Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-11-26 FLEŠ
Dan - novi portal
Eks­per­ti u ASK
Eks­pert­ska mi­si­ja iz Na­ci­o­nal­ne agen­ci­je za bor­bu pro­tiv ko­rup­ci­je Re­pu­bli­ke Ita­li­je (ANAC) ob­i­šla je Agen­ci­ju za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je. Po­sje­ta eks­pe­ra­ta je jed­na od ak­tiv­no­sti u okvi­ru pro­jek­ta „Po­dr­ška im­ple­men­ta­ci­ji mje­ra in­te­gri­te­ta” ko­ji fi­nan­si­ra EU po­sred­stvom In­stru­men­ta za pret­pri­stup­nu po­moć (IPA II), ko­ja se spro­vo­di u skla­du sa pla­nom re­li­za­ci­je mje­ra ko­ji je usa­gla­šen sa pred­sta­vi­ci­ma Agen­ci­je i ANAC-a.
– To­kom kon­sul­ta­ci­je eks­pe­ra­ta ANAC-a sa pred­stav­ni­ci­ma svih or­ga­ni­za­ci­o­nih je­di­ni­ca Agen­ci­je, iz­vr­še­na je de­talj­na ana­li­za po­tre­ba za­po­sle­nih Agen­ci­je za da­ljim usa­vr­ša­va­njem, kroz obu­ke, tre­nin­ge i uče­nje na naj­bo­ljim EU prak­sa­ma u go­to­vo svim nad­le­žno­sti­ma Agen­ci­je, a po­seb­no u obla­sti­ma ko­je se od­no­se na in­te­gri­tet, lo­bi­ra­nje i za­šti­tu zvi­žda­ča. Ta­ko­đe, pro­jekt­nim pla­nom ko­ji je raz­ma­tran na ovom sa­stan­ku bi­će ob­u­hva­će­ne ak­tiv­no­sti ana­li­ze ključ­nih in­ter­nih aka­ta i pro­ce­du­ra ASK u di­je­lu svih osta­lih nad­le­žno­sti Agen­ci­je, a u ci­lju una­pre­đi­va­nja efi­ka­sno­sti ra­da Agen­ci­je – sa­op­šte­no je iz ASK.M.S.

Ula­ma u Že­ne­vi
Na­ci­o­nal­ni ko­or­di­na­tor za bor­bu pro­tiv tr­go­vi­ne lju­di­ma Zo­ran Ula­ma pred­vo­di cr­no­gor­sku de­le­ga­ci­ju na kon­fe­ren­ci­ji ko­ja se odr­ža­va u Že­ne­vi, na te­mu „Pre­ven­ci­ja tr­go­vi­ne lju­di­ma u lan­ci­ma snab­di­je­va­nja pu­tem vla­di­nih mje­ra i ak­tiv­no­sti“. Cilj sku­pa je raz­mje­na is­ku­sta­va i pri­mje­ra do­bre prak­se u po­gle­du sa­gle­da­va­nja prak­tič­nih sred­sta­va za do­no­še­nje kon­kret­nih mje­ra za spre­ča­va­nje tr­go­vi­ne lju­di­ma u lan­ci­ma snad­bi­je­va­nja, ja­ča­nja ka­pa­ci­te­ta za spro­vo­đe­nje ovih mje­ra, kao i za­šti­te ljud­skih pra­va.M.S.

Re­li­gi­ja i LGBT
NVO LGBT fo­rum Pro­gres po­če­la je sa ob­ja­vlji­va­njem tek­sto­va sve­šte­nih li­ca ko­ja po­mir­lji­vim to­nom go­vo­re o sek­su­al­nim ma­nji­na­ma.
– U ci­lju du­go­roč­nog una­pre­đe­nja kva­li­te­ta ži­vo­ta LGBTIQ oso­ba u Cr­noj Go­ri, ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja LGBT fo­rum Pro­gres je u fo­kus sta­vi­la i pi­ta­nje re­li­gi­je i LGBTIQ za­jed­ni­ce. Ka­ko bi ade­kvat­no i kva­li­tet­no za­po­če­li di­ja­log na ovu te­mu, te otvo­ri­li pro­stor za pri­hva­ta­nje i ra­zu­mi­je­va­nje LGBTIQ za­jed­ni­ce, za­po­če­li smo sa pri­ku­plja­njem tek­sto­va na­pi­sa­nih od stra­ne po­je­di­na­ca ko­ji tre­nut­no ra­de kao sve­šte­na li­ca, ho­dže, i sl., te ima­ju vi­sok ni­vo po­zna­va­nja te­o­lo­gi­je i re­li­gij­skih spi­sa. – ka­žu u Pro­gre­su.M.S.

Humanitarna utakmica
Reprezentacija crnogorskih novinara igraće danas u Albaniji prijateljski fudbalski meč, a prihod će ići u humanitarne svrhe. Kako je saopšteno, utakmica je organizovana na inicijativu albanskog televizijskog novinara, Dašamira Bičakua i novinara „Dana” iz Podgorice, Marka Vešovića, a sav prihod ići će domu za nezbrinutu djecu u Tirani. Meč u Tirani počinje u 12 časova. M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"