Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-01-24 PREMA PODACIMA MINISTARSTVA SAOBRAĆAJA Autoput gradi 80 domaćih kompanija
Dan - novi portal
Mi­ni­star­stvo sa­o­bra­ća­ja do sa­da je iz­da­lo 78 sa­gla­sno­sti za an­ga­žo­va­nje po­di­zvo­đa­ča na re­a­li­za­ci­ji pri­o­ri­tet­ne di­o­ni­ce auto­pu­ta Bar–Bo­lja­re, ko­ji­ma je ob­u­hva­će­no 99 kom­pa­ni­ja, od če­ga 80 iz Cr­ne Go­re.
– Na taj na­čin je auto­put po­stao pro­je­kat ko­ji je u svo­ju re­a­li­za­ci­ju uklju­čio naj­vi­še do­ma­ćih kom­pa­ni­ja – pi­še u sa­op­šte­nju ob­ja­vlje­nom na saj­tu mi­ni­star­stva.
U skla­du sa ugo­vo­rom o pro­jek­to­va­nju i iz­grad­nji, ka­ko su na­ve­li, iz­vo­đač ra­do­va ne­ma pra­vo da ra­do­ve u cje­li­ni ustu­pi po­di­zvo­đa­či­ma.
– Iz­vo­đač ra­do­va je oba­ve­zan da an­ga­žu­je po­di­zvo­đa­če za pro­jek­to­va­nje i iz­vo­đe­nje ra­do­va, ko­ji ima­ju sje­di­šte i re­gi­stra­ci­ju u Cr­noj Go­ri pri­je 1. ja­nu­a­ra 2012. go­di­ne, u obi­mu ko­ji ne mo­že bi­ti ma­nji od 30 od­sto pri­hva­će­nog iz­no­sa ugo­vo­ra – pod­sje­ti­li su iz mi­ni­star­stva na či­jem če­lu je Osman Nur­ko­vić.
Po­di­zvo­đač­ki ra­do­vi pod­ra­zu­mi­je­va­ju iz­vo­đe­nje ra­do­va na gra­di­li­štu, kao i po­slo­ve pro­jek­to­va­nja.
Iz­vo­đač, ka­ko su ka­za­li, sam oba­vlja oda­bir po­ten­ci­jal­nih po­di­zvo­đa­ča i od­go­vo­ran je za kva­li­tet i di­na­mi­ku nji­ho­vih ra­do­va, kao i za pla­ća­nja po­di­zvo­đa­či­ma. Glav­ni iz­vo­đač ra­do­va je ki­ne­ski CRBC.
Mi­ni­star­stvo, u svoj­stvu in­ve­sti­to­ra, iz­da­je pret­hod­nu sa­gla­snost, ali to ne zna­či auto­mat­ski i da je ne­ko po­stao po­di­zvo­đač, jer je to obli­ga­ci­o­ni od­nos dva ili vi­še pred­u­ze­ća, od­no­sno iz­me­đu iz­vo­đa­ča ra­do­va i dru­gih kom­pa­ni­ja.
In­ve­sti­tor, ka­ko su ob­ja­sni­li, ne od­re­đu­je po­di­zvo­đa­če, već na pred­log iz­vo­đa­ča da­je pret­hod­nu sa­gla­snost ako is­pu­nja­va­ju uslo­ve.
Iz­da­va­nje pret­hod­nih sa­gla­sno­sti od­no­si se na do­ma­će i stra­ne po­di­zvo­đa­če, pri če­mu se sa­mo an­ga­žman do­ma­ćih kom­pa­ni­ja ra­ču­na u ugo­vo­rom de­fi­ni­sa­nu kvo­tu od 30 od­sto.
Grad­nja di­o­ni­ce Smo­ko­vac–Uvač–Ma­te­še­vo po­če­la je 11. ma­ja 2015. go­di­ne i ko­šta­će po ugo­vo­ru 809,6 mi­li­o­na eura. Rok za za­vr­še­tak ra­do­va je 11. ma­ja 2019. go­di­ne.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"