Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2018-01-22 U NAPADU TALIBANA NA HOTEL ,,INTERKONTINENTAL’’ U KABULU Ubijeno 18 osoba
Dan - novi portal
Naj­ma­nje 18 lju­di, me­đu ko­ji­ma 14 stra­na­ca, ubi­je­no je u na­pa­du ta­li­ba­na na ho­tel ,,In­ter­kon­ti­nen­tal” u Ka­bu­lu. Po­vri­je­đe­no je 10 oso­ba, me­đu ko­ji­ma šest pri­pad­ni­ka bez­bjed­no­snih sna­ga. Na­pad je tra­jao 13 sa­ti.
Vi­še od 150 lju­di, me­đu ko­ji­ma 41 stra­nac, spa­se­no je iz ho­te­la, iz­ja­vio je port­pa­rol Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va Na­džib Da­niš, pre­nio je AP. Bi-Bi-Si je ja­vio, po­zi­va­ju­ći se na po­li­ci­ju u Ka­bu­lu, da je do­sad po­tvr­đe­no da je me­đu stran­ci­ma ubi­je­no de­vet Ukra­ji­na­ca, Nje­mac, Grk i je­dan dr­ža­vlja­nin Ka­zah­sta­na.
Ovaj luk­su­zan ho­tel sa ja­kim obez­bje­đe­njem po­pu­la­ran je me­đu stran­ci­ma i av­ga­ni­stan­skim zva­nič­ni­ci­ma, na­po­mi­nje ame­rič­ka agen­ci­ja.
Sve je po­če­lo da se od­i­gra­va u su­bo­tu oko 21 sat po lo­kal­nom vre­me­nu. Port­pa­rol ta­li­ba­na Za­bi­hu­lah Mu­dža­hid re­kao je da su oni pla­ni­ra­li da na­pad­nu ho­tel u če­tvr­tak uve­če, ali su na­pad od­lo­ži­li, jer je ta­da bi­lo vjen­ča­nje, a ka­ko tvr­de, že­lje­li su da iz­bjeg­nu ci­vil­ne žr­tve.
U tre­nut­ku na­pa­da u ho­te­lu su bi­la i 34 pro­vin­cij­ska zva­nič­ni­ka, uče­sni­ka kon­fe­ren­ci­je ko­ju je or­ga­ni­zo­va­lo av­ga­ni­stan­sko mi­ni­star­stvo za te­le­ko­mu­ni­ka­ci­je.
U ho­te­lu je, dok su tra­ja­li su­ko­bi, iz­bio i po­žar, a ču­le su se i eks­plo­zi­je. Na te­le­vi­zij­skim snim­ci­ma vi­dje­lo se da su ne­ki lju­di po­ku­ša­li da po­bjeg­nu kroz pro­zor ko­ri­ste­ći čar­ša­ve.
Ta­li­ba­ni su pre­u­ze­li od­go­vor­nost za na­pad na ho­tel ,,In­ter­kon­ti­nen­tal” u Ka­bu­lu, sa­op­štiv­ši da je pet na­o­ru­ža­nih na­pa­da­ča u sa­mo­u­bi­lač­kim pr­slu­ci­ma uze­lo na ni­šan stran­ce i av­ga­ni­stan­ske zva­nič­ni­ke.
Port­pa­rol av­ga­ni­stan­skog Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va Na­džib Da­niš re­kao je da je op­sa­da ho­te­la, ko­ja je po­če­la u su­bo­tu uve­če, okon­ča­na na­kon sko­ro 13 sa­ti, pri če­mu su bez­bjed­no­sne sna­ge ubi­le sve na­pa­da­če.
Po­sled­nji na­pa­dač je, pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ubi­jen ju­če, vi­še od 12 sa­ti na­kon što je na­pad po­čeo.
Još šest oso­ba, me­đu ko­ji­ma su tro­ji­ca pri­pad­ni­ka bez­bjed­no­snih sna­ga, ra­nje­no je u na­pa­du na ovaj luk­su­zni hotel. Gru­pa na­pa­da­ča uze­la je prek­si­noć za ta­o­ce lju­de u ho­te­lu i sa­ti­ma se su­prot­sta­vlja­la bez­bjed­no­snim sna­ga­ma.
Roj­ters na­vo­di da se sa svje­tlom no­vog da­na u Ka­bu­lu uka­zao gust cr­ni dim ko­ji ku­lja iz zgra­de ho­te­la bli­zu ko­jeg se na­la­zi ne­ko­li­ko oklop­nih vo­zi­la voj­ske SAD opre­mlje­nih te­škom ar­ti­lje­ri­jom, kao i je­di­ni­ce av­ga­ni­stan­ske po­li­ci­je. Na­vo­di se da je na­pad usli­je­dio sa­mo ne­ko­li­ko da­na na­kon što je ta­mo­šnja ame­rič­ka am­ba­sa­da iz­da­la upo­zo­re­nje na mo­gu­će na­pa­de na ho­te­le u Ka­bu­lu.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"