Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-12-10 DRŽAVNA PREDUZEĆA NASTAVILA DA POSLUJU PO STAROM
Željeznica u minusu 61 milion eura Četiri željeznička preduzeća su na kraju septembra dugovala ukupno 61 milion. Po gubitku prednjače Željeznička infrastrukutra sa 30,3 miliona i Željeznički prevoz sa 24,7 miliona
Dan - novi portal
-Če­ti­ri že­lje­znič­ka pred­u­ze­ća na­sta­vi­la su da ni­žu gu­bit­ke i za de­vet mje­se­ci ukup­no na­pra­vi­la mi­nus od 705 hi­lja­da eura, po­ka­zu­ju re­zul­ta­ti o po­slo­va­nju dr­žav­nih kom­pa­ni­ja. Je­di­na fir­ma ko­ja je na kra­ju sep­tem­bra ima­la do­bit i to od 480 hi­ljada eura je Mon­te­kar­go, ko­ji je Vla­da htje­la da pro­da po­čet­kom go­di­ne. Ti re­zul­ta­ti su bo­lji u od­no­su na isti pe­ri­od la­ni, ka­da su če­ti­ri pred­u­ze­ća ima­la oko 1,7 mi­li­o­na mi­nu­sa.
Že­lje­znič­ka in­fra­struk­tu­ra se u od­no­su na pro­šlu go­di­nu do­ve­la u red, pa je mi­nus sma­nji­la za sko­ro 930 mi­li­o­na eura i za de­vet mje­se­ci ima­la je gu­bi­tak od 41,6 hi­lja­da eura.
Naj­za­slu­žni­ji za mi­nus od se­dam sto­ti­na hi­lja­da je Že­lje­znič­ki pre­voz. Oni su na kra­ju tre­ćeg kvar­ta­la ima­li mi­nus od 817 hi­lja­da eura. To je za pre­ko de­set pu­ta vi­še ne­go u istom pe­ri­o­du la­ni. ŽPCG je na kra­ju sep­tem­bra pro­šle go­di­ne imo 66,6 hi­lja­da mi­nu­sa.
Odr­ža­va­nje že­lje­znič­kih vo­znih sred­sta­va (OŽVS) je za de­vet mje­se­ci ima­lo 329 hi­lja­da mi­nu­sa, što je za 1.700 hi­lja­da ma­nje ne­go u istom pe­ri­o­du la­ni.
Sa gu­bi­ci­ma od 705 hi­lja­da eura, uku­pan mi­nus že­lje­znič­kih pred­u­ze­ća se po­peo na 61 mi­li­on eura. Naj­ve­ći kriv­ci za to­li­ki iz­nos mi­nu­sa su ŽICG i ŽPCG. In­fra­struk­tu­ra je na kra­ju sep­tem­bra imala uku­pan gu­bi­tak u po­slo­va­nju od 30,3 mi­li­o­na eura, dok je mi­nus Pre­vo­za iz­no­sio 24,7 mi­li­o­na eura. Uku­pan gu­bi­tak IŽVS-a je 3,5 mi­li­o­na, a Mon­te­kar­ga 2,8 mi­li­o­na eura.
Na če­lu ŽICG je Ha­sim Da­cić, OŽVS-a Mom­či­lo Mi­ću­no­vić, ŽPCG El­din Mu­ce­vić, a Mon­te­kar­ga Sla­ven­ko Jo­va­no­vić. Njih če­tvo­ri­ca su do­šla na če­lo kom­pa­ni­ja na­kon što je na funk­ci­ju pred­sjed­ni­ka Vla­de ime­no­van Du­ško Mar­ko­vić.
U pret­hod­nom pe­ri­o­du su se di­rek­to­ri že­lje­znič­kih pred­u­ze­ća če­sto mi­je­nja­li, pa je re­do­van slu­čaj bio da vo­de jed­no, pa pre­đu u dru­go že­lje­znič­ko pred­u­ze­će.
Pro­šle go­di­ne se spe­ku­li­sa­lo da bi Vla­da po­no­vo mo­gla da spo­ji že­lje­znič­ka pred­u­ze­ća, ka­ko bi sma­nji­la tro­ško­ve, ali se od to­ga oči­gled­no od­u­sta­lo.
Ve­li­ki broj par­tij­skih i dr­žav­nih funk­ci­o­ne­ra je za član­stvo u bor­du pri­mio ve­li­ki iz­nos nov­ca, dok Vla­da ni­je pri­je pet go­di­na od­lu­či­la da ogra­ni­či na­kna­de na 500, od­no­sno 250 eura.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"