Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-12-11 MOMČILO VUKSANOVIĆ TVRDI DA SE POJAČAVAJU PRITISCI NA SRPSKI NACIONALNI SAVJET Račun blokirali na osnovu falsifikata
Dan - novi portal
Već du­že vri­je­me tra­ju na­pa­di na Srp­ski na­ci­o­nal­ni sa­vjet i nje­mu bli­ske or­ga­ni­za­ci­je ko­je se tru­de da u okvi­ru in­sti­tu­ci­ja dr­ža­ve Cr­ne Go­re za­šti­te iden­ti­tet srp­skog na­ro­da, ka­ko u na­ci­o­nal­noj, ta­ko i u kul­tur­noj, vjer­skoj i je­zič­koj po­seb­no­sti, re­kao je pred­sjed­nik Srp­skog na­ci­o­nal­nog sa­vje­ta Mom­či­lo Vuk­sa­no­vić. On tvr­di da naj­no­vi­ja de­ša­va­nja to po­naj­bo­lje po­ka­zu­ju.
– Ra­čun Srp­skog na­ci­o­nal­nog sa­vje­ta blo­ki­ran je po­tvr­đe­nim fal­si­fi­ka­tom na­vod­nog du­go­va­nja od Po­šte Cr­ne Go­re, jav­nog iz­vr­ši­te­lja Mla­de­na Pa­vli­či­ća i štam­pa­ri­je „Obod“ sa Ce­ti­nja. Bez ob­zi­ra na ne­spor­ni fal­si­fi­kat, još uvi­jek se pro­tiv­za­ko­ni­to ski­da­ju sred­stva sa ra­ču­na Srp­skog na­ci­o­nal­nog sa­vje­ta, što one­mo­gu­ća­va nje­go­vo nor­mal­no funk­ci­o­ni­sa­nje. Zna­čaj­na op­struk­ci­ja ra­da Sa­vje­ta pro­iz­ve­de­na je i ne­pot­pi­si­va­njem ugo­vo­ra od stra­ne Fon­da za za­šti­tu i ostva­ri­va­nje ma­njin­skih pra­va za pro­je­kat ko­ji je po­dr­žan od uprav­nog od­bo­ra te dr­žav­ne in­sti­tu­ci­je – ka­zao je Vuk­sa­no­vić.
Ka­ko tvr­di, na­vod­ni raz­log za to je do­no­še­nje no­vog za­ko­na o ma­njin­skim pra­vi­ma i slo­bo­da­ma, po ko­me na­ci­o­nal­ni sa­vje­ti ne­ma­ju pra­vo uče­stvo­va­nje na kon­kur­si­ma za ras­po­dje­lu sred­sta­va iako je sva pro­ce­du­ra ogla­ša­va­nja i do­dje­le sred­sta­va u pot­pu­no­sti spro­ve­de­na po pro­ce­du­ri i od­lu­ka­ma ko­je su ve­za­ne za pret­hod­ni Za­kon o ma­njin­skim pra­vi­ma i slo­bo­da­ma.
Vuk­sa­no­vić je re­kao da su se niz NVO i me­di­ja po­tru­di­li da pri­ti­sak na Srp­ski na­ci­o­nal­ni sa­vjet bu­de ja­či i da taj pri­ti­sak do­la­zi od onih ko­ji ima­ju ne­skri­ve­nu am­bi­ci­ju da Sr­bi u Cr­noj Go­ri sla­ve i obi­lje­ža­va­ju one pra­zni­ke ko­ji su po nji­ho­vom uku­su i u ko­ji­ma se ne po­mi­nje srp­ska kul­tu­ra, tra­di­ci­ja i isto­ri­ja.
– Cr­no­gor­ski „do­mo­lju­bi“ ne kri­ti­ku­ju Srp­ski na­ci­o­nal­ni sa­vjet iz raz­lo­ga, ka­ko oni to ka­žu, što ta­kvi sku­po­vi „ogra­ni­ča­va­ju pro­ces po­mi­re­nja i pred­sta­vlja­ju uvre­du za žr­tve“, već da na­ru­če­nim ja­vlja­njem, pod pri­jet­njom sank­ci­ja­ma, pri­kri­ju pra­ve or­ga­ni­za­to­re udru­že­nog zlo­či­nač­kog po­du­hva­ta, ko­ji su 90-ih go­di­na, ra­di svo­jih, i na­vod­no glo­bal­nih in­te­re­sa, po­dr­ža­li raz­bi­ja­nje jed­ne ure­đe­ne dr­ža­ve, a ka­sni­je NA­TO agre­si­jom do­pri­ni­je­li stva­ra­nju go­to­vo ne­po­mir­lji­vog od­no­sa me­đu na­ro­di­ma biv­še za­jed­nič­ke dr­ža­ve – is­ta­kao je Vuk­sa­no­vić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"