Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-12-11 fleš
Dan - novi portal
Ki­ša i sni­jeg

U ju­žnim i cen­tral­nim pred­je­li­ma da­nas će bi­ti vi­še uslo­va za pa­da­vi­ne, sa mo­gu­ćim plju­sko­vi­ma i gr­mlja­vi­nom, dok se na sje­ve­ru i sje­ve­ro­i­sto­ku ze­mlje oče­ku­ju du­ži pe­ri­o­di su­vog vre­me­na. Iz Za­vo­da za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju ka­za­li su da je u pr­vom di­je­lu da­na u vi­šim pla­nin­skim pred­je­li­ma mo­guć slab sni­jeg i su­snje­ži­ca.
– U uto­rak će bi­ti umje­re­no do pot­pu­no oblač­no, mje­sti­mič­no sa po­vre­me­nom ki­šom. Na ju­gu po­ne­gdje mo­guć plju­sak sa gr­mlja­vi­nom, na sje­ve­ru du­ži pe­ri­o­di su­vog vre­me­na. Vje­tar po­vre­me­no po­ja­čan i jak, na uda­re po­ne­gdje i ve­o­ma jak, ju­žnih smje­ro­va – sa­op­šte­no je iz Za­vo­da.A.O.


Is­ku­stva eks­pe­ra­ta

Mre­ža za afir­ma­ci­ju ne­vla­di­nog sek­to­ra (MANS) or­ga­ni­zu­je da­nas 11. na­ci­o­nal­nu an­ti­ko­rup­cij­sku kon­fe­ren­ci­ju. Na sku­pu će se, ka­ko je na­ja­vlje­no, to­kom dva pa­ne­la, raz­go­va­ra­ti o kri­vič­nom go­nje­nju ko­rup­ci­je, od­u­zi­ma­njem i upra­vlja­njem imo­vi­nom ste­če­nom kri­mi­na­lom, te ot­kri­va­njem kon­flik­ta in­te­re­sa i ko­rup­ci­je na vi­so­kom ni­vou.
– Is­ku­stva iz ovih obla­sti, po­red do­ma­ćih, sa na­ma će po­di­je­li­ti i eks­per­ti iz Ve­li­ke Bri­ta­ni­je, Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va, Ru­si­je, Ita­li­je, Hr­vat­ske i Sr­bi­je. Ovo­go­di­šnju An­ti­ko­rup­cij­sku kon­fe­ren­ci­ju MANS or­ga­ni­zu­je uz po­dr­šku De­le­ga­ci­je Evrop­ske uni­je u Cr­noj Go­ri, bri­tan­ske am­ba­sa­de u Pod­go­ri­ci i am­ba­sa­de Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va u Pod­go­ri­ci – ka­za­li su iz MANS-a.A.O.


Rad na rav­no­prav­no­sti

Mi­ni­star jav­ne upra­ve Su­za­na Pri­bi­lo­vić uče­stvo­va­će na kon­fe­ren­ci­ji po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja de­se­to­go­di­šnji­ce pot­pi­si­va­nja Me­mo­ran­du­ma o sa­rad­nji iz­me­đu Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va, Mi­si­je OEBS-a u Cr­noj Go­ri i cr­no­gor­skih op­šti­na „De­set go­di­na ra­da u obla­sti rod­ne rav­no­prav­no­sti – do­stig­nu­ća i iza­zo­vi”.
– Kon­fe­ren­ci­ja je dio pro­jek­ta Mi­si­je OSCE, pod na­zi­vom „Po­dr­ška una­pre­đe­nju stan­dar­da do­brog upra­vlja­nja u Cr­noj Go­ri” i oku­plja uče­sni­ke iz in­sti­tu­ci­ja u Cr­noj Go­ri i re­gi­o­na iz obla­sti rod­ne rav­no­prav­no­sti, sa po­seb­nim ak­cen­tom na pred­sta­vlja­nje re­zul­ta­ta po­stig­nu­tih na op­štin­skom ni­vou – sa­op­šti­li su iz Mi­ni­star­stva jav­ne upra­ve.A.O.


Ča­so­vi o na­si­lju

Te­mat­ski ča­so­vi o pro­ble­mu i bor­bi pro­tiv na­si­lja nad že­na­ma i na­si­lja u po­ro­di­ci, odr­ža­ni su u Bi­je­lom Po­lju, Be­ra­na­ma i u Tiv­tu za uče­ni­ke osnov­nog i sred­njeg obra­zo­va­nja. Ča­so­vi su odr­ža­ni u or­ga­ni­za­ci­ji Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va, u sa­rad­nji sa kan­ce­la­ri­jom UNDP-a i Mi­si­jom OEBS-a u Cr­noj Go­ri, kao i op­šti­na­ma Bi­je­lo Po­lje, Be­ra­ne i Ti­vat, po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja kam­pa­nje „16 da­na ak­ti­vi­zma u bor­bi pro­tiv na­si­lja nad že­na­ma”.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"