Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-12-11 ČELNIK NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE ANDRIJA MANDIĆ PORUČIO Režim ne bira sredstva protiv nas
Dan - novi portal
Sve ono što smo iz­dr­ža­li po­ka­za­lo je i re­ži­mu i či­ta­voj jav­no­sti da ne po­sto­ji si­la pred ko­jom će­mo ustuk­nu­ti, po­ru­čio je pred­sjed­nik No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je i je­dan od li­de­ra De­mo­krat­skog fron­ta An­dri­ja Man­dić. On je to re­kao na sve­ča­no­sti nik­šić­kog od­bo­ra No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je. Ka­ko je sa­op­šte­no, na sve­ča­no­sti nik­šić­kog od­bo­ra No­ve ozva­ni­če­no je učla­nje­nje 72 no­va čla­na, a 84 član­ske kar­te su po­di­je­lje­ne oni­ma ko­ji su ra­ni­je pot­pi­sa­li pri­stup­ni­ce.
Man­dić je za­hva­lio no­vim čla­no­vi­ma ko­ji su u ovim te­škim vre­me­ni­ma pro­go­na No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je i DF-a od­lu­či­li da po­sta­nu dio stran­ke.
– Nik­šić je mo­tor­na sna­ga na­še stran­ke i grad ko­ji nam svo­jom ener­gi­jom, oli­če­nom u lju­di­ma ko­ji se ni­kad ne pre­da­ju, da­je sna­gu da iz­dr­ži­mo u ovoj bor­bi ko­ju vo­di­mo na ra­znim fron­to­vi­ma – ka­zao je Man­dić.
On je is­ta­kao da dr­žav­ni te­ror i mon­ti­ra­ni sud­ski pro­ce­si ne mo­gu obes­hra­bri­ti, po­ko­le­ba­ti i za­u­sta­vi­ti No­vu i DF u mi­si­ji oslo­ba­đa­nja Cr­ne Go­re.
– Vlast do­bro zna da No­vu srp­sku de­mo­kra­ti­ju i DF či­ne hra­bri, od­luč­ni i do­sto­jan­stve­ni lju­di i za­to ne bi­ra­ju sred­stva u otvo­re­nom ob­ra­ču­nu sa na­ma. Me­đu­tim, sve ono što smo iz­dr­ža­li po­ka­za­lo je i re­ži­mu i či­ta­voj jav­no­sti da ne po­sto­ji si­la pred ko­jom će­mo ustuk­nu­ti. To po­ka­zu­je i ovo što se da­nas de­ša­va u Nik­ši­ću, ka­da se lju­di opre­dje­lju­ju da bu­du dio isto­rij­ske bor­be No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je i DF-a – re­kao je Man­dić.
On je na­veo ne­ko­li­ko raz­lo­ga za­što je DF, ka­ko je pod­vu­kao, naj­sna­žni­je i naj­bru­tal­ni­je na­pad­nu­ta po­li­tič­ka or­ga­ni­za­ci­ja u Cr­noj Go­ri.
–Naj­ve­ća smo opa­snost za re­žim jer ima­mo, ne sa­mo naj­ve­ći broj pri­sta­li­ca, ne­go i ja­snu i kon­kret­nu ide­o­lo­gi­ju, ko­ja je za­sno­va­na na tra­di­ci­o­nal­nim vri­jed­no­sti­ma ko­je su kra­si­le ne­ka­da­šnju Cr­nu Go­ru. Za­stu­pa­ju­ći in­te­re­se srp­skog na­ro­da u Cr­noj Go­ru, mi u su­šti­ni bra­ni­mo te vri­jed­no­sti, i to nam ni­ka­ko ne mo­gu opro­sti­ti oni ko­ji su u ovom vre­me­nu od­lu­či­li da sve to iz­da­ju, po­sta­nu ne­ko dru­gi i za ta­kvu po­li­ti­ku tra­že sa­ve­zni­ke gdje ih Cr­na Go­ra ni­kad ni­je ima­la – is­ta­kao je Man­dić.
On se osvr­nuo i na ne­dav­ni sa­sta­nak zva­nič­ni­ka Sr­bi­je, Bu­gar­ske, Ru­mu­ni­je i Grč­ke u Be­o­gra­du, kri­ti­ku­ju­ći spolj­nu po­li­ti­ku cr­no­gor­skog re­ži­ma.
– Ov­da­šnji vla­sto­dr­šci su od­lu­či­li da sud­bi­nu Cr­ne Go­re, po pr­vi put u nje­noj isto­ri­ji, ve­žu za sud­bi­nu la­žne dr­ža­ve Ko­so­vo, umje­sto da su bi­li u Be­o­gra­du, da za­jed­no sa dru­gim sta­rim bal­kan­skim dr­ža­va­ma uče­stvu­ju u kre­i­ra­nju bu­duć­no­sti na­šeg re­gi­o­na. Da­kle, ma­ri­o­net­ska vlast je pri­sta­la da za tu­đi in­te­res do­ve­de Cr­nu Go­ru u ve­o­ma te­šku i po­ni­ža­va­ju­ću si­tu­a­ci­ju, da bi­ra­ju­ći iz­me­đu brat­ske Sr­bi­je i sa­ve­znič­kih pra­vo­slav­nih dr­ža­va još iz vre­me­na oslo­bo­đe­nja od Oto­man­ske im­pe­ri­je oda­be­re svo­je ma­fi­ja­ške part­ne­re ko­ji da­nas upra­vlja­ju la­žnom dr­ža­vom Ko­so­vo na sli­čan na­čin kao što oni upra­vlja­ju Cr­nom Go­rom – na­gla­sio Man­dić.
Ka­ko je oci­je­nio, taj ne­do­sta­tak vi­zi­je i isto­rij­ske od­go­vor­no­sti na­ni­je­će ogrom­nu šte­tu in­te­re­si­ma ove ze­mlje, jer „svr­sta­va­ju­ći se ta­mo gdje ci­vi­li­za­cij­ski i isto­rij­ski ne pri­pa­da­mo, ri­zi­ku­je­mo bu­duć­nost Cr­ne Go­re i nje­nih gra­đa­na”. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"