Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Porodica iz Nikšića uzimala milione od kokaina * Glasali umjesto žene koja je bila u bolnici * Cetinje pod vodom * Četvorke nazdravljaju punoljetstvu * Porodica iz Nikšića uzimala milione od kokaina * Muzička čarolija Ivana Zaka * „Zar je moguće” na malim ekranima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 01-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Raičević, direktorica Sigurne ženske ku&:
– Za nasilje nema opravdanja. Ne postoji „neće više”. Ako te je jednom udario, opet će.

Vic Dana :)

Nastavnica pita Pericu: „Perice znaš li ko je izumio ljuti sos?”
A Perica kaže: „Pa izumio je moj tata jer je sinoć vikao na konzervu sosa.”

Pita učiteljica đake:
– Odakle dobijamo struju?
Perica će na to:
– Iz zoološkog vrta.
– Otkud ti to Perice, pita učiteljica, a on će:
– Pa kad je prije neko veče nestala struja, tata je ljutito rekao:
– Vidi, ovi majmuni opet isključili.

Sjedi Perica ispred zgrade i plače. Prolazi jedna žena i pita ga:
– Je li, dijete, što plačeš?
– Buuu, tata se udario čekićem po prstu.
– A što ti plačeš kad se on udario?
– Pa u početku sam se smijao...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-30 MARKO MILAČIĆ POSJETIO RUSKO-SRPSKI HUMANITARNI CENTAR U NIŠU Sačuvati suverenost regiona
Dan - novi portal
Ru­sko-srp­ski hu­ma­ni­tar­ni cen­tar u Ni­šu is­pit je su­ve­re­no­sti za ci­je­li re­gi­on, oci­je­nio je čel­nik po­li­tič­ke or­ga­ni­za­ci­je Ot­por bez­na­đu Mar­ko Mi­la­čić.
On je ka­zao da se u Ru­sko-srp­skom cen­tru ne na­pa­da­ju i ne pri­ti­ska­ju sa­mo taj cen­tar, Sr­bi­ja i Ru­si­ja, već i ele­men­tar­ni i uni­ver­zal­ni prin­ci­pi su­ve­re­ni­te­ta i slo­bo­de ci­je­log re­gi­o­na.
Ka­ko je sa­op­šte­no, Mi­la­čić je pr­va oso­ba iz Cr­ne Go­re ko­ja je po­sje­ti­la Cen­tar. On je u raz­go­vo­ru sa di­rek­to­rom Bo­ja­nom Gla­moč­li­jom iz­ra­zio po­dr­šku nje­go­vom ra­du.
– To što vi ra­di­te, to što ovaj cen­tar ra­di, ne sa­mo za Sr­bi­ju, već i za ci­je­li re­gi­on, bes­plat­no pru­ža­nje van­red­ne hu­ma­ni­tar­ne po­mo­ći sta­nov­ni­štvu na­stra­da­lom od van­red­nih si­tu­a­ci­ja, čin je za ve­li­ko po­što­va­nje i re­gi­o­nal­nu za­hval­nost – re­kao je Mi­la­čić.
Ko­men­ta­ri­šu­ći ge­o­po­li­tič­ke pri­ti­ske pod ko­ji­ma ra­di Hu­ma­ni­tar­ni cen­tar, Mi­la­čić je is­ta­kao da je to ne­za­bi­lje­že­no u glo­bal­nim okvi­ri­ma.
– Pri­ti­sak na ovaj cen­tar do­la­zi iz onog cen­tra ko­ji je ši­rom svi­je­ta in­sta­li­rao vi­še od 1000 voj­nih ba­za. Sa adre­se ko­ja je ne­da­le­ko odav­de, na tu­đoj te­ri­to­ri­ji, iz­gra­di­la jed­nu od naj­ve­ćih voj­nih ba­za na svi­je­tu, Bond­stil – re­kao je Mi­la­čić i do­dao da je ta­kav jed­no­stra­ni pri­stup loš po sta­bil­nost Bal­ka­na
Ona je na­gla­sio da nje­gov do­la­zak, iz­me­đu osta­lo­ga, ima za cilj da se po­ka­že da je ovo pi­ta­nje ni­je va­žno sa­mo za gra­đa­ne Sr­bi­je.
– Ako se Sr­bi­ji sa Za­pa­da bra­ni da ima naj­bo­lje od­no­se sa Ru­si­jom, a to po­ka­zu­je i pri­ti­sak na ovaj Hu­ma­ni­tar­ni cen­tar, šta oče­ki­va­ti od Cr­ne Go­re, ko­ja je na si­lu, mi­mo re­fe­ren­du­ma, učla­nje­na u NA­TO? U Hu­ma­ni­tar­nom cen­tru je ci­je­li re­gi­on na is­pi­tu – oci­je­nio je Mi­la­čić.
Go­vo­re­ći o Cr­noj Go­ri, on je ka­zao da se mo­ra ra­di­ti na us­po­sta­vlja­nju for­mal­ne sa­rad­nje iz­me­đu Pod­go­ri­ce i Hu­ma­ni­tar­nog cen­tra. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Cr­na Go­ra je po­ka­za­la da sa­ma ne mo­že va­lja­no da se no­si sa van­red­nim si­tu­a­ci­ja­ma, što ni­je la­ko ni mno­go raz­vi­je­ni­jim ze­mlja­ma.
- Shva­ti­li smo, opet, da nam je po­treb­na po­moć, da ne­ma­mo ni do­volj­no zna­nja ni ope­ra­ti­ve da se na pra­vi na­čin su­prot­stavi­mo sti­hi­ja­ma pri­ro­de – re­kao je Mi­la­čić.
Zbog to­ga, ka­ko je do­dao, vje­ru­je da je neo­p­hod­no da i Cr­na Go­ra is­ko­ri­sti ono što nu­di Hu­ma­ni­tar­ni cen­tar.
– Cr­na Go­ra tre­ba da us­po­sta­vi od­no­se sa Hu­ma­ni­tar­nim cen­trom u Ni­šu, kao naj­o­pre­mlje­ni­jom i naj­bli­žom usta­no­vom slič­nog ti­pa. Ako vlast ne že­li, mi će­mo ra­di­ti na to­me u bu­duć­no­sti – na­gla­sio je Mi­la­čić.
Di­rek­tor Cen­tra Bo­jan Gla­moč­li­ja iz­ra­zio je za­hval­nost Mi­la­či­ću na po­sje­ti i po­ka­za­nom in­tre­so­va­nju za nji­hov rad i ak­tiv­no­sti.
– S ob­zi­rom da ste se upo­zna­li sa mo­guć­no­sti­ma i opre­mom ko­ju naš cen­tar po­se­du­je, otvo­re­ni smo za na­sta­vak sa­rad­nje, kao i za pru­ža­nje hu­ma­ni­ta­r­ne po­mo­ći i ope­ra­tiv­no re­a­go­va­nje u slu­ča­ju van­red­nih si­tu­a­ci­ja – re­kao je Gla­moč­li­ja. M.V.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"