Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-11-26 EKOLOŠKI POKRET „OZON” ZATRAŽIO REAKCIJU NADLEŽNIH Inspektori da posjete Toščelik
Dan - novi portal
Eko­lo­ški po­kret „Ozon” upu­tio je Upra­vi za in­spek­cij­ske po­slo­ve ini­ci­ja­ti­vu za in­spek­cij­ski nad­zor, ko­jom se pred­la­že da se fir­mi To­šče­lik Nik­šić Stil, na­re­di pri­ba­vlja­nje eko­lo­ške sa­gla­sno­sti na ela­bo­rat pro­cje­ne uti­ca­ja ra­da te fir­me na ži­vot­nu sre­di­nu, ko­ji će ob­u­hva­ti­ti či­tav pro­ces pro­iz­vod­nje i sva po­stro­je­nja i da se za­bra­ni iz­vo­đe­nje ra­do­va dok se ne pri­ba­vi sa­gla­snost Agen­ci­je za za­šti­tu pri­ro­de i ži­vot­ne sre­di­ne na pred­met­ni ela­bo­rat.
– Po­red ključ­nog pro­ble­ma u ne­do­stat­ku do­ku­men­ta­ci­je, upo­treb­nih do­zvo­la za elek­tro­luč­nu i ro­ta­ci­o­nu peć, sa­gla­sno­sti na ela­bo­ra­te pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu, ve­li­ki pro­blem pred­sta­vlja i de­po­no­va­nje ot­pa­da. Tre­nut­no se in­du­strij­ski ot­pad de­po­nu­je u kru­gu fa­bri­ke, što se mo­ra za­u­sta­vi­ti dok se ne pro­na­đe ade­kvat­no rje­še­nje u skla­du za za­kon­skom re­gu­la­ti­vom – na­vo­di se u in­ci­ja­ti­vi upu­će­noj Sek­to­ru za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne, bez­bjed­nost i zdra­vlja lju­di, so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te.
Iz „Ozo­na” su uka­za­li i na neo­zbi­ljan od­nos tur­skih in­ve­sti­to­ra pre­ma in­sti­tu­ci­ja­ma si­ste­ma i va­že­ćem za­kon­skom okvi­ru i pred­lo­ži­li da eko­lo­ški in­spek­tor iz­rek­ne ma­ski­mal­me ka­zne­ne mje­re pro­pi­sa­ne Za­ko­nom o pro­cje­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu.
– Ka­ko je me­na­džemt fa­bri­ke dva pu­ta za­po­či­njao pro­ce­du­ru pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu i ni­je je do­veo do do­bi­ja­nja eko­lo­ške sa­gla­sno­ti, sma­tra­mo da su se stvo­ri­li uslo­vi za pri­mje­nu pre­kr­šaj­nih od­red­bi pro­pi­sa­nih čla­nom 35, stav 1, od­no­sno da se To­šče­lik Nik­šić ka­zni nov­ča­nom ka­znom u mak­si­mal­nom iz­no­su do 40.000 eura i da se iz­rek­ne i za­štit­na mje­ra za­bra­ne vr­še­nja dje­lat­no­sti, mak­si­mal­no do jed­ne go­di­ne, što sma­tra­mo do­volj­nim za spo­vo­đe­nje pro­ce­du­re pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu i pri­ba­vlja­nje eko­lo­ške sa­gla­sno­sti i dru­ge ne­do­sta­ju­će do­ku­men­ta­ci­je – na­veo je u ini­ci­ja­ti­vi Alek­san­dar Pe­ro­vić, di­rek­tor ,,Ozo­na”.
M.S.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"