Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-26 UNUTRAŠNJA KONTROLA PROŠLOG MJESECA RAZMATRALA TRI PRITUŽBE GRAĐANA
Odbijene sve žalbe na policajce
Dan - novi portal
Unu­tra­šnja kon­tro­la Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va pret­hod­nog mje­se­ca raz­ma­tra­la je tri pri­tu­žbe ko­je su gra­đa­ni ulo­ži­li zbog po­stu­pa­nja po­li­ca­ja­ca. Sve tri su od­bi­je­ne kao neo­sno­va­ne.
Unu­tra­šnja kon­tro­la raz­ma­tra­la je žal­bu ko­ju je Pod­go­ri­ča­nin B.V. ulo­žio na po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ke In­te­r­vent­ne je­di­ni­ce SP za JRM CB Pod­go­ri­ca zbog na­či­na po­stu­pa­nja pre­ma nje­mu kra­jem av­gu­sta ove go­di­ne, na­kon sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de ko­ja se do­go­di­la u Stu­dent­skoj uli­ci u Pod­go­ri­ci. Tom pri­li­kom je u auto ko­jim je upra­vljao uda­ri­lo dru­go vo­zi­lo i pri­či­ni­lo ma­te­ri­jal­nu šte­tu. Pod­go­ri­ča­nin je na­veo da su po­sli­je do­la­ska sa­o­bra­ćaj­ne po­li­ci­je ra­di vr­še­nja uvi­đa­ja i in­ci­den­ta ko­ji se do­go­dio iz­me­đu nje­ga i vo­za­ča dru­gog vo­zi­la po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci In­ter­vent­ne je­di­ni­ce pre­ma nje­mu upo­tri­je­bi­li pri­nu­du, te da je na­kon za­vr­šet­ka uvi­đa­ja bio za­dr­žan u po­li­ci­ji i na­red­nog da­na pri­ve­den su­di­ji za pre­kr­ša­je.
Osim to­ga, S.D., ta­ko­đe iz Pod­go­ri­ce, do­sta­vio je Odje­lje­nju za unu­tra­šnju kon­tro­lu po­li­ci­je pri­tu­žbu na po­stu­pa­nje po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka CB Pod­go­ri­ca zbog, ka­ko je na­veo, ne­za­ko­ni­te i ne­sra­zmjer­ne pri­mje­ne si­le, fi­zič­kog i psi­hič­kog mal­tre­ti­ra­nja pri­li­kom pred­u­zi­ma­nja slu­žbe­nih rad­nji pre­ma nje­mu 24. av­gu­sta, ka­da su ga pri­nud­no do­ve­li u pro­sto­ri­je CB Pod­go­ri­ca zbog neo­da­zi­va­nja po uru­če­nom po­zi­vu da se ja­vi u CB Pod­go­ri­ca.
– U spro­ve­de­nom po­stup­ku unu­tra­šnje kon­tro­le ni­je­su utvr­đe­ne či­nje­ni­ce i do­ka­zi ko­ji bi ne­spor­no uka­zi­va­li na po­sto­ja­nje osno­va za po­kre­ta­nje po­stup­ka za utvr­đi­va­nje di­sci­plin­ske od­go­vor­no­sti po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka u ve­zi sa pred­met­nim slu­ča­jem, ali je zbog či­nje­ni­ce da se u ovom slu­ča­ju ra­di­lo o na­vo­di­ma o zlo­sta­vlja­nju od stra­ne po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, iz­vje­štaj sa spi­si­ma pred­me­ta sa­či­nje­nim u po­stup­ku unu­tra­šnje kon­tro­le do­sta­vljen Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci na da­lji po­stu­pak, ocje­nu i od­lu­či­va­nje – sa­op­šte­no je iz MUP-a.
Od­ba­če­na je i pri­tu­žba ko­ju je Pod­go­ri­ča­nin K.D. pod­nio ža­le­ći se na N.N. po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ke Sta­ni­ce po­li­ci­je za bez­bjed­nost sa­o­bra­ća­ja CB Pod­go­ri­ca, ko­ji su mu, ka­ko je na­veo, pri­li­kom kon­tro­la u sa­o­bra­ća­ju u po­sled­njih po­la go­di­ne iz­da­li dva pre­kr­šaj­na na­lo­ga zbog sa­o­bra­ćaj­nih pre­kr­ša­ja iz­vr­še­nih ne­ko­ri­šće­njem si­gur­no­snog po­ja­sa u to­ku vo­žnje, uz is­ti­ca­nje da je nje­gov uti­sak da se ovi pre­kr­ša­ji ne sank­ci­o­ni­šu zbog bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja već ra­di što ve­ćeg bro­ja ka­zni, te da se za­ne­ma­ru­ju osta­li pre­kr­ša­ji ko­je či­ne uče­sni­ci u sa­o­bra­ća­ju.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"