Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-12-10 U 2017. GODINI UGAŠENO NAJVIŠE FIRMI U POSLEDNJIH POLA DECENIJE
Stečaj uveden u 559 preduzeća Po predlogu Poreske uprave, stečajni postupak je otvoren nad osam društava, po predlogu osnivača nad 519, dok je po predlogu radnika stečajni postupak otvoren nad četiri privredna društva, kazali su za „Dan” iz Privrednog suda
Dan - novi portal
Pri­vred­ni sud je u ovoj go­di­ni, do 1. de­cem­bra, uveo ste­čaj u 559 pred­u­ze­ća. To je vi­še u od­no­su na go­di­šnji pro­sjek u po­sled­nje če­ti­ri go­di­ne, a naj­ve­ći broj ste­čaj­nih po­stu­pa­ka otvo­ren je na pred­log vla­sni­ka, od­no­sno osni­va­ča pri­vred­nih dru­šta­va.
– U 2017. go­di­ni, za­ključ­no sa 1. de­cem­brom, ste­čaj­ni po­stu­pak je otvo­ren nad 559 pri­vred­nih dru­šta­va. Po pred­lo­gu Po­re­ske upra­ve ste­čaj­ni po­stu­pak je otvo­ren nad osam dru­šta­va, po pred­lo­gu osni­va­ča nad 519 dru­šta­va, a po pred­lo­gu rad­ni­ka ste­čaj­ni po­stu­pak je otvo­ren nad če­ti­ri dru­štva – ka­za­li su za „Dan” iz Pri­vred­nog su­da.
U po­sled­njih pet go­di­na, od­no­sno od 2013. go­di­ne do 1. de­cem­bra ste­čaj je uve­den u čak 2.431 pri­vred­no dru­štvo.
– U pret­hod­noj 2016. go­di­ni, ste­čaj­ni po­stu­pak je otvo­ren nad ukup­no 536 dru­šta­va, u 2015. go­di­ni nad 520, u 2014. go­di­ni nad 473, a u 2013. go­di­ni nad 343. Pri­vred­ni sud je ove go­di­ne iz pro­ce­snih raz­lo­ga od­bio de­set pred­lo­ga za otva­ra­nje ste­čaj­nog po­stup­ka – na­ve­li su iz Pri­vred­nog su­da či­ji je pred­sjed­nik Bla­žo Jo­va­nić.
„Dan” je tra­žio i po­dat­ke u ve­zi sa tim ko­li­ko iz­no­si naj­ve­ći dug zbog ko­jeg je tra­že­no uvo­đe­nje ste­ča­ja od stra­ne vla­sni­ka, Po­re­ske upra­ve ili rad­ni­ka, ali su nam iz Pri­vred­nog su­da od­go­vo­ri­li da ne­ma­ju te po­dat­ke.
– Sud ne vo­di po­seb­nu evi­den­ci­ju o vi­si­ni po­tra­ži­va­nja zbog ko­jeg se tra­ži otva­ra­nje ste­čaj­nog po­stup­ka, ni­ti je ta oba­ve­za za­ko­nom pro­pi­sa­na – na­ve­li su iz te sud­ske in­sti­tu­ci­je.
Ove go­di­ne je od ve­ćih pred­u­ze­ća uve­den ste­ča­ju Bje­la­si­cu Ra­du na za­htjev rad­ni­ka ko­ji­ma se du­go­va­lo pre­ko 14 pla­ta, dok im do­pri­no­si ni­je­su bi­li upla­ći­va­ni ne­ko­li­ko go­di­na. Ste­čaj u pred­u­ze­će či­ji je ve­ćin­ski vla­snik Euro­fond uve­den je kra­jem ma­ja, a ka­ko ni­ko ni­je do­sta­vio plan re­or­ga­ni­za­ci­je po­čet­kom sep­tem­bra je pro­gla­šen ban­krot. Imo­vi­na je tre­nut­no na pro­da­ji po dru­gi put, na­kon što na pr­vom ogla­su ni­je do­sta­vlje­na is­prav­na po­nu­da. Jed­nu po­nu­du, ma­log ak­ci­o­na­ra ste­čaj­na upra­va je od­bi­la, jer ni­je bi­la do­sta­vlje­na u skla­du sa ogla­som.
Pret­hod­nih go­di­na su ste­ča­je­vi u ve­ća pred­u­ze­ća bi­li če­sta po­ja­va. Ta­ko su ste­ča­je­vi uvo­đe­ni u Že­lje­za­ru, Kom­bi­nat alu­mi­ni­ju­ma, Rud­ni­ke bok­si­ta, Me­ta­lac i mno­ge dru­ge pri­vred­ne su­bjek­te ko­ji su bi­li no­si­o­ci raz­vo­ja pri­vre­de.
Tre­nut­no je u blo­ka­di 16.211 pred­u­ze­će, što zna­či da je u sva­ko dva­de­se­to pred­u­ze­će ove go­di­ne uve­den ste­čaj.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"