Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-12-11 PREMA FORBSOVOJ LISTI, IMOVINA BIVŠEG TAJLANDSKOG PREMIJERA PROCIJENJENA NA 1,78 MILIJARDI
Foto: Forbes screenshot Šinavatra najbogatiji Crnogorac
Dan - novi portal
Biv­ši pre­mi­jer Taj­lan­da Tak­sin Ši­na­va­tra, či­ja je imo­vi­na pro­ci­je­nje­na na 1,78 mi­li­jar­di, naj­bo­ga­ti­ji je cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­nin, pre­ma po­sled­njoj Forb­so­voj li­sti naj­bo­ga­ti­jih lju­di.
Por­tal „Ha­u­mač.net” kre­i­rao je, na osno­vu For­b­so­vih po­da­ta­ka, ma­pu naj­bo­ga­ti­jih lju­di na sva­kom kon­ti­nen­tu.
Pre­ma Forb­su, osni­vač Ama­zo­na Džef Bez­os pre­sti­gao je Bi­la Gej­tsa i po­stao naj­bo­ga­ti­ji čo­vjek na svi­je­tu.
Naj­bo­ga­ti­ji lju­di u Slo­ve­ni­ji su Iza i Sa­mo Lo­gin, par ko­ji je za­ra­dio bo­gat­stvo na mo­bil­noj apli­ka­ci­ji „Tal­kin Tom Ket”. Nji­ho­va imo­vi­na se pro­cje­nju­je na 700 mi­li­o­na do­la­ra. U Hr­vat­skoj je naj­bo­ga­ti­ja hr­vat­sko-či­le­an­ska po­ro­di­ca Luk­šić, s ne­to vri­jed­no­šću od 15 mi­li­jar­di do­la­ra.
U Sr­bi­ji je naj­bo­ga­ti­ji Fi­lip Cep­ter, ko­ji iako ne ži­vi u toj dr­ža­vi ima srp­sko dr­ža­vljan­stvo, a nje­go­vo bo­gat­stvo se pro­cje­nju­je na pet mi­li­jar­di do­la­ra.
Naj­bo­ga­ti­ji lju­di u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni su Ke­nan i Da­mir Ha­stor, ko­ji su od oca Ni­ja­za na­sli­je­di­li „Pre­vent i ASA Grup” . Oni ras­po­la­žu sa 412 mi­li­o­na do­la­ra.
Al­dža­zi­ra pre­no­si da je u Ma­ke­do­ni­ji naj­bo­ga­ti­ji Jor­dan Kam­cev, vla­snik Or­ka Hol­din­ga, sa 238 mi­li­o­na do­la­ra vri­jed­nim bo­gat­stvom.
Ši­na­va­tra je na Taj­lan­du smi­je­njen u dr­žav­nom uda­ru 2006. go­di­ne. Dvi­je go­di­ne ka­sni­je do­bio je po­ča­sno dr­ža­vljan­stvo Cr­ne Go­re, a nje­go­vo ime po­ve­zi­va­lo se sa po­slo­vi­ma po­ro­di­ce biv­šeg pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Ne­du­go na­kon dr­žav­nog uda­ra za Ši­na­va­trom je zbog ko­rup­ci­je ras­pi­sa­na In­ter­po­lo­va po­tjer­ni­ca.
U NVO Cen­tar za gra­đan­sko obra­zo­va­nje ra­ni­je su sa­op­šti­li da je do­dje­lji­va­njem po­ča­snog dr­ža­vljan­stva Ši­na­va­tri, uči­nje­na šte­ta ugle­du dr­ža­ve Cr­ne Go­re.
U okvi­ru sti­ca­nja dr­ža­vljan­stva Cr­ne Go­re u za­mje­nu za in­ve­sti­ci­je, naj­po­zna­ti­ji pri­mjer je od­lu­ka Vla­de da uru­či pa­soš biv­šem taj­land­skom pre­mi­je­ru Tak­si­nu Ši­na­va­tri, ko­ji je osu­đen za ko­rup­ci­ju u ma­tič­noj dr­ža­vi. Za­hva­lju­ju­ći to­me što je imao pa­soš Cr­ne Go­re, ko­jim mu je omo­gu­ćen bez­vi­zni re­žim sa EU, mo­gao je da se kre­će slo­bod­no u sko­ro svim čla­ni­ca­ma Uni­je.
Pa­soš Cr­ne Go­re je do­bio i Mo­ha­med Da­hlan, biv­ši pa­le­stin­ski mi­ni­star, ko­ji je ta­ko­đe osu­đen u svo­joj ma­tič­noj ze­mlji.
Za­kon o cr­no­gor­skom dr­ža­vljan­stvu pro­pi­su­je da cr­no­gor­sko dr­ža­vljan­stvo ne mo­že do­bi­ti oso­ba ko­ja je u Cr­noj Go­ri i dru­goj dr­ža­vi pra­vo­sna­žno osu­đe­na na bez­u­slov­nu ka­znu za­tvo­ra u tra­ja­nju du­žem od jed­ne go­di­ne za kri­vič­no dje­lo za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti ili su pre­sta­le prav­ne po­sle­di­ce osu­de.
Kri­vič­nu pri­ja­vu po­vo­dom ne­za­ko­ni­te do­dje­le 82 po­ča­sna dr­ža­vljan­stva Cr­ne Go­re ra­ni­je su pod­ni­je­li iz Cen­tra za gra­đan­sko obra­zo­va­nje. Iz CGO su pod­no­še­nje te pri­ja­ve obra­zlo­ži­li ti­me da po­sto­ji osno­va­na sum­nja da su od­go­vor­na li­ca u MUP-u pri­je pro­lje­ća 2016. go­di­ne po­či­ni­la te­ška kr­še­nja Za­ko­na o dr­ža­vljan­stvu.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"