Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-12-11 SINDIKAT RUDNIKA UGLJA POZVAO ZAPOSLENE DA U PONUĐENOM ANKETNOM LISTU NE DAJU SUVIŠNE ODGOVORE
Anketni list Rudnika uglja Pljevlja Ne odgovarati na pitanja koja mogu biti zloupotrijebljena
Dan - novi portal
Na­kon što su za­po­sle­ni­ma u Rud­ni­ku uglja Plje­vlja do­sta­vi­li an­ket­ni list u ko­jem tra­že da, po­red ma­tič­nog i bro­ja lič­ne kar­te, do­sta­ve i ma­tič­ne bro­je­ve čla­no­va svo­jih po­ro­di­ca kao i po­dat­ke o to­me ko­je vjer­ske pra­zni­ke sla­ve, iz Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je su su­ge­ri­sa­li rad­ni­ci­ma da ne od­go­va­ra­ju na ona pi­ta­nja ko­ja mo­gu bi­ti zlo­u­po­tre­blje­na.
Po­slo­vod­stvo Rud­ni­ka uglja je an­ket­ni list da­lo za­po­sle­ni­ma ka­ko bi pri­ku­pi­li po­dat­ke za in­for­ma­tiv­ni cen­tar kom­pa­ni­je, ali je ve­li­ki broj rad­ni­ka po­je­di­na pi­ta­nja u an­ket­nom li­sti­ću oci­je­nio kao ne­po­treb­na. U broj­nim ano­nim­nim žal­ba­ma na­šem li­stu za­po­sle­ni na­vo­de da po­sto­ji opa­snost od zlo­u­po­tre­be, jer se tra­že po­da­ci za čla­no­ve po­ro­di­ce, kao i po­da­ci o vjer­skoj pri­pad­no­sti. Ka­ko bi­smo sa­zna­li šta o sve­mu ovo­me mi­sle u Sin­di­ka­tu Rud­ni­ka uglja stu­pi­li smo u kon­takt sa pred­sjed­ni­kom ove or­ga­ni­za­ci­je Mi­lo­šem Obre­ni­ćem ko­ji je ka­zao da na po­je­di­na pi­ta­nja rad­ni­ci ne bi tre­ba­lo da od­go­va­ra­ju, kao i da ta­kvim pi­ta­nji­ma ne­ma mje­sta u an­ket­nom li­stu.
– Po­je­di­na pi­ta­nja su su­vi­šna i ne­po­treb­na, pr­ven­stve­no pi­ta­nje ko­je se od­no­si na obi­lje­ža­va­nje i sla­vlje­nje vjer­skih pra­zni­ka – ka­zao je Obre­nić, po­ja­šnja­va­ju­ći da ni­ko­ga u kom­pa­ni­ji ne tre­ba da in­te­re­su­je ko ko­ji pra­znik sla­vi.
On je ka­zao da je do­volj­no da kom­pa­ni­ja ima fo­to­gra­fi­ju i ma­tič­ni broj za­po­sle­nog, od­no­sno da u do­si­e­ji­ma za­po­sle­nih po­sto­ji već ma­tič­ni broj. Što se, pak, ti­če pi­ta­nja u ko­ji­ma se tra­že ma­tič­ni broj čla­no­va po­ro­di­ce i bro­je­vi nji­ho­vih lič­nih ka­ra­ta, Obre­nić po­ru­ču­je da za­po­sle­ni ako ne že­le ne da­ju ta­kve po­dat­ke.
– Po­zi­vam rad­ni­ke da ne od­go­va­ra­ju ni na jed­no pi­ta­nje za ko­je sma­tra­ju da mo­že bi­ti zlo­u­po­tri­je­blje­no, od­no­sno da da­ju sa­mo one po­dat­ke ko­je Dru­štvo već ima – ka­že Obre­nić uz na­po­me­nu da se ra­di o slo­bod­noj an­ke­ti ko­ja ne uti­če ni na či­je rad­no mje­sto.
Ka­da je u pi­ta­nju ova an­ke­ta, u Plje­vlji­ma se na­ve­li­ko spe­ku­li­še da je ri­ječ o po­li­tič­kom pri­ti­sku i iz­ja­šnja­va­nju oko sla­vlje­nja vjer­skih pra­zni­ka.
B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"