Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-11-26 ANDREJ KLIMOV, ZAMJENIK PREDSJEDNIKA RUSKOG ODBORA ZA MEĐUNARODNE POSLOVE, SAOPŠTIO
Drecun Pritisak na Srbiju da uđe u NATO Na Srbe se trenutno vrši neviđeni pritisak. To je u suprotnosti sa zvaničnim izjavama koje uvijek čujemo od struktura NATO-a da, navodno, nikoga ne prisiljavaju da dođe kod njih, već ljudi sami dolaze, i oni prosto ne mogu da ih odbiju, rekao je Klimov za Sputnjik
Dan - novi portal
Za­mje­nik pred­sjed­ni­ka Od­bo­ra za me­đu­na­rod­ne po­slo­ve Sa­vje­ta Fe­de­ra­ci­je Ru­si­je An­drej Kli­mov iz­ja­vio je da su čla­no­vi Od­bo­ra za od­bra­nu i unu­tra­šnje po­slo­ve Skup­šti­ne Sr­bi­je oba­vi­je­sti­li svo­je ru­ske ko­le­ge o ne­vi­đe­nom pri­ti­sku NA­TO-a na Be­o­grad, s ci­ljem da ga ubi­je­di da se pri­dru­ži Sje­ver­no­a­tlant­skom pak­tu.
„Na Sr­be se tre­nut­no vr­ši ne­vi­đe­ni pri­ti­sak. To je u su­prot­no­sti sa zva­nič­nim iz­ja­va­ma ko­je uvi­jek ču­je­mo od struk­tu­ra NA­TO-a da, na­vod­no, ni­ko­ga ne pri­si­lja­va­ju da do­đe kod njih, već lju­di sa­mi do­la­ze i oni pro­sto ne mo­gu da ih od­bi­ju”, re­kao je Kli­mov za Sput­njik.
Ru­ska par­la­men­tar­na de­le­ga­ci­ja, ko­ju pred­vo­di Kli­mov, a u či­jem sa­sta­vu su i član Od­bo­ra za me­đu­na­rod­ne po­slo­ve Dr­žav­ne du­me Ser­gej Že­le­znjak, se­na­tor Ok­sa­na Be­lo­konj, kao i pot­pred­sjed­nik Dr­žav­ne du­me Pe­tar Tol­stoj, na­la­zi se u dvo­dnev­noj po­sje­ti Sr­bi­ji.
Član Od­bo­ra Na­rod­ne skup­šti­ne Sr­bi­je za od­bra­nu i unu­tra­šnje po­slo­ve Mi­lo­van Dre­cun po­ru­čio je na sa­stan­ku sa de­le­ga­ci­jom Sa­vje­ta Fe­de­ra­ci­je Ru­si­je da Be­o­grad ne­će uvo­di­ti sank­ci­je Mo­skvi.
Dre­cun je is­ta­kao da se Sr­bi­ja tre­nut­no su­o­ča­va sa iza­zo­vi­ma o pi­ta­nju sank­ci­ja Ru­si­ji i o pi­ta­nju Ru­sko-srp­skog hu­ma­ni­tar­nog cen­tra u Ni­šu, ali i uslo­vlja­va­njem član­stva u EU pri­zna­nje ne­za­vi­sno­sti Ko­so­va, sa­op­šte­no je iz Skup­šti­ne Sr­bi­je.
Dre­cun je po­no­vio da Sr­bi­ja ima prin­ci­pi­je­lan stav o pi­ta­nju stra­te­škog part­ner­stva sa Ru­si­jom, te je na­gla­sio zna­čaj ko­ji po­dr­ška Ru­si­je u UN da­je Sr­bi­ji u oču­va­nju su­ve­re­ni­te­ta i te­ri­to­ri­jal­nog in­te­gri­te­ta.
On je na­veo i da se Sr­bi­ja su­o­ča­va sa glo­bal­nim bez­bjed­no­snim iza­zo­vi­ma kao što je me­đu­na­rod­ni te­ro­ri­zam i eks­tre­mi­zam i da ne­dvo­smi­sle­no pru­ža ot­por i bo­ri se pro­tiv svih ob­li­ka kri­mi­na­la.
Pre­ma par­la­men­tar­noj re­zo­lu­ci­ji iz 2007. go­di­ne, Sr­bi­ja se pri­dr­ža­va ne­u­tral­no­sti u po­gle­du voj­nih sa­ve­za, ali je Na­rod­na skup­šti­na Sr­bi­je 12. fe­bru­a­ra 2016. go­di­ne ra­ti­fi­ko­va­la do­ku­ment o di­plo­mat­skom imu­ni­te­tu za pred­stav­ni­ke NA­TO-a i lo­gi­stič­ku po­dr­šku tog sa­ve­za na te­ri­to­ri­ji ze­mlje.
In­di­vi­du­al­ni plan part­ner­stva Sr­bi­je i NA­TO-a (IPAP) stu­pio je na sna­gu u mar­tu 2015. go­di­ne.
Taj do­ku­ment de­fi­ni­še obra­zov­no-teh­nič­ku sa­rad­nju, za­jed­nič­ke voj­ne vje­žbe i stva­ra­nje po­zi­tiv­nog imi­dža Ali­jan­se u srp­skom dru­štvu.
Srp­ski par­la­ment je 2013. go­di­ne do­bio sta­tus po­sma­tra­ča u Par­la­men­tar­noj skup­šti­ni Or­ga­ni­za­ci­je ugo­vo­ra o ko­lek­tiv­noj bez­bjed­no­sti.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"