Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-01-25 SINDIKALCI TRAŽE SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM ZBOG MANJKAVIH REZULTATA NADLEŽNIH SLUŽBI U BORBI SA „DIVLJACIMA”
Taksisti su protestima već upozoravali na nedostatke u sistemu Mnogi taksisti i dalje rade „na kvaku” Ne budu li se preduzele sve mjere zakonom propisane mi ćemo na demokratski način da ispoljimo ono što nas muči, najvjerovatnije protestima, poručuje potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore
Dan - novi portal
Stru­kov­ni sin­di­kat tak­si­sta Cr­ne Go­re za­tra­žio je sa­sta­nak sa Sla­vo­lju­bom Sti­je­po­vi­ćem, gra­do­na­čel­ni­kom Pod­go­ri­ce, ka­ko bi od nje­ga do­bi­li ob­ja­šnje­nje za­što ni­je ri­je­šen pro­blem ne­le­gal­nih tak­si­sta ko­ji na pod­go­rič­kim uli­ca­ma ra­de „na kva­ku”. Pot­pred­sjed­nik SSTCG Ve­sko Bje­lić ka­že da su za go­di­nu da­na, ko­li­ko tra­je obe­ća­nje gra­do­na­čel­ni­ka Pod­gro­i­ce da će bi­ti ri­je­šen pro­blem tak­si­sta, in­spek­cij­ski or­ga­ni ura­di­li ma­lo.
– Za­tra­ži­li smo sa­sta­nak sa gra­do­na­čel­ni­kom Pod­go­ri­ce ka­ko bi­smo su­mi­ra­li re­zul­ta­te. Za go­di­nu da­na, od ka­ko nam je gra­do­na­čel­nik obe­ćao da će in­spek­cij­ski or­ga­ni pred­u­ze­ti sve ka­ko bi se sma­njio broj ne­le­gal­nih tak­si­sta ni­šta ni­je ura­đe­no. Sa­mo­stal­ni pred­u­zet­ni­ci su pre­va­re­ni jer na uli­ca­ma i da­lje sa­o­bra­ća­ju ne­le­gal­ni tak­si­sti. Sti­je­po­vić ni­je is­pu­nio obe­ća­nja ko­ja je dao, ta­ko da smo pre­va­re­ni pa će­mo od nje­ga tra­ži­ti ob­ja­šnje­nje ko je za­ka­zao, da li su se or­ga­ni Glav­nog gra­da ko­ji­ma je iz­dao na­re­đe­nje da se ri­je­ši pro­blem, oglu­ši­li o to­me ili je ne­što dru­go u pi­ta­nju – na­veo je Bje­lić.
Bje­lić uka­zu­je da je za ovih go­di­nu da­na iz­o­sta­la asi­sten­ci­ja In­spek­ci­je ra­da, te da Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj ni­je ura­dio kva­li­tet­nu ana­li­zu bro­ja tak­si­sta.
–Po­red na­po­ra Ko­mu­nal­ne is­pek­ci­je da se sma­nji broj ne­le­gal­nih tak­si­sta mi ni­je­smo do­bi­li re­zul­ta­te. Iz­o­sta­la je in­ter­ven­ci­ja In­spek­ci­je ra­da, a Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj ni­je ura­dio kva­li­tet­nu ana­li­zu bro­ja tak­si­sta. Ta­ko­đe, ne po­sto­je kri­te­ri­ju­mi za iz­da­va­nje li­cen­ci, pa zbog to­ga mi­sli­mo da i da­lje u Pod­go­ri­ci ima ve­li­ki bro­je ne­le­gal­nih tak­si­sta – na­veo je Bje­lić.
Zbog ve­li­kog bro­ja „di­vlja­ka”, ka­ko uka­zu­je Bje­lić, u pi­ta­nje je do­ve­de­na eko­nom­ska odr­ži­vost sa­mo­stal­nih pred­u­zet­ni­ka. Uko­li­ko ne do­bi­ju kon­kret­ne od­go­vo­re od Sti­je­po­vi­ća pred­u­zet­ni­ci su pri­pre­mi­li i sce­na­rio.
– U pi­ta­nju je na­ša eg­zi­sten­ci­ja pa ne bu­du li se pred­u­ze­le sve mje­re ko­je su za­ko­nom pro­pi­sa­ne mi će­mo na de­mo­krat­ski na­čin da is­po­lji­mo ono što nas mu­či naj­vje­ro­vat­ni­je pro­te­sti­ma. Mi gu­bi­mo svo­ja rad­na mje­sta. Zbog ve­li­kog bro­ja tak­si­sta na­ma su sve ma­nje šan­se da do­đe­mo da za­ra­de ka­ko bi smo op­sta­li u bran­ši – na­vo­di Bje­lić.
Ve­sko Bje­lić da na za­ra­du uti­če i to što u ja­nu­a­ru ima po­sla s ob­zi­rom da je vri­je­me ka­da su pra­zni­ci i od­mo­ri.
N.S.


Star­tu­ju re­gi­star ka­se

Ve­sko Bje­lić na­vo­di da bi od 1. fe­bru­a­ra tre­ba­lo da star­tu­ju i fi­skal­ne ka­se ka­ko bi sva­ko mo­rao da iz­mi­ru­je oba­ve­ze.
–Sa­mo­stal­ni pred­u­zet­ni­ci su po­ka­za­li do­bru vo­lju ti­me što su kre­nu­li da pla­ća­ju re­pro­gram du­ga. Na taj na­čin do­ka­za­li smo da že­li­mo da uđe­mo u le­gal­ne to­ko­ve pa oče­ku­je­mo od svih su­bje­ka­ta da pla­ća­ju ona­ko ka­ko za­kon na­la­že – po­ru­ču­je Bje­lić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"