Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-12-10 PLAN RADA SKUPŠTINE GLAVNOG GRADA ZA SLEDEĆU GODINU
Strateški plan razvoja nakon izbora Plan rada Skupštine Glavnog grada donesen bez učešća opozicije
Dan - novi portal
Skup­šti­na Glav­nog gra­da sa­sta­vi­la je plan i pro­gram ra­da za na­red­nu go­di­nu bez uče­šća opo­zi­ci­je. Sve opo­zi­ci­o­ne stran­ke od­bi­le su da uče­stvu­ju i iz­ra­di ovog do­ku­men­ta sa ocje­nom da ne že­le da ih vlast po obi­ča­ju po­ku­ša­va oma­lo­va­ža­va­ti jer nji­ho­ve pred­lo­ge ne uzi­ma u ob­zir, osim što im pro­mi­je­ne na­ziv i on­da ih da ko svo­je u pro­ce­du­ru. Pre­ma pro­gra­mu ra­da naj­zna­čaj­ni­ji do­ku­ment bi­će stra­te­ški plan raz­vo­ja gra­da ko­ji nu­de smjer­ni­ce in­ve­sti­ci­o­nog ula­ga­nja lo­ka­le sa­mo­u­pra­ve, dr­ža­ve i do­na­to­ra. Sa­da­šnji plan ni­je is­pu­njen po­seb­no ka­da su u pi­ta­nju objek­ti grad­ske bol­ni­ce u Ma­sli­na­ma i po­ve­ća­nje ka­pa­ci­te­ta Kli­nič­kog cen­tra, no­ve gim­na­zi­je, ko­lek­to­ra, no­vih ško­la, tu­ne­la kroz Go­ri­cu... Do­no­še­nje no­vog stra­te­škog pla­na pla­ni­ra­no je u dru­gom kvar­ta­lu, što zna­či tek na­kon iz­bo­ra, a ka­ko nje­go­va iz­ra­da uve­li­ko tra­je. Pre­ma ono­me što je do­sad sa­op­šta­va­la lo­kal­na upra­va iz­bje­ga­va­će „krup­ne za­lo­ga­je” svje­sni da su im do­me­ti ogra­ni­če­ni.
Pro­gram ra­da Skup­šti­ne Glav­nog gra­da za na­red­nu go­di­nu ko­ji je pred­vi­dio 93 te­me. Naj­ve­ći broj te­ma je iz obla­sti ure­đe­nja pro­sto­ra, gdje je pla­ni­ra­no 58 lo­kal­nih plan­skih do­ku­men­ta, od ko­jih je 43 de­talj­nih ur­ba­ni­stič­kih pla­no­va, de­vet lo­kal­nih stu­di­ja lo­ka­ci­ja i šest ur­ba­ni­stič­kih pro­je­ka­ta.
Me­đu te­ma­ma ko­je su pred­lo­že­ne za pro­gram ra­da grad­skog par­la­men­ta su iz­ra­da pro­gra­ma ure­đe­nja pro­sto­ra Pod­go­ri­ce za 2018. go­di­nu. Pred­vi­đe­no je iz­me­đu osta­log i do­no­še­nje pro­gra­ma so­ci­jal­nog sta­no­va­nja za Pod­go­ri­cu, pred­lo­ga stra­te­gi­je raz­vo­ja zdra­vlja i do­bro­bi­ti gra­đa­na, iz­vje­šta­ja o ra­du gra­do­na­čel­ni­ka i ra­du or­ga­na upra­ve Glav­nog gra­da i slu­žbi za 2017. go­di­nu, iz­vje­šta­ja o ra­du Ko­mu­nal­ne in­spek­ci­je ali i Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je za 2017. go­di­nu, kao i iz­vje­šta­ja o ra­du Slu­žbe za­šti­te za pro­šlu go­di­nu. Ta­ko­đe, pla­ni­ra­no je do­no­še­nje iz­vje­šta­ja o ra­du pri­vred­nih dru­šta­va ali i jav­nih usta­no­va za 2017. go­di­nu, usva­ja­nje in­nfor­ma­ci­je o ostva­ri­va­nju bu­dže­ta Glav­nog gra­da za pe­ri­od ja­nu­ar - jun 2018. go­di­ne. Me­đu te­ma­ma u pro­gra­mu ra­da grad­skog par­la­men­ta na­šli su se i do­no­še­nje od­lu­ke o li­nij­skom grad­skom i pri­grad­skom pre­vo­zu put­ni­ka na te­ri­to­ri­ji glav­nog gra­da, pred­log za­vr­šnog ra­ču­na bu­dže­ta Glav­nog gra­da za 2017. go­di­nu, no­va od­lu­ka o auto-tak­si pre­vo­zu na te­ri­to­ri­ji Pod­go­ri­ce. N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"