Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-11-25 ŽALBENI PRETRES PROTIV LIDERA RADIKALA 13. DECEMBRA Tribunal presuđuje Šešelju u 2018.
Dan - novi portal
-Žal­be­ni pre­tres na su­đe­nju li­de­ru ra­di­ka­la Vo­ji­sla­vu Še­še­lju za­ka­zan je za 13. de­cem­bar, pre­su­da se oče­ku­je u pr­voj po­lo­vi­ni idu­će go­di­ne, dok se u pred­me­tu pro­tiv Ra­do­va­na Ka­ra­dži­ća pre­su­da po žal­bi oče­ku­je 2019. go­di­ne, iz­ja­vi­la je port­pa­rol­ka Me­ha­ni­zma za me­đu­na­rod­ne kri­vič­ne su­do­ve UN u Ha­gu He­len Eglston.
– Žal­be­ni pre­tres ko­ji je za­ka­zan za 13. de­cem­bar će se odr­ža­ti, a u slu­ča­ju da Še­šelj ne do­đe na pre­tres nje­mu je vi­je­će od­re­di­lo bra­ni­o­ca u pri­prav­no­sti – re­kla je Eglston.
Ona oče­ku­je da će Še­še­lju, ko­ji je pr­vo­ste­pe­no oslo­bo­đen svih op­tu­žbi, žal­be­na pre­su­da bi­ti do­ni­je­ta u pr­voj po­lo­vi­ni idu­će go­di­ne.
Go­vo­re­ći o ra­du ogran­ka Me­ha­ni­zma za me­đu­na­rod­ne kri­vič­ne su­do­ve UN u Ha­gu, ko­ji na­sta­vlja rad Ha­škog tri­bu­na­la ko­ji će u de­cem­bru zva­nič­no pre­sta­ti sa ra­dom, port­pa­rol­ka je na­ve­la da tre­nut­no ima ne­ko­li­ko pred­me­ta ko­ji su u to­ku, a po­ti­ču iz ra­da Tri­bu­na­la.
To su žal­be­ni pro­ce­si u pred­me­tu pri­tiv Še­še­lja i Ka­ra­dži­ća, po­no­vlje­no su­đe­nje Jo­vi­ci Sta­ni­ši­ću i Fran­ku Si­ma­to­vi­ću, re­kla je ona za N1.
Iz­ri­ca­nje pre­su­de u slu­ča­ju „Pr­lić i osta­li” za­ka­za­no je za 29. no­vem­bar, na­kon če­ga će Me­đu­na­rod­ni sud za biv­šu Ju­go­sla­vi­ju, po­znat kao Ha­ški tri­bu­nal, po­sli­je vi­še od 24 go­di­ne pre­sta­ti da po­sto­ji.
Na pi­ta­nje da li vje­ru­je da će rad Me­ha­ni­zma us­pje­ti da do­pri­ne­se po­mi­re­nju u re­gi­o­nu i ostva­re­nju prav­de, Eglston od­go­va­ra:
„Me­ha­ni­zam, na­rav­no, pre­u­zi­ma na­sle­đe Tri­bu­na­la, po­sto­ji ar­hi­va ko­ja se sa­sto­ji od vi­še od dva i po mi­li­o­na do­ku­me­na­ta, ar­hi­va ko­ja je već ve­li­kim di­je­lom do­stup­na jav­no­sti, na­rav­no da mo­že do­pri­ni­je­ti sa svo­jim utvr­đe­nim či­nje­ni­ca­ma i in­for­ma­ci­ja­ma da zna­mo šta se tač­no to de­si­lo u kon­flik­ti­ma u biv­šoj Ju­go­sla­vi­ji”.
Ona na­vo­di i da je ve­li­ka je od­go­vor­nost i na lo­kal­nim pra­vo­su­đi­ma i u tom smi­slu Me­ha­ni­zam pru­ža svu po­moć ko­ja je do­stup­na u tom smi­slu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"