Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-12-11 MEĐUNARODNI SEKRETAR SDP-A JELENA MITROVIĆ O IZVJEŠTAJU EK
Mitrović Vlast neće borbu protiv korupcije
Dan - novi portal
Iz­vje­štaj Evrop­ske ko­mi­si­je (EK) o sta­nju u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va da­je za­bri­nja­va­ju­ću sli­ku cr­no­gor­skog pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa sa EU, ko­ja se te­me­lji uglav­nom na si­mu­li­ra­nju re­for­mi i de­kla­ra­tiv­nom za­la­ga­nju za evrop­ske stan­dar­de, oci­je­ni­la je Je­le­na Mi­tro­vić, me­đu­na­rod­ni se­kre­tar SDP-a. Ka­ko je na­ve­la, vr­lo su ja­sne ocje­ne EK o ne­po­sto­ja­nju re­zul­ta­ta u obla­sti pra­nja nov­ca i spre­ča­va­nja tr­go­vi­ne lju­di­ma.
– Ocje­na SDP-a o za­ro­blje­no­sti in­sti­tu­ci­ja i nji­ho­vog svo­đe­nja na pu­ki in­stru­ment po­li­ti­ke i par­ti­je naj­bo­lje je ilu­stro­va­na ocje­nom iz iz­vje­šta­ja da će ubje­dlji­vi re­zul­ta­ti pred­u­ze­tih re­for­mi je­di­no bi­ti mo­gu­ći u okru­že­nju u kom su ne­za­vi­sne in­sti­tu­ci­je za­šti­će­ne od bi­lo ka­kvog mi­je­ša­nja i pod­stak­nu­te da u pot­pu­no­sti ko­ri­ste svo­ja ovla­šće­nja – is­ta­kla je Mi­tro­vi­će­va.
To je, ka­ko je do­da­la, vr­lo ja­sna ocje­na ko­ja, iako za­o­gr­nu­ta u EU di­plo­mat­ski vo­ka­bu­lar, ipak di­rekt­no i ne­dvo­smi­sle­no uka­zu­je da su cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je iz­lo­že­ne po­li­tič­kom uti­ca­ju, zbog če­ga su i do­me­ti re­for­mi ve­o­ma li­mi­ti­ra­ni.
– Ta li­mi­ti­ra­nost u spro­vo­đe­nju re­for­mi ja­sno se oči­ta­va u obla­sti bor­be pro­tiv vi­so­ke ko­rup­ci­je, gdje ima­mo sa­mo „po­čet­ne re­zul­ta­te“. Ista je ocje­na i ka­da je ri­ječ o obla­sti bor­be pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, gdje se uoča­va ve­li­ki pro­blem u po­sto­ja­nju in­sti­tu­ci­o­nal­nih i prak­tič­nih pre­pre­ka, što re­zul­ti­ra ne­do­stat­kom is­tra­ga i pra­vo­sna­žnih pre­su­da – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju me­đu­na­rod­nog se­kre­ta­ra SDP-a.
Mi­tro­vi­će­va je oci­je­ni­la da su i ti po­čet­ni re­zul­ta­ti u bor­bi pro­tiv ko­rup­ci­je uglav­nom ba­zi­ra­ni na slu­ča­ju Ma­ro­vić, „gdje ima­mo ne­vje­ro­vat­nu si­tu­a­ci­ju da po­sto­ji pra­vo­sna­žna pre­su­da, ali su osu­đe­ni­ci i da­lje na slo­bo­di bez iz­gle­da da se pre­su­da efek­tu­i­ra”.
– Vr­lo su ja­sne ocje­ne EK o ne­po­sto­ja­nju re­zul­ta­ta u obla­sti pra­nja nov­ca, spre­ča­va­nja tr­go­vi­ne lju­di­ma, slo­bo­di me­di­ja i ot­kri­va­nja slu­ča­je­va na­pa­da na no­vi­na­re i nji­ho­vu imo­vi­nu, sa na­gla­skom na ne­ri­je­še­ni slu­čaj ubi­stva glav­nog ured­ni­ka li­sta „Dan”. Ja­sna je i po­ru­ka o za­šti­ti RTCG od po­li­tič­kih pri­ti­sa­ka, ko­ji­ma se od ovog iz bu­dže­ta fi­nan­si­ra­nog me­di­ja na­sto­ji na­pra­vi­ti par­tij­ski pro­pa­gand­ni ser­vis ka­kav je bio ra­ni­je – na­gla­si­la je Mi­tro­vi­će­va.
Ka­ko je do­da­la, svi­ma je ja­sno da bi vlast su­štin­skim ba­vlje­njem re­for­ma­ma sje­kla gra­nu na ko­joj sje­di.
– Za­to je i tre­ba oče­ki­va­ti da će se ton ova­kvih iz­vje­šta­ja i u bu­duć­no­sti sa­mo za­o­štra­va­ti i na­sta­vi­ti da uka­zu­je na bol­ne tač­ke cr­no­gor­ske vla­sti – za­klju­či­la je Mi­tro­vi­će­va. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"