Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-26 APELACIONI SUD PRIHVATIO ŽALBE BRANILACA ČLANOVA „KAVAČKOG KLANA” KOJI SU NEDAVNO IZAŠLI IZ PRITVORA Ponovo odlučuju o zabrani napuštanja Kotora
Dan - novi portal
Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci od­lu­či­va­će po­no­vo o mje­ra­ma nad­zo­ra ko­je su od­re­đe­ne na­vod­nim pri­pad­ni­ci­ma „ka­vač­kog kla­na” ka­da im je uki­nut pri­tvor. Na­i­me, od­lu­kom vi­je­ća Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ne­dav­no je Ni­ko­li i Igo­ru An­dri­ću, Go­ra­nu Lju­ba­to­vi­ću i Tri­pu Mo­ško­vu, op­tu­že­nim da su čla­no­vi „ka­vač­kog kla­na” ko­ji pred­vo­di od­bje­gli Slo­bo­dan Ka­šće­lan, uki­nut pri­tvor ka­da su im iz­re­če­ne mje­re nad­zo­ra, i to za­bra­na pri­stu­pa i pri­bli­ža­va­nja od naj­ma­nje sto me­ta­ra, sa­sta­ja­nja sa okri­vlje­nim Ili­jom De­do­vi­ćem, za­bra­na na­pu­šta­nja bo­ra­vi­šta u Ko­to­ru. Ta­ko­đe, Ko­to­ra­ni su oba­ve­za­ni da se sva­kog mje­se­ca ja­vlja­ju u ko­tor­sku po­li­ci­ju. Pro­tiv ove od­lu­ke žal­bu i do­pu­nu žal­be iz­ja­vio je bra­ni­lac okri­vlje­nog Mo­ško­va, ko­ji žal­bu iz­ja­vlju­je sa svih za­kon­skih raz­lo­ga, pred­la­žu­ći da Ape­la­ci­o­ni sud uki­ne rje­še­nje i pred­met vra­ti pr­vo­ste­pe­nom su­du na po­nov­no od­lu­či­va­nje. Žal­bu su ulo­ži­li i bra­ni­o­ci bra­će An­drić, ko­ji su tra­ži­li da Ape­la­ci­o­ni sud pre­i­na­či rje­še­nje u di­je­lu iz­ri­ca­nja mje­re nad­zo­ra za­bra­ne na­pu­šta­nja bo­ra­vi­šta u Ko­to­ru i od­bi­je pred­log Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u ovom di­je­lu. Na ova­kvu od­lu­ku su­da ža­lio se i Lju­ba­to­vi­ćev bra­ni­lac, ko­ji je ta­ko­đe tra­žio uki­da­nje iz­re­če­ne mje­re nad­zo­ra. Ape­la­ci­o­ni sud pri­hva­tio je ove žal­be na­re­div­ši Vi­šem su­du Pod­go­ri­ci do­no­še­nje no­ve od­lu­ke.
– Pr­vo­ste­pe­ni sud ne da­je raz­lo­ge zbog če­ga ih je iz­re­kao, već sa­mo is­ti­če da sma­tra su one nu­žne i sra­zmjer­ne te­ži­ni kri­vič­nih dje­la za ko­ja su ovi okri­vlje­ni osno­va­no sum­nji­vi, pa se sa na­ve­dih raz­lo­ga pr­vo­ste­pe­no rje­še­nje ne mo­že va­lja­no is­pi­ta­ti – na­ve­de­no je u od­lu­ci Ape­la­ci­o­nog su­da.
Op­tu­žni­com kao vo­đe kri­mi­nal­ne gru­pe ob­u­hva­će­ni su Ka­šće­lan i Igor Bo­žo­vić, a na spi­sku op­tu­že­nih su Alek­san­dar Đu­ri­šić, Vla­di­mir Bo­žo­vić, Si­ni­ša Vla­ho­vić, Igor Đu­ri­šić, Da­vor Pre­le­vić i Mi­loš Ra­do­njić, ko­ji se na­la­ze u bjek­stvu. Đerđ Ca­maj, Alek­san­dra Bo­gi­će­vić i Ste­fan Br­no­vić se bra­ne sa slo­bo­de. Op­tu­žni­ca pro­tiv Zlat­ka Sa­mar­dži­ća i Ili­je De­do­vi­ća je, ta­ko­đe, spo­je­na sa po­sto­je­ćom u ovom pred­me­tu.
M.V.P.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"