Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tužio Aca jer mu je uzeo 2,1 milion sa računa * Vukinom bratu dali 560 eura za drva * Plaše se da ga ne ubiju bivši šefovi * Ubistvo priznao, a sporazum propao * Crna farba za bijeli grad * Nikad se ne ponizi * Ko da mi otme iz moje duše Vučića
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRAGAN HAJDUKOVIĆ, PREDSJEDNIČKI KANDIDAT :
Katastrofalno loše vođenje države i nedostatak kvalitetne opozicije takvom vođenju države doveli su Crnu Goru na prag suštinskog nestajanja.

Vic Dana :)

Sretnu se dva prijatelja:
– Je li istina da si dobio sina?
– O, naravno, i presrećan sam zbog toga!
– A supruga?
– Eee, ona još ništa ne zna ...

Došao čovjek sa zgodnom ženom u hotel, naručio sobu i bocu šampanjca. Recepcionar ga pita:
– Želite li nešto za suprugu?
– Oh da, jednu razglednicu s markicom!


Bračni razgovor:
– Ljubavi, hoćeš li kafu?
– Može ...
– E, ajd` skuvaj i meni jednu, molim te!
Jorgovanka zove komšinicu preko plota:
– Zore, može li oklagija na pola sata?
A, ova će:
– Ne može, Jorgovanka, ... i ja čekam muža!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Stav - datum: 2018-01-18
Radni logor Ima li ikoga iz bivše Juge koga su podržali Zapad, Vašington i Brisel a da nema najgoreg putera na glavi, ratnozločinačkog ili kriminalnog? Da li bi se ćutalo da je neki Srbin rekao da je „Aušvic bio radni logor“ u kome su Jevreji spasavani?
Dan - novi portal
-Pi­še: Dra­gan Mra­o­vić

