Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-01-03 IZVRŠNA VLAST RAZMATRALA PREDLOG PROGRAMA MONITORINGA ŽIVOTNE SREDINE Za godinu tražili 400.000 eura
Dan - novi portal
Agen­ci­ja za za­šti­tu pri­ro­de i ži­vot­ne sre­di­ne pred­vi­dje­la je bu­džet od 400.000 eura za re­a­li­za­ci­ju Pro­gra­ma mo­ni­to­rin­ga ži­vot­ne sre­di­ne Cr­ne Go­re, za ovu go­di­nu.
To se mo­že vi­dje­ti u pred­lo­gu tog pro­gra­ma mo­ni­to­rin­ga, ko­ji je Vla­da Cr­ne Go­re raz­ma­tra­la na po­sled­njoj sjed­ni­ci odr­ža­noj 28. de­cem­bra pro­šle go­di­ne.
Bu­džet je pla­ni­ran na 400.000 eura. Taj iz­nos tre­ba da po­kri­je pro­gra­me mje­re­nja kva­li­te­ta va­zdu­ha (185.000 eura), aler­ge­na – po­le­na – su­spen­do­va­nog u va­zdu­hu (5.000 eura), sa­dr­ža­ja opa­snih i štet­nih ma­te­ri­ja u ze­mlji­štu (29.000 eura), sta­nja eko­si­ste­ma pri­o­bal­nog mo­ra (70.000 eura), sta­nje bi­o­di­ver­zi­te­ta (63.000 eura), bu­ke u ži­vot­noj sre­di­ni (10.000 eura) i sta­nje ra­di­o­ak­tiv­no­sti (38.000 eura).
– Već du­ži vre­men­ski pe­ri­od na pod­ruč­ju Na­ci­o­nal­nog pa­r­ka „Lov­ćen” ni­je vr­šen mo­ni­to­ring bi­o­di­ver­zi­te­ta. Ima­ju­ći u vi­du zna­čaj­ne po­vr­ši­ne za­hva­će­ne po­ža­ri­ma to­kom 2017. go­di­ne bi­lo bi neo­p­hod­no utvr­di­ti či­nje­nič­no sta­nje i po­sle­di­ce ko­je su na­sta­le po uku­pan bi­o­di­ver­zi­tet – pi­še, iz­me­đu osta­log, u Pred­lo­gu pro­gra­ma.
Do­da­je se i da je pla­ni­na Lju­bi­šnja pot­pu­no ne­is­tra­že­na, ta­ko da je ak­ce­nat sta­vljen na is­tra­ži­va­nju krup­ne di­vlja­či u pe­ri­o­du od mar­ta do ok­to­bra ove go­di­ne.
U pro­gra­mu mje­re­nja ni­voa bu­ke u ži­vot­noj sre­di­ni pi­še da taj po­sao mo­gu da vr­še stra­na i do­ma­ća prav­na li­ca i pred­u­zet­ni­ci i to na osno­vu do­zvo­le ko­ju iz­da­je Agen­ci­ja za za­šti­tu pri­ro­de i ži­vot­ne sre­di­ne Cr­ne Go­re.
– Do­na­ci­jom Evrop­ske ko­mi­si­je Agen­ci­ja za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne po­sta­la je vla­snik sa­vre­me­ne opre­me re­no­mi­ra­nog pro­iz­vo­đa­ča, ko­ji omo­gu­ća­va kon­ti­nu­i­ra­no pra­će­nje ni­voa bu­ke u ži­vot­noj sre­di­ni… Iz­vr­ši­o­cu uslu­ga re­a­li­za­ci­je pro­gra­ma mo­ni­to­rin­ga bu­ke u ži­vot­noj sre­di­ni ustu­pi­će se po­me­nu­ta opre­ma. Mje­re­nje bu­ke je po­treb­no vr­ši­ti kon­ti­nu­i­ra­no u tra­ja­nju od se­dam da­na, dva pu­ta go­di­šnje. Pred­lo­že­ni bu­džet je 10.000 eura – pi­še u pro­gra­mu.
Vl.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"