Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-30 RASPISANA POTJERNICA ZA DRŽAVLJANINOM SRBIJE OSUMNJIČENIM ZA VIŠE LIKVIDACIJA U CRNOJ GORI I REGIONU
Vorotović Gejslera traže zbog ubistva Vorotovića
Dan - novi portal
Cr­no­gor­ske vla­sti ra­pi­sa­le su me­đu­na­rod­nu po­tjer­ni­cu za dr­ža­vlja­ni­nom Sr­bi­je Dar­kom Gej­sle­rom zbog sum­nje da je uče­stvo­vao u ubi­stvu Nik­ši­ća­ni­na Vi­da­ka Vo­ro­to­vi­ća, zva­nog Vin­ko. Iden­ti­tet Gej­sle­ra ot­kri­ven je to­kom is­tra­ge o ubi­stvu Ba­ra­ni­na An­dri­je Mr­da­ka, ko­ji je pri­je tri go­di­ne li­kvi­di­ran is­pred ka­pi­je Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja (ZIKS) u Spu­žu. Is­tra­ži­te­lji su ta­da do­šli do sa­zna­nja da je Gej­sler mi­je­njao iden­ti­tet, te da se ra­ni­je pre­zi­vao Ne­delj­ko­vić.
DNK osum­nji­če­nog dr­ža­vlja­nina Sr­bi­je ot­kri­ven je na osno­vu tra­go­va sa mje­sta ubi­stva Mr­da­ka. Na­i­me, is­tra­gom je utvr­đe­no da je Gej­sler na­kon is­pa­lji­va­nja smr­to­no­snih hi­ta­ca ra­nio se­be u no­gu. Ta­ko­đe, ubi­stvo su sni­mi­le si­gur­no­sne ka­me­re ZIKS-a, ko­je su po­tvr­di­le da je upra­vo ovaj dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je li­kvi­di­rao Mr­da­ka.
Da­lje is­tra­žne rad­nje stvo­ri­le su čvr­ste sum­nje da je Gej­sler, kao pla­će­ni ubi­ca, uče­stvo­vao u vi­še li­kvi­da­ci­ja u Cr­noj Go­ri, ali i u ze­mlja­ma re­gi­o­na. Pr­ve po­tvr­de za uče­šće u li­kvi­da­ci­ji po­tvr­đe­ne su za slu­čaj ubi­stva Vo­ro­to­vi­ća.
Cr­no­gor­ska po­li­ci­ja ra­de­ći na ovom slu­ča­ju sa­ra­đi­va­la je sa ko­le­ga­ma iz re­gi­o­na. Ta sa­rad­nja do­ve­la je do za­ključ­ka da je Gej­sler pla­će­ni ubi­ca ko­ji je uče­stvo­vao u vi­še li­kvi­da­ci­ja, te da je sa­ra­đi­vao sa vi­še bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nih li­ca.
Vo­ro­to­vić je ubi­jen u de­cem­bru 2012. go­di­ne. Ubi­ca je tom pri­li­kom is­pa­lio se­dam hi­ta­ca u gla­vu Nik­ši­ća­ni­na ko­ji je bio na par­kin­gu is­pred auto­bu­ske sta­ni­ce u „audi­ju”.
Je­dan od pro­la­zni­ka vi­dio je te­ško ra­nje­nog mla­di­ća, o če­mu je oba­vi­je­stio po­li­ci­ju. Vo­ro­to­vić je u te­škom sta­nju pre­ve­zen u bol­ni­cu, gdje je ne­du­go za­tim pod­le­gao za­do­bi­je­nim po­vre­da­ma.
Is­tra­ga je po­ka­za­la da je ubi­ca do Vo­ro­to­vi­će­vog par­ki­ra­nog „audi­ja” sti­gao iz prav­ca obli­žnjeg par­ka. Do­šao je do auto­mo­bi­la i kroz pro­zor is­pa­lio se­dam hi­ta­ca, od če­ga je Vo­ro­to­vi­ća po­go­di­lo pet.
To­kom de­vet mje­se­ci, ko­li­ko je vo­đe­na is­tra­ga, cr­no­gor­ska po­li­ci­ja je utvr­di­la da je Gej­sler uče­stvo­vao u ubi­stvu Mr­da­ka, ko­ji je li­kvi­di­ran is­pred ka­pi­je spu­škog za­tvo­ra u de­cem­bru 2014. go­di­ne. 
U sa­rad­nji sa ko­le­ga­ma iz re­gi­o­na i po­je­di­nim za­pad­no­e­vrop­skim dr­ža­va­ma, po­sred­stvom ofi­ci­ra za ve­zu, pred­u­zi­ma­ju se in­ten­ziv­ne ak­tiv­no­sti na nje­go­vom lo­ci­ra­nju i hap­še­nju.
Gej­sle­ra je u ubi­stvu Mr­da­ka ot­krio DNK uzo­rak. Na­i­me, na­kon li­kvi­da­ci­je, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su sa li­ca mje­sta iz­u­ze­li tra­go­ve i pro­na­šli i iz­u­ze­li od­re­đe­ne pred­me­te či­jim je vje­šta­če­njem iz­dvo­jen DNK pro­fil ko­ji pri­pa­da osum­nji­če­nom Gej­sle­ru.
M.V.P.


Raz­go­va­rao sa Mr­da­kom pri­je li­kvi­da­ci­je

Pre­ma po­da­ci­ma iz is­tra­ge, pri­je ne­go je is­pa­lio hi­ce u Mr­da­ka, Gej­sler je raz­go­va­rao sa njim. Na snim­ku, ko­ji je u po­sje­du po­li­ci­je i tu­ži­la­štva, vi­di se da je ubi­ca ne­po­sred­no pri­je ubi­stva pre­nio Mr­da­ku po­zdra­ve od ne­ke oso­be. Ta­ko­đe, na snim­ku je za­bi­lje­že­no da je Gej­sler pu­cao u le­đa Mr­da­ku, ko­ji je bje­žao, a za­tim je pi­štolj opa­lio dok ga je ubi­ca sta­vljao za pas. Vi­di se i da ga je hi­tac po­go­dio i ra­nio u li­je­vu no­gu. Po­go­dan mo­me­nat za puc­nja­vu če­kao je sje­de­ći na auto­bu­skom sta­ja­li­štu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"