Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-12-25 MILIVOJE IVANIŠEVIĆ UPOZORAVA DA JOŠ NIJE NI POČEO PROCES KAŽNJAVANJA ZA ZLOČINE NAD SRBIMA
Ivanišević Zločinci na funkcijama u BiH U BiH je prema dokumentaciji Komiteta za prikupljanje podataka o zločinima protiv čovječnosti i međunarodnog prava evidentirano 536 logora u kojima je bilo zatvoreno više desetina hiljada ljudi srpske nacionalnosti, kazao je Ivanišević
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik In­sti­tu­ta za is­tra­ži­va­nje srp­skih stra­da­nja u 20. vi­je­ku Mi­li­vo­je Iva­ni­še­vić oci­je­nio je da je ne­dav­no hap­še­nje voj­nog ata­šea BiH u Bel­gi­ji Ene­sa Ja­hi­ća, okri­vlje­nog za rat­ne zlo­či­ne u Bra­di­ni, sa­mo do­kaz da u BiH pro­ces ka­žnja­va­nja za zlo­či­ne nad Sr­bi­ma, po­seb­no ka­da je ri­ječ o mu­sli­man­skim funk­ci­o­ne­ri­ma, ni­je če­sti­to ni za­po­čeo iako su ime­na zlo­či­na­ca do­bro po­zna­ta. On je uka­zao da je na pod­ruč­ju op­šti­ne Ko­njic evi­den­ti­ra­no 297 ubi­je­nih i 172 ne­sta­le oso­be srp­ske na­ci­o­nal­no­sti, a da po­seb­nu pa­žnju za­vre­đu­ju lo­go­ri, nji­ho­vi ko­man­dan­ti, isled­ni­ci i stra­ža­ri.
-U BiH je pre­ma do­ku­men­ta­ci­ji Ko­mi­te­ta za pri­ku­plja­nje po­da­ta­ka o zlo­či­ni­ma pro­tiv čo­vječ­no­sti i me­đu­na­rod­nog pra­va evi­den­ti­ra­no 536 lo­go­ra u ko­jim je bi­lo za­tvo­re­no vi­še de­se­ti­na hi­lja­da lju­di srp­ske na­ci­o­nal­no­sti. Broj ubi­je­nih se ni­ka­da ne­će sa­zna­ti. U tim mu­či­li­šti­ma je na ra­znim du­žno­sti­ma i po­slo­vi­ma bi­lo an­ga­žo­va­no ne ma­nje od 5.000 zlo­či­na­ca- re­kao je Iva­ni­še­vić u pi­sa­noj iz­ja­vi za “Ve­čer­nje no­vo­sti”.
On je na­gla­sio da su ime­na zlo­či­na­ca po­zna­ta, da su ih da­li pre­ži­vje­li za­tvo­re­ni­ci i da se ona de­ce­ni­ja­ma na­la­ze u po­li­cij­skim do­ku­men­ti­ma.
-Je­di­no je ne­ja­sno za­što su ti zli­kov­ci, po­put uhap­še­nog Ene­sa Ja­hi­ća na slo­bo­di- pi­ta Iva­ni­še­vić.
On po­sta­vlja i pi­ta­nje za­što ni­su pro­na­đe­ni, a ni­su ni tra­že­ni od­go­vor­ni za zlo­či­ne u lo­go­ru ,,Lu­ke” kod Bi­ha­ća u ko­jem je, iz­me­đu osta­lih, ubi­je­na Bo­ja Ke­nja­lo ro­đe­na 1888. go­di­ne, ko­ja je vje­ro­vat­no naj­sta­ri­ja srp­ska žr­tva u 20. vi­je­ku.
-Po­mi­nju se ne­ki Cr­ni i Fi­kret, ali i Ke­mal Ko­kić i Ke­mal Li­po­va­ča- is­ta­kao je Iva­ni­še­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, po­zna­ta su ime­na i svih uprav­ni­ka, isled­ni­ka, mu­či­te­lja i ubi­ca u lo­go­ru ,,Si­los” u Tar­či­nu, a me­đu nji­ma su Be­ćir Hu­jić, Še­rif Me­ša­no­vić Še­ra, Asim Ko­rić, Fa­dil Čo­vić, Re­fik Tu­fo, Mu­sta­fa Kek­tić i En­ver Du­po­vac.
Iva­ni­še­vić je pod­sje­tio i na to da su sa­mo na pro­sto­ru Sa­ra­je­va evi­den­ti­ra­na 123 lo­go­ra za Sr­be kroz ko­je je pro­šlo vi­še hi­lja­da lju­di, a broj ubi­je­nih ni­ka­da ni­je is­tra­žen.
-U evi­den­ci­ji je i pet lo­go­ra - jav­nih ku­ća sa vi­še od 200 že­na srp­ske na­ci­o­nal­no­sti, sta­rih od 12 go­di­na pa na­vi­še. Mno­gi od zlo­či­na­ca su na od­go­vor­nim funk­ci­ja­ma u BiH- tvr­di Iva­ni­še­vić.
On je re­kao da su me­đu zlo­čin­ci­ma i broj­ni dr­ža­vlja­ni Sr­bi­je - San­dža­kli­je i da se ne mo­že ob­ja­sni­ti za­što je Be­o­grad in­di­fe­ren­tan pre­ma svo­jim dr­ža­vlja­ni­ma ko­ji su po­či­ni­li zlo­či­ne nad Sr­bi­ma i to ne sa­mo u lo­go­ri­ma BiH već i u Hr­vat­skoj.
(SR­NA)


Za­što ni­je su­đe­no dr­ža­vlja­ni­ma Sr­bi­je?

-Iz­gle­da ne­vje­ro­vat­no, ali ot­kad je u Šap­cu 1992. go­di­ne su­đe­no bra­ći Re­pić za mal­tre­ti­ra­nje mu­sli­man­skih za­tvo­re­ni­ka u Zvor­ni­ku, u Sr­bi­ji je osu­đe­no ili is­po­ru­če­no Ha­gu ne­ko­li­ko sto­ti­na Sr­ba. Za to vri­je­me ni­jed­nom dr­ža­vlja­ni­nu Sr­bi­je ni­je su­đe­no za zlo­či­ne nad Sr­bi­ma. Mo­žda ta­kvih ne­ma ili ta­kav gri­jeh opet tre­ba opro­sti­ti- ka­zao je Iva­ni­še­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"