Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Porodica iz Nikšića uzimala milione od kokaina * Glasali umjesto žene koja je bila u bolnici * Cetinje pod vodom * Četvorke nazdravljaju punoljetstvu * Porodica iz Nikšića uzimala milione od kokaina * Muzička čarolija Ivana Zaka * „Zar je moguće” na malim ekranima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 01-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Raičević, direktorica Sigurne ženske ku&:
– Za nasilje nema opravdanja. Ne postoji „neće više”. Ako te je jednom udario, opet će.

Vic Dana :)

Nastavnica pita Pericu: „Perice znaš li ko je izumio ljuti sos?”
A Perica kaže: „Pa izumio je moj tata jer je sinoć vikao na konzervu sosa.”

Pita učiteljica đake:
– Odakle dobijamo struju?
Perica će na to:
– Iz zoološkog vrta.
– Otkud ti to Perice, pita učiteljica, a on će:
– Pa kad je prije neko veče nestala struja, tata je ljutito rekao:
– Vidi, ovi majmuni opet isključili.

Sjedi Perica ispred zgrade i plače. Prolazi jedna žena i pita ga:
– Je li, dijete, što plačeš?
– Buuu, tata se udario čekićem po prstu.
– A što ti plačeš kad se on udario?
– Pa u početku sam se smijao...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-30 ALEKSANDAR ANDRIJA PEJOVIĆ ISTAKAO ZNAČAJ EVROPSKIH INTEGRACIJA Pravo na bolju budućnost
Dan - novi portal
Cr­na Go­ra je uvi­jek bi­la dio Evro­pe, što je ne­po­bi­tan dio u na­šem iden­ti­te­tu, po­ru­čio je mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić. On je to re­kao na otva­ra­nju kon­fe­ren­ci­je „Evrop­ski ho­ri­zon­ti 1917. go­di­ne – zna­čaj i na­u­če­ne lek­ci­je”, ko­ju je or­ga­ni­zo­va­la NVO Cen­tar za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju.
– Na Evro­pu gle­da­mo kao na dom raz­li­či­tih na­ro­da i kul­tu­ra ko­ji­ma su ra­zu­mi­je­va­nje, to­le­ran­ci­ja i po­što­va­nje za­jed­nič­ke vri­jed­no­sti, zbog če­ga se Cr­na Go­ra sve ja­če uklju­ču­je u ob­li­ko­va­nje evrop­ske bu­duć­no­sti. Ovaj ni­kad ra­ni­je ne­po­ku­šan i po sve­mu iz­u­zet­no kom­plek­san nad­na­ci­o­nal­ni i in­te­gra­tiv­ni eks­pe­ri­ment ko­ji zo­ve­mo Evrop­skom uni­jom i za nas u Cr­noj Go­ri je od­go­vor na niz stra­ho­va ko­je mo­že­mo ima­ti, da se ne po­no­ve ne sa­mo rat­ni uža­si 20.vi­je­ka, ne­go i ono što se de­si­lo s na­šom dr­ža­vom i na­ci­jom, da se iz­gu­bi­mo i ne­sta­ne­mo de­ce­ni­ja­ma i on­da se je­dva iz­bo­ri­mo za po­vra­tak pr­vo na da­na­šnji dan pri­je 74 go­di­ne, a on­da i ma­ja 2006.go­di­ne – na­veo je Pe­jo­vić.
On je do­dao da na­ši ho­ri­zon­ti mo­ra­ju bi­ti okre­nu­ti bu­duć­no­sti, mi­ru, sa­rad­nji, je­din­stvu na ne­kim pra­vil­ni­jim osno­va­ma, s vi­še po­što­va­nja.
– Vje­ru­jem da tre­ba da bu­de­mo sreć­ni što da­nas ima­mo okvir ko­ji je 1917.go­di­ne ne­do­sta­jao i zbog ko­jeg mo­že­mo bi­ti si­gur­ni­ji u svo­ju bu­duć­nost i mir­ni­ji u po­gle­du ono­ga što nas če­ka kao dr­ža­vu i na­ci­ju. I za­to su ho­ri­zon­ti da­nas svi­je­tli­ji, di­na­mič­ni­ji i pri­hva­tlji­vi­ji. Jer smo, na­dam se, na­u­či­li do­volj­no u ovih pro­te­klih sto­ti­nu go­di­nu – re­kao je Pe­jo­vić.
Pred­sjed­ni­ca Uprav­nog od­bo­ra NVO Cen­tar za de­mo­kr­at­sku tran­zi­ci­ju Mi­li­ca Ko­va­če­vić ka­za­la je da da­nas na dru­ga­či­ji na­čin go­vo­ri­mo o Evro­pi i evrop­skim in­te­gra­ci­ja­ma. Is­ta­kla je da go­vo­ri­mo o kul­tur­nim i de­mo­krat­skim vri­jed­no­sti­ma, si­ste­mu na ko­jem po­či­va Evro­pa, na­či­nu na ko­ji su se vri­jed­no­sti stva­ra­le i mi­je­nja­le, te ko­li­ko mi u Cr­noj Go­ri di­je­li­mo te za­jed­nič­ke vri­jed­no­sti.
– Naš ključ­ni cilj je da po­ka­že­mo da Evro­pu ne či­ni sa­mo za­htjev­ni bi­ro­krat­ski pro­ces pre­go­vo­ra ili oba­ve­ze ko­je dr­ža­ve ima­ju u nje­mu, da nas Evro­plja­ni­ma ne či­ne sa­mo iz­no­si nov­ca ko­je će­mo do­bi­ti iz EU fon­do­va ili zna­nje o isto­ri­ji stva­ra­nja EU, već i si­stem de­mo­krat­skih i kul­tur­nih vri­jed­no­sti ko­ji je stva­ran kroz vje­ko­ve – na­ve­la je Ko­va­če­vi­će­va.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"