kva­dra­ta.
–Od pla­ca mi uzi­ma­te 900 kva­dra­ta, što ni­je ma­lo. Mo­že li da se po­mje­ri još ili da se na­đe rje­še­nje za kom­pen­za­ci­ju – re­kao je Če­le­bić.
Zo­ri­ca Sretenović ka­že da je sa­o­bra­ćaj­ni­ca po­mje­re­na naj­vi­še što mo­že jer mo­ra ima­ti svoj tok zbog ras­kr­sni­ca. Želj­ko Mi­šu­ro­vić ka­že da su mu zbog kru­žnog to­ka di­ja­go­nal­no „ras­ci­je­pa­li” par­ce­lu, a da je isti slu­čaj i u Uli­ci Ro­ma­no­vih, te da je na ostat­ku par­ce­le pla­ni­ran par­king. On je pi­tao da li uli­ca mo­že da se po­mje­ri. Sretenović je ka­za­la da su ucr­ta­li par­king jer ni­je­su htje­li da mu osta­ve par­če par­ce­le, već da mo­že da ga eks­pro­pri­ji­še. A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"