Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-26 FLEŠ
Dan - novi portal
Pre­va­rom za­ra­dio 5.300 eura
Osnov­ni sud u Her­ceg No­vom po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva pro­tiv A.M. zbog kri­vič­nog dje­la pre­va­ra. Op­tu­že­ni se te­re­ti da je u to­ku ju­la i av­gu­sta 2016. go­di­ne u Her­ceg No­vom, la­žnim pri­ka­zi­va­njem či­nje­ni­ce da po­sje­du­je gra­đe­vin­sku fir­mu ko­ja će iz­vo­di­ti ra­do­ve na re­kon­struk­ci­ji kro­va na ku­ći M.M., do­veo u za­blu­du ošte­će­nog i na­veo ga da mu na šte­tu svo­je imo­vi­ne pre­da iz­nos od 400 eura.
Okri­vlje­ni M.M. odr­ža­vao je u za­blu­di la­žnim pri­ka­zi­va­njem či­nje­ni­ce da je na­ru­čio ma­te­ri­jal za iz­vo­đe­nje ra­do­va i na­veo ga da mu na šte­tu svo­je imo­vi­ne u dva na­vra­ta pre­da no­vac u ukup­nom iz­no­su od 4.900 eura, na­kon če­ga je na­pu­stio Cr­nu Go­ru, a ugo­vo­re­ne ra­do­ve ni­je iz­veo, ni­ti je vra­tio pri­mlje­ni no­vac.
Na taj na­čin okri­vlje­ni je pri­ba­vio pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist u ukup­nom iz­no­su od 5.300.M.V.P.

Od­u­ze­ta opre­ma za mo­bil­ne te­le­fo­ne
Slu­žbe­ni­ci Upra­ve ca­ri­na Ca­rin­ske is­po­sta­ve Dra­če­no­vac pro­na­šli su i od­u­ze­li ne­pri­ja­vlje­nu ro­bu vri­jed­nu oko 1.000 eura.
Pri­li­kom kon­tro­le auto­bu­sa, cr­no­gor­skih re­gi­star­skih ozna­ka, kod srp­skog dr­ža­vlja­ni­na je pro­na­đe­na ne­pri­ja­vlje­na ro­ba.
Ra­di se o 236 ko­ma­da opre­me za mo­bil­ne te­le­fo­ne, či­ja je ukup­na vri­jed­nost 975 eura.
Ro­ba je traj­no od­u­ze­ta, a od­go­vor­nom li­cu je zbog po­či­nje­nog pre­kr­ša­ja iz­dat pre­kr­šaj­ni na­log.M.V.P.

Na­kna­da zbog hap­še­nja
Okru­gli sto „Na­kna­da za neo­sno­va­ni pri­tvor i za­bra­na re­tro­ak­tiv­ne pri­mje­ne kri­vič­nog pra­va, Evrop­ska kon­ven­ci­ja za za­šti­tu ljud­skih pra­va i osnov­nih slo­bo­da i re­le­vant­no cr­no­gor­sko za­ko­no­dav­stvo i prak­sa” odr­ža­će se 27. i 28. no­vem­bra u Bu­dvi u ho­te­lu „Bu­dva”, u or­ga­ni­za­ci­ji Vr­hov­nog su­da Cr­ne Go­re i AIRE Cen­tra iz Lon­do­na.
U uvod­nom di­je­lu uče­sni­ci­ma će se obra­ti­ti Ve­sna Me­de­ni­ca, pred­sjed­ni­ca Vr­hov­nog su­da Cr­ne Go­re, Ali­son Kemp, bri­tan­ska am­ba­sa­dor­ka u Cr­noj Go­ri, i Bi­lja­na Braj­tvejt, pro­gram­ska me­na­džer­ka za za­pad­ni Bal­kan u AIRE cen­tru.M.V.P.

Is­tra­ga
Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci po­kre­nu­lo je is­tra­gu pro­tiv osum­nji­če­nih za raz­boj­ni­štvo. Osum­nji­če­ni su D.B. (18) iz Pa­ra­ći­na i ma­lo­ljet­ni Pod­go­ri­ča­ni S.K. (17) i B.H. (16) ko­ji se te­re­te da su opljač­ka­li rad­ni­ka tak­si fir­me M.S. Po­stu­pa­ju­ći po pri­ja­vi ko­ju je 17. no­vem­bra 2016. go­di­ne pod­nio M.S., u ko­joj je na­veo da ga je po za­vr­šet­ku vo­žnje u na­se­lju Ko­nik fi­zič­ki na­pa­lo pet li­ca ko­ja je pret­hod­no vo­zio, ko­ja su mu tom pri­li­kom ukra­la 25 eura, mo­bil­ni te­le­fon mar­ke „no­ki­ja” i fu­tro­lu za na­o­ča­re, po­li­caj­ci su iden­ti­fi­ko­va­li i pro­na­šli li­ca za ko­ja se sum­nja da su po­či­ni­la to kri­vič­no dje­lo.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"