Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-01-23 PORODICA RAJKA KULJAČE POKRENULA SUDSKI PROCES PROTIV PRVE BANKE
Tužio Aca jer mu je uzeo 2,1 milion sa računa Ugovori na osnovu kojih je 2,1 milion eura Prva banka skinula sa naših računa falsifikovani su i antidatirani. Moja djeca i ja nismo potpisali saglasnost da našim novcem garantujemo za kredit Zorana Mugoše, zbog čega nam je novac skinut sa računa, kazala je Jadranka Kuljača, supruga bivšeg gradonačelnika Budve Nepoznati muškarac je došao kod Kuljačine supruge i sinova i tražio da potpišu dokument kojim garantuju za kredit Zoranu Mugoši od dva miliona, sa rokom otplate na tri ili četiri mjeseca, što je van pameti
Dan - novi portal
U Osnov­nom su­du u Pod­go­ri­ci ju­če je odr­ža­no pri­prem­no ro­či­šte po tu­žbi po­ro­di­ce Raj­ka Ku­lja­če pro­tiv Pr­ve ban­ke zbog to­ga što im je sa ra­ču­na ski­nut 2,1 mi­li­on eura, ka­ko tvr­de, bez nji­ho­ve sa­gla­sno­sti i uz fal­si­fi­ko­va­nje pot­pi­sa.
Tu­žbu je pod­nio Ku­lja­čin tast Ste­vo Ra­da­ča, ko­ji je 2007. go­di­ne pro­dao ze­mlji­šte fir­mi Pro­per­ti in­vest­ments za 2,1 mi­li­on eura. Taj no­vac je upla­tio na ra­ču­ne svo­je ćer­ke Ja­dran­ke, Ku­lja­či­ne su­pru­ge, i na ra­ču­ne unu­ka Mar­ka i Mi­lo­ša Ku­lja­če. Njih tro­je su, ka­ko je sa­op­šte­no na ju­če­ra­šnjem ro­či­štu kod su­di­je Je­le­ne An­đe­lić, u mar­tu 2007. go­di­ne pot­pi­sa­li sa Pr­vom ban­kom ugo­vor o šted­nom ulo­gu i ugo­vor o oro­če­nom de­po­zi­tu. Po­što su ta­da Ku­lja­či­ni si­no­vi bi­li ma­lo­ljet­ni, on je bio ovla­šćen da ras­po­la­že sa nji­ho­vim nov­cem.
Pro­ble­mi na­sta­ju 2011. go­di­ne, ne­du­go na­kon što je Raj­ko Ku­lja­ča, biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve, uhap­šen. Pu­no­moć­ni­ca Ku­lja­či­nog ta­sta Lji­lja­na Đo­le­vić je ka­za­la da ta­da kod Ja­dran­ke i nje­nih si­no­va do­la­zi ne­po­zna­ti mu­ška­rac i tra­ži da pot­pi­šu iz­ja­vu ka­ko da­ju sa­gla­snost da sa nov­cem ko­ji ima­ju na šted­nim ra­ču­ni­ma ga­ran­tu­ju Zo­ra­nu Mu­go­ši, biv­šem sa­jov­cu i pri­pad­ni­ku obez­bje­đe­nja Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, za kre­dit od dva mi­li­o­na.
– Tra­žio je da ga­ran­tu­ju za Mu­go­šin kre­dit od dva mi­li­o­na sa ro­kom ot­pla­te na tri ili če­ti­ri mje­se­ca, što je van pa­me­ti. On na­rav­no taj no­vac ni­je vra­tio i nji­ma su sa ra­ču­na ski­nu­te pa­re. Sve se to de­ša­va­lo 2011. go­di­ne, a an­ti­da­ti­ra­no je na 2007. go­di­nu – ka­za­la je Đo­le­vić.
Nje­ne ri­je­či po­tvr­di­la je Ja­dran­ka Ku­lja­ča. Ona je na­ve­la da su ugo­vo­ri o šted­nji iz 2007. go­di­ne ori­gi­nal­ni, a da je u do­ku­men­ti­ma na osno­vu ko­jih im je ski­nut 2,1 mi­li­on eura njen pot­pis fal­si­fi­ko­van. Za­to je i pri­hva­ti­la da vje­štak gra­fo­lo­ške stru­ke vje­šta­či pot­pi­se.
– Fal­si­fi­ko­va­ni su moj pot­pis i pot­pi­si mo­je dje­ce, ko­ja su ta­da bi­la ma­lo­ljet­na – is­pri­ča­la je Ku­lja­ča.
Pu­no­moć­ni­ca Pr­ve ban­ke Kse­ni­ja Fra­no­vić je ka­za­la da ta fi­nan­sij­ska in­sti­tu­ci­ja ne zna šta se de­ša­va­lo sa nov­cem, već da to zna­ju Ku­lja­če, ko­je su ras­po­la­ga­le nov­cem.
– Pr­va ban­ka je po­stu­pi­la u skla­du sa ugo­vo­rom sa Ra­da­čom iz fe­bru­a­ra 2007. go­di­ne. Ne mo­že bi­ti ban­ka od­go­vor­na pre­ma tu­ži­o­cu za no­vac na ra­ču­nu tre­ćih li­ca. Ne­ma do­ka­za da je Ra­da­ča ogra­ni­čio ko­ri­šće­nje nov­ca kćer­ki i unu­ci­ma. Na­pro­tiv, u ugo­vo­ru pi­še da sa nov­cem si­no­va mo­že ras­po­la­ga­ti otac Raj­ko Ku­lja­ča. Svi ugo­vo­ri su ured­no pot­pi­sa­ni – iz­ja­vi­la je Fra­no­vić, ko­ja je tra­ži­la da sud od­bi­je tu­žbu.
Glav­na ras­pra­va će se odr­ža­ti po­čet­kom mar­ta.
D.M.


Svje­do­či­će biv­ši me­nadž­ment

To­kom sud­skog po­stup­ka su­di­ja An­đe­lić će sa­slu­ša­ti Ra­da­ču i nje­go­vu kćer­ku Ja­dran­ku, dok će da svje­do­če bi­ti po­zva­ni Raj­ko Ku­lja­ča, nje­go­va sva­sti­ka Slo­bo­dan­ka Vu­ka­di­no­vić, Zo­ran Mu­go­ša i iz Pr­ve ban­ke Pre­drag Dre­cun, Je­li­ca Pe­tri­če­vić, Pe­tra­šin Ka­sa­li­ca i pu­no­moć­ni­ca u ovom po­stup­ku Kse­ni­ja Fra­no­vić. Dre­cun, Pe­tri­če­vić i Ka­sa­li­ca ni­su vi­še u Pr­voj ban­ci. Naj­ve­ći ak­ci­o­nar Pr­ve ban­ke je Aco Đu­ka­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"