Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-12-24 U EKSPLOZIJI NA CETINJU POVREDE ZADOBILI NIKOLA KALUĐEROVIĆ (24) I STEVO VUJOVIĆ (22), POLICIJA SUMNJA DA JE U PITANJU BOMBAŠKI NAPAD
Sumnja se da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sjedišta vozača Auto dignut u vazduh,  povrijeđeni mladići Kaluđerović je upravljao automobilom, dok je Vujović bio na mjestu suvozača. Prilikom eksplozije, Vujović je ispao iz vozila, usled čega je i zadobio lakše povrede, dok je Kaluđerović teško povrijeđen
Dan - novi portal
Ce­ti­nja­ni Ni­ko­la Ka­lu­đe­ro­vić (24) i Ste­vo Vu­jo­vić (22) po­vri­je­đe­ni su u eks­plo­zi­ji ko­ja se si­noć do­go­di­la na Ce­ti­nju. Mla­di­ći su bi­li u vo­zi­lu mar­ke „pe­žo” ko­je je eks­plo­di­ra­lo dok su pro­la­zi­li Bu­le­va­rom cr­no­gor­skih ju­na­ka. Pre­li­mi­nar­ni re­zul­ta­ti is­tra­ge uka­zu­ju na sum­nju da je is­pod auto­mo­bi­la bi­la po­sta­vlje­na eks­plo­ziv­na na­pra­va ko­ja je ak­ti­vi­ra­na da­ljin­skim upra­vlja­čem. Ipak, is­tra­ži­te­lji ne is­klju­ču­ju ni mo­guć­nost da je eks­plo­ziv bio u vo­zi­lu.
Ka­lu­đe­ro­vić je za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de i do za­klju­če­nja ovog bro­ja „Da­na” lje­ka­ri su mu uka­zi­va­li po­moć. Nje­gov pri­ja­telj Vu­jo­vić za­do­bio je vi­še po­vre­da ko­je su oka­rak­te­ri­sa­ne kao lak­še i nje­gov ži­vot ni­je ugro­žen.
Eks­plo­zi­ja se do­go­di­la oko 18.30 na Bu­le­va­ru cr­no­gor­skih ju­na­ka. Vo­zi­lo je u mo­men­tu de­to­na­ci­je bi­lo u po­kre­tu.
Pre­ma po­da­ci­ma iz is­tra­ge, Ka­lu­đe­ro­vić je upra­vljao auto­mo­bi­lom, dok je Vu­jo­vić bio na mje­stu su­vo­za­ča. Pri­li­kom eks­plo­zi­je, Vu­jo­vić je is­pao iz auto­mo­bi­la, usled če­ga je i za­do­bio lak­še po­vre­de, dok je Ka­lu­đe­ro­vić te­ško po­vri­je­đen. Eks­plo­ziv­na na­pra­va je naj­vje­ro­vat­ni­je bi­la po­sta­vlje­na is­pod sje­di­šta vo­za­ča i ak­ti­vi­ra­na je da­ljin­skim upra­vlja­čem. Sa­go­vor­nik „Da­na” iz po­li­ci­je ka­zao je da na ovu sum­nju uka­zu­je vi­še tra­go­va. Na­i­me, na as­fal­tu is­pod vo­zi­la uočen je kra­ter ka­kav na­sta­je u slu­ča­je­vi­ma ka­da je bom­ba po­sta­vlje­na is­pod vo­zi­la. Ta­ko­đe, či­nje­ni­ca da je Vu­jo­vić is­pao iz vo­zi­la, ali i po­vre­de nje­go­vog dru­ga, kao i sta­nje u ko­jem je vo­zi­lo osta­lo na­kon eks­plo­zi­je, po­tvr­đu­ju sum­nju da je u pi­ta­nju bom­ba­ški na­pad. 
Na­vod­no, Vu­jo­vić je od­mah na­kon de­to­na­ci­je ustao sa as­fal­ta i oti­šao do obli­žnjeg objek­ta, gdje je za­tra­žio po­moć.
