Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-11-26 ŽITELJI ULICE VALTAZARA BOGIŠIĆA POZIVAJU NADLEŽNE DA IH POSJETE JER SMATRAJU DA SU DISKRIMINISANI ZBOG POLITIKE
Politički nepodobni, pa nemaju ni rasvjetu ni vodu
Neuslovna saobraćajnica Politički nepodobni, pa nemaju ni rasvjetu ni vodu
Dan - novi portal
Mje­šta­ni Uli­ce Val­ta­za­ra Bo­gi­ši­ća u Ma­sli­na­ma po­zi­va­ju nad­le­žne da do­đu u na­se­lje i vi­de u ka­kvim uslo­vi­ma ži­ve. As­falt je pot­pu­no pro­pao, uli­ca uska, a neo­svi­je­tlje­na, vo­du ima­ju ku­će na po­čet­ku pu­ta, dok su u osta­lim do­ma­ćin­stvi­ma sla­vi­ne su­ve. Obra­ća­li su se ne­ko­li­ko pu­ta nad­le­žnim slu­žba­ma, MZ Ma­sli­ne, sla­li pe­ti­ci­je, ali sve je bi­lo uza­lud. Ni­ko ih ni­ka­da ob­i­šao ni­je. In­te­re­sant­no je to što sve uli­ce oko ove ima­ju ima­ju ulič­nu ra­svje­tu sa­mo nji­ho­va ne­ma iako su to ne­ko­li­ko pu­ta tra­ži­li. Oni sum­nja­ju da je u to po­li­ti­ka umi­je­ša­la pr­ste.
– Ovu uli­cu smo mi iz svo­jih dže­po­va pra­vi­li. Do­ve­li as­falt, stru­ju, vo­du, ni­ko nam po­ma­gao ni­je, ali za­to sve pla­ća­mo ured­no. Obra­ća­li smo se svi­ma za po­moć, ali sve nam je bi­lo uza­lud. Vi­še smo za­bo­ra­vi­li ko­me smo sve pi­sa­li. Sva­ka uli­ca oko na­še ima ra­svje­tu bez ova. To je sve par­tij­ski. Ni­smo par­tij­ski po­dob­ni za­to su nas pre­sko­či­li. Ni­ka­da nas ni­ko ni­je obi­la­zio. Ne­ka do­đu da vi­de da po­sto­ji­mo, ali uve­če da vi­de u ka­kvom mra­ku ži­vi­mo. Mu­či nas do­sta to­ga ov­dje, ali ni­ko nas ne pi­ta – ka­že Mi­lo­rad Jo­vo­vić, mje­šta­nin.
Nje­go­va kom­ši­ni­ca An­đe­li­ja Mu­jo­vić u ovoj uli­ci ži­vi 45 go­di­na.
-Uve­če je tmi­na. Mo­ra­mo dje­cu da do­vo­di­mo iz ško­le. Imam de­se­to­ro unu­ča­di od si­no­va i svi su tu. Ne smi­je­mo ih do pro­dav­ni­ce pu­sti­ti da po­đu, ne­go ako se mo­ra i ja po­đem. De­ša­va­lo se da oti­ma­ju tor­be, ima raz­boj­ni­ka – ka­že Mu­jo­vić.
Ona is­ti­če da do nje­ne ku­će vo­de ima, ali da­lje u na­se­lje ne­ma.
– Da nas ima ko na­u­či­ti ko­me da se obra­ti­mo mi bi se obra­ti­li, jer ovi­ma ko­ji­ma je­smo ni­ko nas ne tra­ga. Ne­ka do­đu kod nas ovi nad­le­žni, mi ne bje­ži­mo ni od ko­ga, ko će ka na­ma ljud­ski – po­ru­či­la je Mu­jo­vić.
Za Vi­o­le­tu Jo­vo­vić naj­ve­ći pro­blem je ne­do­sta­tak vo­de, a za­tim i ra­svje­ta.
-Lje­ti vo­de ne­ma­mo, pa on­da pre­ko da­na pu­ni­mo bi­do­ne jer su sla­vi­ne od 18 sa­ti su­ve. Ima onih ko­ji po ci­je­lo lje­to ne­ma­ju ka­pi vo­de. Ve­li­ki pro­blem je i ra­svje­ta ko­ja ni­je po­sta­vlje­na. Dje­cu čim pad­ne pr­vi mrak ne pu­štam da iz­la­ze. Sle­de­ća je iz­bor­na go­di­na, a me­ne po­li­ti­ka ne za­ni­ma, ali mi­slim da bi gra­đa­ni tre­ba­li da boj­ko­tu­ju iz­bo­re, da uop­šte ne iz­la­ze, a sve zbog to­ga što se ova­ko po­na­ša­ju - sma­tra Jo­vo­vić.
Put kroz ovaj dio Mal­si­na pot­pu­no je pro­pao. Dra­gan Ce­ko­vić ka­že da sva­ko­dnev­no glu­me pu­ta­re.
– Sva­ki dan sa lo­pa­tom kr­pi­mo ru­pe. Mi pu­ta­ra ni­je­smo ni­kad vi­dje­li. Vo­de ne­ma. Do­la­zi­li su iz Vo­do­vo­da i ka­žu tre­ba pum­pe da ugra­de, a to pri­ča­ju de­set go­di­na. Do­vo­di­mo ci­ster­ne eto ta­ko se snab­di­je­va­mo. Sva­ka uli­ca ima ra­svje­tu sem na­ša. Ka­da po­đem na se­lo kao da sam do­šao u Nju­jork, a ov­dje u grad mr­kli mrak. Uve­če sa­mo fa­ro­vi auto­mo­bi­la osvje­tlja­va­ju put. Dje­ca ka­da idu upa­le svje­tlo na te­le­fon i osvje­tlja­va­ju put. Pri­mo­ra­ni smo da im pla­ća­mo pre­voz na 15 mi­nu­ta do ško­le jer se pla­ši­mo po mra­ku da ih ša­lje­mo. Ne­ma ko­me se ni­smo obra­ća­li za pro­ble­me, ali uza­lud – ka­že Ce­ko­vić. A.D.


La­bu­do­vo je­ze­ro

Ka­ko uli­ca ne­ma ka­na­li­za­ci­ju u vri­je­me pa­da­vi­na na­pra­vi se to­li­ka lo­kva da se ne mo­že pre­ga­zi­ti. Mje­šta­ni su je po kom­ši­ji, is­pred či­je je ku­će, na­zva­li La­bu­do­vo je­ze­ro.
-Je­ze­ro je is­pred ku­će kom­ši­je La­bu­da, tu se ku­pi vo­da. Pro­ći se ne mo­že. Ne­ma ku­da vo­da da oti­če – ka­že Mi­lo­rad Jo­vo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"