Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-11-25 ZBOG NEODAZIVANJA NA SUDSKI POZIV Pritvor za Kurtija i još dva poslanika
Dan - novi portal
Za tro­je po­sla­ni­ka opo­zi­ci­o­nog po­kre­ta Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje, me­đu ko­ji­ma je i osni­vač tog po­kre­ta Alj­bin Kur­ti, od­re­đen je jed­no­mje­seč­ni pri­tvor, na­kon što su ju­če uhap­še­ni po po­tjer­ni­ci su­da zbog neo­da­zi­va­nja na sud­ski po­ziv.
Kur­ti je spek­ta­ku­lar­no uhap­šen ju­če uju­tro is­pred zgra­de par­la­men­ta po na­lo­gu Osnov­nog su­da u Pri­šti­ni, a osim nje­ga, uhap­še­ne su još dva po­sla­ni­ka tog po­kre­ta, Alj­bu­lje­na Ha­dži­ju i Do­ni­ka Ka­daj Bu­ju­pi.
Kur­ti­ju su li­si­ce prak­tič­no sta­vlje­ne na uli­ci, a po­li­ci­ja je ko­ri­sti­la su­za­vac ka­ko bi ras­tje­ra­la pri­sta­li­ce opo­zi­ci­je ko­je su po­ku­ša­le da za­u­sta­ve po­li­cij­ski kom­bi u ko­jem je bio Kur­ti i ka­ko bi uspje­la da osni­va­ča Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja bez­bjed­no od­ve­de do ko­la, dok je u ko­ška­nju ko­je je u tom tre­nut­ku na­sta­lo po­vri­je­đe­no pet po­li­ca­ja­ca, ja­vio je AP.
Po­sla­ni­ci Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja su spro­ve­de­ni u pri­tvor­sku je­di­ni­cu Osnov­nog su­da u Pri­šti­ni, a po­tom im je od­re­đen jed­no­mje­seč­ni pri­tvor.
Ko­sov­ska po­li­ci­ja sa­op­šti­la je u sri­je­du da tra­ga za po­sla­ni­kom Kur­ti­jem na osno­vu na­lo­ga za hap­še­nje ko­ji je iz­dao Osnov­ni sud u Pri­šti­ni, pre­nio je por­tal Ka­lik­so.
Taj por­tal je ob­ja­vio da su po­li­caj­ci vi­đe­ni is­pred Kur­ti­je­vog sta­na u Pri­šti­ni gdje ga na­vod­no ni­je­su pro­na­šli, na­ve­de­no je u pres-kli­pin­gu Un­mi­ka.
Po­li­ci­ja je ta­ko­đe pre­tra­ži­la kan­ce­la­ri­je Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja u ko­sov­skom par­la­men­tu.
Na­ve­de­no je da je če­tvo­ro po­sla­ni­ka Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja tre­ba­lo da se po­ja­vi pred Osnov­nim su­dom u Pri­šti­ni u sri­je­du zbog ba­ca­nja su­zav­ca u par­la­men­tu u pret­hod­nom sa­zi­vu ko­sov­ske skup­šti­ne.
RTK je, me­đu­tim, pre­nio da po­sla­ni­ci ni­je­su uhap­še­ni zbog ba­ca­nja su­zav­ca u pro­šlom sa­zi­vu par­la­men­ta.
Li­der Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja Vi­sar Ime­ri kri­ti­ko­vao je hap­še­nje tri po­sla­ni­ka tog po­kre­ta, oci­je­niv­ši ga kao „bru­tal­no” i na­lo­že­no „na osno­vu po­li­tič­kih na­lo­ga”.
Ime­ri je is­ta­kao da hap­še­nje ovih po­sla­ni­ka pred­sta­vlja na­sta­vak sve­op­šteg pro­go­na Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja u po­sled­nje vri­je­me, pre­no­si AP.
Ko­sov­ski pre­mi­jer Ra­muš Ha­ra­di­naj iz­ja­vio je da mu je žao zbog hap­še­nja po­sla­ni­ka opo­zi­ci­o­nog po­ke­ta Sa­mo­o­pre­dje­lje­nje, ja­vio je pri­štin­ski por­tal In­dek­son­lajn.
Po­sla­ni­ci Sa­mo­o­pre­dje­lje­nja su ome­ta­li rad par­la­men­ta u pro­šlom sa­zi­vu pro­ti­ve­ći se ra­ti­fi­ka­ci­ji Spo­ra­zu­ma o de­mar­ka­ci­ji sa Cr­nom Go­rom, pot­pi­sa­nog u Bri­se­lu.
Ra­ti­fi­ka­ci­ji tog spo­ra­zu­ma se ta­da pro­ti­vi­la i Ali­jan­sa za bu­duć­nost Ko­so­va, či­ji je li­der ak­tu­el­ni pre­mi­jer Ha­ra­di­naj, a ko­ja je u to vri­je­me bi­la u opo­zi­ci­ji.
Ju­če je Ha­ra­di­naj, me­đu­tim, ka­zao da je tre­ba­lo da se op­tu­že­ni po­ja­ve pred su­dom jer ni­je­su uči­ni­li ni­šta zbog če­ga bi tre­ba­lo da se skri­va­ju. Svi smo, ka­ko je na­veo, ta­da bi­li opo­zi­ci­ja.
– Isti­na je da se pro­ti­vi­mo spo­ra­zu­mi­ma ko­ji i da­lje pred­sta­vlja­ju pri­jet­nju za Ko­so­vo. Mi­sli­mo da je to bi­la po­bu­na ko­ja je do­no­si­la do­bro, a ta­kav stav je ima­la i Ali­jan­sa – re­kao je Ha­ra­di­naj i do­dao da je „to po­li­tič­ka, a ne prav­na kon­tro­ver­za”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"