Ka­lu­đe­ro­vić i Vu­jo­vić ni­je­su po­zna­ti po­li­ci­ji po iz­vr­še­nju kri­vič­nih dje­la, a to­kom spro­vo­đe­nja is­tra­žnih rad­nji, in­spek­to­ri su do­šli do sa­zna­nja ko­ja uka­zu­ju na sum­nju da su po­vre­me­no bo­ra­vi­li u dru­štvu li­ca iz kri­mi­nal­nog mi­ljea. Zbog to­ga se is­pi­tu­je vi­še mo­gu­ćih mo­ti­va na­pa­da.
Iz Upra­ve po­li­ci­je je sa­op­šte­no da se utvr­đu­ju okol­no­sti pod ko­jim je do­šlo do eks­plo­zi­je.
– Da­nas, oko 18.30, na Bu­le­va­ru cr­no­gor­skih ju­na­ka na Ce­ti­nju, do­šlo je do eks­plo­zi­je vo­zi­la u po­kre­tu. U vo­zi­lu su se na­la­zi­la dva li­ca, N.K. i S.V. iz Ce­ti­nja. N.K.je u eks­plo­zi­ji za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de, dok je S.V. za­do­bio lak­še tje­le­sne po­vre­de. Pred­u­zi­ma­ju se mje­re i rad­nje na utvr­đi­va­nju uzro­ka eks­plo­zi­je, kao i svih či­nje­ni­ca o ovom do­ga­đa­ju. Pre­ma do sa­da ras­po­lo­ži­vim po­da­ci­ma, do eks­plo­zi­je u vo­zi­lu mar­ke „pe­žo“ ko­jim je upra­vljao N.K., a u ko­jem se kao su­vo­zač na­la­zio S.V., do­šlo je dok se vo­zi­lo kre­ta­lo Bu­le­va­rom cr­no­gor­skih ju­na­ka. U eks­plo­zi­ji je te­ške tje­le­sne po­vre­de za­do­bio N.K. i on je tra­spor­to­van u KCCG u Pod­go­ri­ci. S.V. je za­do­bio lak­še tje­le­sne po­vre­de. O do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šten nad­le­žni tu­ži­lac. Na li­cu mje­sta će bi­ti iz­vr­šen uvi­đaj, uz pri­su­stvo vje­šta­ka za PEH (po­ža­ri, eks­plo­zi­je i ha­va­ri­je). Bi­će pred­u­ze­te mje­re i rad­nje ka­ko bi se utvr­di­lo da li je eks­plo­ziv pod­met­nut ili su li­ca ko­ja su bi­la u vo­zi­lu pre­vo­zi­la eks­plo­ziv – sa­op­šte­no je si­noć iz Upra­ve po­li­ci­je.
Po­sled­nja eks­plo­zi­ja sa ve­ćim po­sle­di­ca­ma na Ce­ti­nju do­go­di­la se po­čet­kom sep­tem­bra. Ta­da je Ce­ti­nja­nin Mar­ko Mar­ti­no­vić (33) po­gi­nuo ka­da je slu­čaj­no ak­ti­vi­rao bom­bu ko­ju je, pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, po­ku­šao da po­sta­vi is­pod vo­zi­la su­gra­đa­ni­na Va­si­li­ja Vu­jo­vi­ća. Osta­ci ti­je­la stra­da­log mla­di­ća pro­na­đe­ni su po­red Vu­jo­vi­će­vog vo­zi­la, zbog če­ga in­spek­to­ri sum­nja­ju da je pla­ni­rao da ubi­je su­gra­đa­ni­na.
Na­stra­da­li mla­dić po­li­ci­ji ni­je bio po­znat po iz­vr­še­nju te­žih kri­vič­nih dje­la.
M.V.P.


Ka­lu­đe­ro­vić na in­ten­ziv­noj

Ka­lu­đe­ro­vić je od­mah na­kon eks­plo­zi­je pre­ve­zen u Ur­gent­ni cen­tar Kli­nič­kog cen­tra sa te­škim tje­le­snim po­vre­da­ma opa­snim po ži­vot. On je upu­ćen na ope­ra­ci­ju, na­kon če­ga je smje­šten na odje­lje­nje in­ten­ziv­ne nje­ge.
Vu­jo­vić je smje­šten u ce­tinj­sku bol­ni­cu „Da­ni­lo Pr­vi”. Nje­mu su kon­sta­to­va­ne lak­še po­vre­de.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"