„Ja­se­no­vac je bio rad­ni lo­gor. Ko je ta­mo sti­gao bio je prak­tič­no spa­sen”– re­kao je Sti­pe Me­sić, pr­vi i je­di­ni po­ča­sni gra­đa­nin Pod­go­ri­ce i mi­lo­gor­skog re­ži­ma. A baš ta­kve je po­dr­žao Za­pad pri­li­kom ras­pa­da Ju­go­sla­vi­je. Ali­ja Izet­be­go­vić je bio voj­nik zlo­gla­sne na­ci­stič­ke SS Han­džar di­vi­zi­je. Po­dr­ža­li su ga zdu­šno Bri­sel i Va­šing­ton. Kri­mi­nal­ci i ubi­ce Ha­šim Ta­či i Ra­muš Ha­ra­di­naj ima­ju po­dr­šku Za­pa­da, a sli­je­de Mu­so­li­ni­je­vu i na­ci­stič­ku po­li­ti­ku na Ko­sme­tu, ko­ja je sa­mo pro­du­že­na ru­ka austro­u­gar­ske po­li­ti­ke na Bal­ka­nu. Ne­ki od bal­kan­skih „li­de­ra“ su i kri­mi­nal­ci, a ne sa­mo rat­ni zlo­čin­ci? Ne­ki ko­je Va­šing­ton po­dr­ža­va ni­su rat­ni zlo­čin­ci, ali je­su kri­mi­nal­ci. Ne­ki, kao Sti­pe Me­sić, ni­su kri­mi­nal­ci, ali je­su sled­be­ni­ci usta­štva.
Ima li iko­ga iz biv­še Ju­ge ko­ga su po­dr­ža­li Za­pad, Va­šing­ton i Bri­sel a da ne­ma naj­go­reg pu­te­ra na gla­vi, rat­no­zlo­či­nač­kog ili kri­mi­nal­nog? Zbog če­ga su za­pad­ni me­di­ji pre­ću­ta­li ovu Me­si­ćevu iz­ja­vu. Da li bi se ću­ta­lo da je ne­ki Sr­bin re­kao da je „Aušvic bio rad­ni lo­gor“ u ko­me su Je­vre­ji spa­sa­va­ni? Da li bi Je­vre­ji ću­ta­li? I za­što ću­te Je­vre­ji ka­da je ri­ječ o usta­škom lo­go­ru tre­ćem u na­ci­zmu po ve­li­či­ni, a pr­vom po di­vlja­štvu, u ko­me je ,,sr­bo­sje­kom“za­kla­no 700.000 Sr­ba, Ci­ga­na, ali i Je­vre­ja? Mo­žda bi Me­si­ća tre­ba­lo „spa­si­ti“ u ta­kvom ne­kom „rad­nom lo­go­ru“ da pro­vje­ri svo­ju te­o­ri­ju? A mo­žda je Me­sić mi­slio da su Sr­bi u tom lo­go­ru spa­se­ni ka­da su za­kla­ni, jer je ta­mo mu­če­nje bi­lo go­re i od smr­ti?
U Hr­vat­skoj su Me­sić i nje­gov gu­ru Tuđ­man oži­vje­li usta­štvo. Naj­cr­nji ra­si­zam i fa­ši­zam. Za­pa­ti­lo se to pod Pa­ve­li­ćem, na­rav­no na osno­vu „fi­lo­zo­fi­je“ hr­vat­skog šo­vi­ni­ste Ante Starčevića i nje­go­ve Stranke prava. On je htio ,,Ve­li­ku Hr­vat­sku’’, a bo­san­ske mu­sli­ma­ne i Sr­be sma­trao je Hrvatima pre­o­bra­će­nim u islam i pravoslavlje, dok je Slo­ven­ce na­zi­vao alpskim Hr­va­ti­ma. Mi­lo­gor­ci su „cr­ve­ni Hr­va­ti“.
Nje­gov sled­be­nik Josip Frank je sa svo­jim fran­kov­ci­ma bio sr­bo­fob. Fran­kov­ci su po­tom na­zva­ni usta­še ko­ji su bi­li kle­ro­fa­ši­stič­ka, ra­si­stič­ka i te­ro­ri­stič­ka or­ga­ni­za­ci­ja. Ali ri­ječ ustaš(a) po­ti­če od ri­je­či usta­nik i pr­vo­bit­no se ve­zi­va­la za Sr­be u Hercegovini ko­ji su po­di­gli Hercegovački ustanak. Ta­ko su Hr­va­ti uze­li od Sr­ba ne sa­mo je­zik, već i po­jam usta­še ko­ji su pre­tvo­ri­li u naj­cr­nje zlo. Iz­raz to­ga zla je Me­si­ćev „rad­ni lo­gor“ Ja­se­no­vac u ko­me se ra­di­lo Sr­bi­ma o gla­vi, u skla­du sa te­o­ri­jom An­te Pa­ve­li­ća da „jed­na tre­ći­na Sr­ba mo­ra da po­sta­ne ka­to­lič­ka, jed­na tre­ći­na mo­ra da na­pu­sti ze­mlju, a jed­na tre­ći­na mo­ra da umre!“. Ja­se­no­vac je bio mje­sto na ko­me je spro­vo­đe­no po­glav­ni­ko­vo po­gla­vlje da „jed­na tre­ći­na Sr­ba mo­ra da umre!“ Za Ja­se­no­vac, u ko­me je ubi­je­no i 35.000 srp­ske dje­ce is­pod 14 go­di­na, po­ča­sni gra­đa­nin mi­lo­go­re ka­že da je bio „rad­ni lo­gor“, a da su Sr­bi ta­mo spa­sa­va­ni. Pa­ve­lić je is­ti­cao da Hr­va­ti vo­de po­ri­je­klo od Go­ta, pa se za Me­si­ća mo­že, kao za usta­škog Go­ta, sa za­pre­pa­šće­njem uz­vik­nu­ti: „Mein Gott! Ka­kav po­ča­sni mi­lo­gor­ski Got’’!
Evro­a­tlant­ske vri­jed­no­sti omo­gu­ća­va­ju da Me­sić mo­že ne­ka­žnje­no da bu­de bri­se­lo­krat­ski usta­ša. Jer, Val­ter Hal­štajn, advo­kat na­ci­zma, bio je pr­vi pred­sjed­nik Evrop­ske ko­mi­si­je (1958.-1967.), a otac da­na­šnjeg pred­sjed­ni­ka Žan Klo­da Jun­ke­ra bio je na­ci­sta. Žan Klod je i ša­ljiv­dži­ja, pa je ne­dav­no ušti­nuo hr­vat­skog pre­mi­je­ra An­dre­ju Plen­ko­vi­ća i po­slao mu po­lju­bac. Po­zna­to je da se ide­ja o Evrop­skoj uni­ji ro­di­la još u na­ci­stič­koj Nje­mač­koj sa dog­mom uni­šta­va­nja na­ci­o­nal­nih su­ve­re­ni­te­ta. Hi­tler je to či­nio ten­ko­vi­ma i avi­o­ni­ma, a vi­dje­li smo i ka­ko je to ra­dio Bri­sel 1999. u Ju­go­sla­vi­ji.
A sa­da svi u rad­ni lo­gor EU! Mein Gott!
(Autor je ne­ka­da­šnji
ge­ne­ral­ni kon­zul SRJ u Ba­ri­ju)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"