Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-12-11 OTVORENA TRADICIONALNA IZLOŽBA „UMJETNICI ZAVIČAJU” U DANILOVGRADU Umjetnost ne trpi određenja
Dan - novi portal
U Umjet­nič­koj ko­lo­ni­ji u Da­ni­lov­gra­du otvo­re­na je tra­di­ci­o­nal­na iz­lo­žba „Umjet­ni­ci za­vi­ča­ju”. Ra­do­ve je pred­sta­vi­lo vi­še de­se­ti­na li­kov­nih umjet­ni­ka po­ri­je­klom iz ovo­ga kra­ja. Iz­lo­žbu je otvo­ri­la Na­ta­ša Lat­ko­vić, di­rek­tor Gim­na­zi­je „Pe­tar Pr­vi Pe­tro­vić Nje­goš” u Da­ni­lov­gra­du. Po nje­nim ri­je­či­ma ra­do­vi ko­ji su iz­lo­že­ni bu­de na­du da pra­ve vri­jed­no­sti ni­je­su iz­gu­blje­ne.
- Ni­je la­ko stva­ra­ti. To je je­dan ma­gi­čan per­pe­tu­um mo­bi­le sa po­seb­nom vr­stom sa­mo­po­kre­tač­ke ener­gi­je, ne baš po­zna­tog sa­sta­va i po­ri­je­kla, pa ni sa­mim umjet­ni­ci­ma. Uče­sni­ci ove iz­lo­žbe ne za­bo­ra­vlja­ju na svo­je po­ri­je­klo, pa već dva­de­set go­di­na na ovaj dan vra­ća­ju se svo­me kra­ju i do­ka­zu­ju da vo­de ra­ču­na o tra­di­ci­ji. Oni su njen auten­ti­čan pri­mjer i svje­do­če o tra­di­ci­ji ko­ja tra­je i ne­ma na­mje­ru da uga­sne. Ove go­di­ne njih 33 di­je­le sa na­ma dio svog umjet­nič­kog do­ži­vlja­ja ko­ji su pre­ni­je­li na plat­no, ka­men, bron­zu... Oni se re­dov­no oda­zi­va­ju po­zi­vu da uče­stvu­ju u ovoj iz­lo­žbi ko­ja ni­je te­mat­ski una­pri­jed od­re­đe­na, pa i ne tre­ba da bu­de, jer od­re­đi­va­ti umjet­ni­ka ni­je do­bro - is­ta­kla je Lat­ko­vi­će­va.
Ve­sna Jo­vo­vić, di­rek­tor­ka Umjet­nič­ke ko­lo­ni­je, is­ti­če da je ve­li­ka pred­nost Da­ni­lov­gra­da što ima ta­ko pu­no umjet­ni­ka. Zbog to­ga ni­je ni te­ško pri­re­di­ti ova­kvu iz­lo­žbu, ko­ja ima po­se­ban du­hov­ni zna­čaj i po­sve­će­na je 9. de­cem­bru, Da­nu Op­šti­ne Da­ni­lov­grad.
Na iz­lo­žbi su pred­sta­vlje­ni ra­do­vi Iva­ne Ba­bić, Ele Bo­žo­vić, Da­ni­la Da­la Bra­jo­vi­ća, Dar­ka Bra­jo­vi­ća, Dra­go­lju­ba Ba­ta Bra­jo­vi­ća, Mi­li­ja­ne Vu­jo­vić, Vla­di­mi­ra Đu­ra­no­vi­ća, Na­ta­li­je Đu­ra­no­vić, Ro­ma­na Đu­ra­no­vi­ća, So­nje Đu­ra­no­vić, Želj­ka Đu­rič­ko­vi­ća, Želj­ka i Mla­de­na Đu­ro­vi­ća, Lu­ke Iko­vi­ća, Na­de Iko­vić, Bi­lja­ne Ke­ko­vić, Lji­lja­ne Ko­lun­džić, Jo­ve­te Lju­mo­vi­ća, Sen­ke Mar­ti­no­vić, Sve­to­mi­ra Mar­ti­no­vi­ća, Mi­lo­dar­ke Mi­la­to­vić, Bo­ži­da­ra Pa­vi­će­vi­ća Zo­di­ja­ka, Je­le­ne Pa­vi­će­vić, Maj­de Pa­vi­će­vi­ća, Ve­li­bo­ra Pa­vi­će­vi­ća, Zvon­ka Pa­vli­či­ća, Sve­ti­sla­va G. Po­po­vi­ća, Ivan­ke Va­ne Pre­le­vić, Sve­to­za­ra Sve­ta Ra­do­vi­ća, Ni­ko­le Ra­do­nji­ća, Sa­še Sta­ni­ši­ća, Gor­da­ne Tre­bje­ša­nin i Dan­ke Fi­li­po­vić. I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"