Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-12-11 ODBOR ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE MZ BOTUN ZA ČETVRTAK NAJAVIO DEBATU
Sa ranijeg sastanka Odbora i čelnika Vodovoda Traže novu tehnologiju za kolektor
Dan - novi portal
Od­bor za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne MZ Bo­tun za­ka­zao je za če­tvr­tak, 14. de­cem­bar jav­nu de­ba­tu o iz­grad­nji po­stro­je­nja za pre­či­šća­va­nje ot­pad­nih vo­da, kao i o nje­go­vom uti­ca­ju na ži­vot­nu sre­di­nu. De­ba­ta će se or­ga­ni­zva­ti u KIC-u „Ze­ta” u 18 ča­so­va, a za nju su za­in­te­re­so­va­ni mje­šta­ni Daj­ba­ba, Ko­ko­ta, Le­ki­ća, Gr­ba­va­ca, Ljaj­ko­vi­ća, Mi­tro­vi­ća, Srp­ske i Bo­tu­na, kao i ži­te­lji Do­nje Ze­te. Or­ga­ni­za­to­ri de­ba­te po­zva­li su struč­nja­ke iz te obla­sti ko­ji će gra­đa­ni­ma pre­zen­to­va­ti vi­še teh­no­lo­gi­ja i ti­po­va po­stro­je­nja. Ka­ko je ka­zao Zdrav­ko Ra­jo Vuk­če­vić, se­kre­tar od­bo­ra oni že­le da ču­ju struč­no mi­šlje­nje lju­di, ali i po­sto­ji li ne­ki dru­gi vid po­stro­je­nja a da ni­je spa­lji­va­nje ka­kvo pla­ni­ra da gra­di Glan­vi grad.
–Po­sto­je i dru­ga­či­ja po­stro­je­nja i teh­no­lo­gi­je ko­je se ba­zi­ra­ju na ne­kim dru­gim me­to­da­ma i ra­de dru­ga­či­je od pla­ni­ra­nog. Mi bi že­lje­li da ču­je­mo i ne­ke dru­ge struč­nja­ke šta mi­sle o to­me i po­sto­ji li dru­ga­či­ji na­čin. Sta­nov­ni­ci ovih se­la bi naj­ra­đe da ne­ma po­stro­je­nja, ali ka­ko smo svje­sni da Glav­ni grad mo­ra ima­ti ko­lek­tor sprem­ni smo na kom­pro­mis. To pod­ra­zu­mi­je­va tip po­stro­je­nja ko­ji ne­će ima­ti mulj i spa­lji­va­nje, i ko­ji ne­će u ve­li­koj mje­ri za­ga­đi­va­ti ži­vot­nu sre­di­nu. Mi smo obez­bi­je­di­li struč­nja­ke ko­ji će go­vo­ri­ti na de­ba­ti –ka­zao je Vuk­če­vić.
Pred­stav­ni­ci od­bo­ra po­zva­će na de­ba­tu i Vla­da­na Vu­če­li­ća, di­rek­to­ra Vo­do­vo­da, Fi­li­pa Ma­kri­da, po­moć­ni­ka di­rek­to­ra, kao i pro­fe­so­ra Pe­tra Živ­ko­vi­ća.
–Oba­vi­je­sti­će­mo i Du­ša­na Ra­do­nji­ća, pred­sjed­ni­ka GO Go­lu­bov­ci, ma­da on već za to zna jer su nam obez­bi­je­di­li sa­lu KIC-a „Ze­ta”. Ne­će­mo zva­ti po­li­ti­ke par­ti­je, jer ima­mo pri­mjed­be da smo po­li­tič­ki na­klo­nje­ni ne­kom. To ni­je isti­na i po­lit­ka nas ne in­ter­su­je. Za­ni­ma nas sa­mo ži­vot u Bo­tu­nu i ži­vot­na sre­di­na, te na­čin ka­ko da za­šti­ti­mo pri­vat­nu svo­ji­nu. Na­ša svo­ji­na je svr­sta­na u ka­te­go­ri­ju po­ljo­pri­vred­nog ze­mlji­šta, ali ono je za­ga­đe­no od KAP-a i ba­ze­na cr­ve­nog mu­lja, pa je mi ne mo­že­mo va­lo­ri­zo­va­ti. Ze­mlja nam je to­li­ko obez­vri­je­đe­na da nam je bu­kval­no ote­ta pri­vat­na svo­ji­na – ka­že Vuk­če­vić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"