Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-01-24 VIŠE DRŽAVNO TUŽILAŠTVO U PODGORICI SAOPŠTILO Nema odgovornih za smrt djevojčice
Dan - novi portal
Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci utvr­di­lo je da ne po­sto­ji kri­vič­na od­go­vor­nost ni­jed­nog li­ca u slu­ča­ju smr­ti dvo­go­di­šnje J.B. ko­ja je pre­mi­nu­la 10. ja­nu­a­ra. Ka­ko je ju­če sa­op­šte­no iz tu­ži­la­štva, tu­ži­o­ci su na osno­vu spi­sa pred­me­ta utvr­di­li da smrt dje­te­ta ni­je na­stu­pi­la usled ne­kog kri­vič­nog dje­la.
– Ocje­nom sa­dr­ži­ne spi­sa pred­me­ta, po­seb­no ob­duk­ci­o­nog za­pi­sni­ka iz Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re, Odje­lje­nja za sud­sku me­di­ci­nu u Pod­go­ri­ci, a sa či­jom sa­dr­ži­nom je jav­nost upo­zna­ta, te na­vo­da iz­ja­va čla­no­va po­ro­di­ce po­koj­ne .J.B. za­klju­če­no je da smrt dje­voj­či­ce ni­je na­stu­pi­la usled iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la, a ti­me i ne po­sto­je osno­vi sum­nje da je bi­lo ko­je li­ce, či­nje­njem ili ne­či­nje­njem, iz­vr­ši­lo kri­vič­no dje­lo ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti – na­vo­de u tu­ži­la­štvu.
Tu­ži­la­štvo je ra­ni­je sa­op­šti­lo da dvo­go­di­šnja J.B. ni­je pre­mi­nu­la od gla­di, ne­u­hra­nje­no­sti ili di­ja­be­te­sa, već je naj­vje­ro­vat­ni­je ri­ječ o pri­rod­noj smr­ti, tzv. „sin­drom na­pra­sne smr­ti odoj­ča­di – ma­le dje­ce”, po­zna­ti­ji kao SIDS. Ob­duk­ci­o­ni na­laz je u pe­tak 19. ja­nu­a­ra pre­dat tu­ži­la­štvu, a ura­di­la ga je dok­tor­ka Dra­ga­na Ču­kić. Pre­ma ovom na­la­zu, pre­mi­nu­la dje­voj­či­ca ni­je bo­lo­va­la od di­ja­be­te­sa, iako se ra­ni­je spe­ku­li­sa­lo da ima to obo­lje­nje.
In­spek­ci­ja za so­ci­jal­nu i dječ­ju za­šti­tu Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve po­kre­nu­la je ra­ni­je pre­kr­šaj­ni po­tu­pak pro­tiv di­rek­to­ra Cen­tra za so­ci­jal­ni rad Pod­go­ri­ca Ane Sti­je­po­vić i te usta­no­ve zbog pro­pu­sta ko­je su na­pra­vi­li pre­ma po­ro­di­ci Ma­ri­ja­ne Bo­ga­vac, či­ja je dvo­go­di­šnja kćer­ka pre­mi­nu­la 10. ja­nu­a­ra.
Nad­zo­rom je utvr­đe­no da je Ma­ri­ja­na Bo­ga­vac 20. sep­tem­bra pro­šle go­di­ne pod­ni­je­la za­htjev za ostva­ri­va­nje pra­va iz so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te, da je uz za­htjev pri­lo­že­na po­treb­na do­ku­men­ta­ci­ja, u skla­du sa pra­vil­ni­kom o bli­žim uslo­vi­ma za ostva­ri­va­nje osnov­nih ma­te­ri­jal­nih da­va­nja, i da je Cen­tar za so­ci­jal­ni rad u za­kon­skom ro­ku iz čla­na 82 Za­ko­na o so­ci­jal­noj i dječ­joj za­šti­ti do­nio rje­še­nje.
– Uvi­dom u ras­po­lo­ži­vu do­ku­men­ta­ci­ju utvr­đe­no je da rje­še­nje, ko­jim je pri­zna­to pra­vo iz so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te, ni­je u ro­ku od 15, od­no­sno 30 da­na do­sta­vlje­no ko­ri­sni­ci, što je pro­tiv­no od­red­ba­ma čla­na 82 Za­ko­na o so­ci­jal­noj i dje­či­joj za­šti­ti. Zbog po­či­nje­nog pre­kr­ša­ja iz čla­na 167 istog za­ko­na bi­će pod­ni­jet za­htjev za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nog po­stup­ka pro­tiv prav­nog i od­go­vor­nog li­ca – sa­op­šte­no je za „Dan” iz Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve.
Pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić ra­ni­je je na­lo­žio po­kre­ta­nje op­se­žne is­tra­ge o pro­pu­sti­ma dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja u slu­ča­ju po­ro­di­ce Bo­ga­vac, a ka­sni­je je i nje­go­va sa­vjet­ni­ca raz­go­va­ra­la sa oža­lo­šće­nom maj­kom. Ma­ri­ja­na Bo­ga­vac je bi­la ko­ri­sni­ca so­ci­jal­ne po­mo­ći do uvo­đe­nja na­kna­de za maj­ke sa tro­je dje­ce, na­kon či­jeg je uki­da­nja osta­la bez ika­kvih pri­ma­nja jer je bi­la u pro­ce­su raz­vo­da bra­ka, pa joj ni­je da­ta so­ci­jal­na po­moć.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"