Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-12-26 PREDSJEDNIK RS MILORAD DODIK SAOPŠTIO
Dodik Ne treba nam „Dejton dva” Za mene je prihvatljiv okvir koji se zove „izvorni Dejton”. Pošto njega nema i pošto ga je urušio visoki predstavnik, BiH je očigledno daleko od funkcionisanja i to vidimo u zajedničkim institucijama, rekao je Dodik
Dan - novi portal
LAK­TA­ŠI – Pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik sma­tra da u BiH ne­ma po­tre­be za „Dej­to­nom dva”, ne­go da je po­tre­ban unu­tra­šnji do­go­vor bez upli­ta­nja stra­na­ca.
– Za me­ne je pri­hva­tljiv okvir ko­ji se zo­ve „iz­vor­ni Dej­ton”. Po­što nje­ga ne­ma i po­što ga je uru­šio vi­so­ki pred­stav­nik, BiH je oči­gled­no da­le­ko od funk­ci­o­n­i­sa­nja i to vi­di­mo u za­jed­nič­kim in­sti­tu­ci­ja­ma – re­kao je Do­dik.
Do­dik je iz­ra­zio ne­za­do­volj­stvo onim što je vi­so­ki pred­stav­nik ika­da ura­dio u BiH na­me­ću­ći rje­še­nja.
– Zna­ju­ći ka­ko dje­lu­ju ti kon­gre­sme­ni i se­na­to­ri u ame­rič­kom si­ste­mu, mo­gu­će je da se ra­di o ne­či­jem lo­bi­ra­nju ili ne­što slič­no – re­kao je Do­dik.
Šef Klu­ba po­sla­ni­ka SNSD-a u Pred­stav­nič­kom do­mu par­la­men­ta BiH Sta­ša Ko­ša­rac iz­ja­vio je da „in­sti­tu­ci­je Re­pu­bli­ke Srp­ske pro­mo­vi­šu slo­vo iz­vor­nog Dej­ton­skog spo­ra­zu­ma i nje­go­vu do­sled­nu pri­mje­nu, bez in­te­r­ven­ci­ja vi­so­kog pred­stav­ni­ka u BiH”.
On je re­kao da in­sti­tu­ci­je Re­pu­bli­ke Srp­ske ne­će pre­sta­ti da se ba­ve ana­li­zom svih ne­u­stav­no pre­ne­se­nih nad­le­žno­sti sa ni­voa ovog en­ti­te­ta na ni­vo BiH, s ci­ljem nji­ho­ve ozbilj­ne re­vi­zi­je.
Ko­ša­rac je re­kao da je „ka­te­go­rič­no pro­tiv svih no­vih ame­rič­kih, bje­lo­svjet­skih i dru­gih” ini­ci­ja­ti­va za pro­mje­nu iz­vor­nog Dej­ton­skog spo­ra­zu­ma.
– Mi smo u BiH već na­vi­kli na mno­go­broj­ne raz­ne stra­ne ini­ci­ja­ti­ve ko­je po svom sa­dr­ža­ju ni­je­su bi­le do­bro­na­mjer­ne. Mi­slim da stran­ci, ko­ji ima­ju la­žnu bri­gu pre­ma BiH, tre­ba da mno­go vi­še vo­de ra­ču­na na ko­ji na­čin vi­so­ki pred­stav­nik me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce u BiH in­ter­ve­ni­še i tu­ma­či Dej­ton­ski spo­ra­zum – re­kao je Ko­ša­rac.
On je pod­sje­tio da je bi­lo si­tu­a­ci­ja da su i vi­so­ki pred­stav­nik i dio me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce u BiH ve­o­ma če­sto in­ter­ve­ni­sa­li u tom do­ku­men­tu i ta­ko či­ni­li šte­tu svi­ma u BiH.
Ko­ša­rac tvr­di da su in­sti­tu­ci­je BiH na­ni­je­le mno­go šte­te in­sti­tu­ci­ja­ma Re­pu­bli­ke Srp­ske, s ob­zi­rom na to da za­jed­nič­ke in­sti­tu­ci­je mno­go ko­šta­ju gra­đa­ne Srp­ske.
– Ne vi­dim efek­te tih in­sti­tu­ci­ja ko­je su pro­iz­vod na­met­nu­tih rje­še­nja vi­so­kog pred­stav­ni­ka u BiH. Sma­tram da je va­žno uva­ža­va­ti i pri­mje­nji­va­ti Dej­ton­ski spo­ra­zum, kao i ka­pa­ci­te­te in­sti­tu­ci­ja na svim ni­vo­i­ma vla­sti u BiH, od op­šti­na pre­ko kan­to­na i en­ti­te­ta do in­sti­tu­ci­ja BiH, i tra­ži­ti da u do­me­nu ustav­nih nad­le­žno­sti sva­ko ra­di svoj po­sao – po­ru­čio je Ko­ša­rac.
Sva­ka dru­ga ini­ci­ja­ti­va, za­klju­ču­je on, ne­će do­pri­ni­je­ti vra­ća­nju po­vje­re­nja i me­đu­sob­nog uva­ža­va­nja na­ro­da i gra­đa­na u BiH.
Ame­rič­ki kon­gre­smen i ne­ka­da­šnji gra­do­na­čel­nik Dej­to­na Majkl R. Tar­ner u pi­smu dr­žav­nom se­kre­ta­ru SAD Rek­su Ti­ler­so­nu uka­zao je „na pri­je­ku po­tre­bu da se Va­šing­ton okre­ne re­gi­o­nu Bal­ka­na i pre­u­zme vo­de­ću ulo­gu u pro­ce­su po­mi­re­nja” i pred­lo­žio pot­pi­si­va­nje „Dej­to­na dva”.(RTRS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"