Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-10 ENES MEMIĆ SASLUŠAN U BJELOPOLJSKOM VIŠEM SUDU
Kujović Tvrdi da nije usmrtio policajca
Dan - novi portal
Su­di­ja za is­tra­gu bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da Va­nja Ra­ko­njac sa­slu­ša­la je ju­če Ene­sa Me­mi­ća, na­kon če­ga mu je od­re­di­la pri­tvor do 30 da­na. Me­mić je pre­kju­če eks­tra­di­ran Cr­noj Go­ri i pre­dat slu­žbe­ni­ci­ma po­li­ci­je iz Bi­je­log Po­lja zbog sum­nje da je 22. ju­la pro­šle go­di­ne na re­gi­o­nal­nom pu­tu Sli­je­pač Most – Plje­vlja usmr­tio bje­lo­polj­skog po­li­caj­ca Ir­fa­na Ku­jo­vi­ća, ko­ji je te no­ći bio sa ko­le­gom na du­žno­sti. Po­li­ca­jac je po­gi­nuo ka­da je po­ku­šao da za­u­sta­vi vo­za­ča „gol­fa”, ko­ji ga je po­tom uda­rio i obo­rio.
Me­mić je to­kom sa­slu­ša­nja ka­te­go­rič­no od­ba­cio sve na­vo­de kri­vič­ne pri­ja­ve, sa­op­šta­va­ju­ći da ne pri­zna­je dje­lo ko­je mi je sta­vlje­no na te­ret.
– Pot­pu­no mi je ne­ja­sno za­što sam ov­dje i za­što je za mnom iz­da­ta In­ter­po­lo­va po­tjer­ni­ca. Bez ijed­nog raz­lo­ga mi sta­vlja­ju da sam ura­dio dje­lo sa ko­jim ne­mam do­dir­nih ta­ča­ka. Ni­šta od ovo­ga ni­je tač­no – ka­zao je Me­mić.
Tvr­dio je da je sa­mo iz štam­pe sa­znao ka­ko ga sum­nji­če da je na ne­kom se­o­skom pu­tu vo­zio ne­ki „golf” i uda­rio po­li­caj­ca na­kon če­ga je po­bje­gao.
– Ni­šta od to­ga ni­je tač­no. Ja te ve­če­ri ni­je­sam bio ni bli­zu mje­sta tog do­ga­đa­ja, ta­ko da to što mi pri­pi­su­ju sa mnom ne­ma do­dir­nih ta­ča­ka – tvr­dio je osum­nji­če­ni ko­ji je dao iz­ja­vu u pri­su­stvu bra­ni­o­ca po slu­žbe­noj du­žno­sti advo­ka­ta Fi­kre­ta Kur­ga­ša.
Nje­mu je pri­tvor od­re­đen zbog te­ži­ne dje­la, uti­ca­ja na jav­nost i mo­guć­no­sti bjek­stva, s ob­zi­rom na to da je ri­ječ o stra­nom dr­ža­vlja­ni­nu.
Me­mić je na­kon ne­pu­nih pet mje­se­ci od smr­ti po­li­caj­ca, od­no­sno 8. de­cem­bra, uhap­šen ka­da je, bje­že­ći od po­li­ci­je, sle­tio u ka­nal u mje­stu Kru­pac u Is­toč­noj Ili­dži. Za Me­mi­ćem je bi­la ras­pi­sa­na me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca i cr­no­gor­ske vla­sti su raz­mje­nji­va­li in­for­ma­ci­je sa vi­še dr­ža­va u re­gi­o­nu.
Upra­va po­li­ci­je od­mah se ogla­si­la na­kon hap­še­nja Me­mi­ća i sa­op­šti­la da je pro­tiv osum­nji­če­nog pod­ni­je­ta pri­ja­va zbog sum­nje da je po­či­nio te­ško ubi­stvo.
– Slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je MUP-a su ubr­zo na­kon te­škog ubi­stva po­či­nje­nog na šte­tu na­šeg ko­le­ge ras­po­la­ga­li po­da­ci­ma o iden­ti­te­tu Me­mi­ća kao mo­gu­ćeg iz­vr­ši­o­ca, a broj­ne mje­re i rad­nje ko­je su pred­u­ze­te po na­lo­gu tu­ži­o­ca do­ve­le su do pri­ku­plja­nja či­nje­ni­ca ko­je uka­zu­ju na osnov sum­nje da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo – na­ve­li su ra­ni­je iz po­li­ci­je.
On je u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni uhap­šen zbog kri­vič­nog dje­la po­či­nje­nog na te­ri­to­ri­ji te dr­ža­ve. Me­mić je i od ra­ni­je po­znat po­li­ci­ji.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"