Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-11-09 OSNIVANJE DRŽAVNOG PREDUZEĆA U MOJKOVCU PREDIZBORNI POTEZ VLADE
Skijalištem bi da nasankaju birače Sjetili su se da osnuju preduzeće koje će upravljati skijalištima koja će tek da se grade. Pitam Vladu DPS-a gdje im je pamet bila prije desetak godina kada su prodali sva skijališta, da tada formiraju državno preduzeće za gazdovanje skijalištima, izjavio je Bojanić
Dan - novi portal
Osni­va­nje pred­u­ze­ća Ski­ja­li­šta Cr­ne Go­re sa sje­di­štem u Moj­kov­cu, op­šti­ni ko­ja ni ne­ma ski-cen­tar, opo­zi­ci­ja ne­dvo­smi­sle­no po­ve­zu­je sa lo­kal­nim iz­bo­ri­ma ko­ji tre­ba da se odr­že 26. no­vem­bra. Opo­zi­ci­o­ni pred­stav­ni­ci su uka­za­li i da je Vla­da za­ka­sni­la sa for­mi­ra­njem pred­u­ze­ća, s ob­zi­rom na to da je sva ski­ja­li­šta pro­da­la u pro­te­klih de­se­tak go­di­na.
Biv­ši po­sla­nik Mla­den Bo­ja­nić ka­zao je da je do­no­še­nje od­lu­ke o osni­va­nju pred­u­ze­ća Ski­ja­li­šta sa sje­di­štem u Moj­kov­cu dva­de­se­tak da­na pred iz­bo­re u toj op­šti­ni, ni­šta dru­go do na­sta­vak po­zna­te ma­tri­ce DPS-a – je­dan za­po­sle­ni, če­ti­ri gla­sa.
– Oči­gled­no da sa ve­li­kom strep­njom gle­da­ju na iz­bo­re u Moj­kov­cu i na sve mo­gu­će na­či­ne po­ku­ša­va­ju da pri­do­bi­ju gla­sa­če ne bi li sa­ču­va­li vlast u Moj­kov­cu – oci­je­nio je Bo­ja­nić za „Dan”.
On je uka­zao da se Vla­da sje­ti­la da osnu­je dr­žav­no pred­u­ze­će za ski­ja­li­šta na­kon što su pro­da­li Bje­la­si­cu, Vuč­je, Lo­kve, Tur­jak.
– Sje­ti­li su se da osnu­ju pred­u­ze­će ko­je će upra­vlja­ti ski­ja­li­šti­ma ko­ja će tek da se gra­de. Pi­tam Vla­du DPS-a gdje im je pa­met bi­la pri­je de­se­tak go­di­na ka­da su pro­da­li sva ski­ja­li­šta, da ta­da for­mi­ra­ju dr­žav­no pred­u­ze­će za ga­zdo­va­nje ski­ja­li­šti­ma – iz­ja­vio je Bo­ja­nić.
Funk­ci­o­ner GP URA Mi­le­ta Ra­do­va­nić je ka­zao da je od­lu­ka Vla­de da osnu­je pred­u­ze­će ko­je bi tre­ba­lo da vo­di ra­ču­na o jav­nim ski­ja­li­šti­ma spor­na iz vi­še raz­lo­ga.
– Obra­zlo­že­nje Mi­ni­star­stva tu­ri­zma je ne­u­bje­dlji­vo jer je ja­sno da je ova od­lu­ka, kao i njen taj­ming, usmje­re­na sa­mo na po­li­tič­ke i par­tij­ske zlo­u­po­tre­be pred lo­kal­ne iz­bo­re. Ka­ko dru­ga­či­je tu­ma­či­ti od­lu­ku, sa ko­jom se u pr­vom za­ka­sni­lo, a ko­ja u dru­gom do­no­si da će sje­di­šte po­me­nu­tog pred­u­ze­ća bi­ti baš u Moj­kov­cu. Na­ža­lost, svi­ma je po­znat po­da­tak da Moj­ko­vac ne­ma ni­jed­nu ski -sta­zu. Ako je cilj po­spje­ši­ti raz­voj sje­ve­ra una­pre­đe­njem re­sur­sa za zim­sku tu­ri­stič­ku se­zo­nu, on­da je ova­kvo pred­u­ze­će tre­ba­lo osno­va­ti znat­no ra­ni­je ka­ko bi se ti re­sur­si sa­ču­va­li – oci­je­nio je Ra­do­va­nić.
Is­ta­kao je da bi sje­di­šte pred­u­ze­ća Ski­ja­li­šta Cr­ne Go­re tre­ba­lo da bu­de u Ko­la­ši­nu ili na Ža­blja­ku, kao vo­de­ćim zim­skim tu­ri­stič­kim cen­tri­ma.
– Ono što se da za­klju­či­ti je­ste da je ova­kva jed­na od­lu­ka do­ni­je­ta is­klju­či­vo u su­sret moj­ko­vač­kim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma ko­ji su pla­ni­ra­ni za 26. no­vem­bar. Odav­no je po­zna­ta ma­tri­ca DPS-a o zlo­u­po­tre­ba­ma u par­tij­ske i iz­bor­ne svr­he, pa se i ova­kav po­tez Vla­de mo­že svr­sta­ti u pred­iz­bor­ni mar­ke­tin­ški trik. Zna­ju­ći nji­hov na­čin funk­ci­o­ni­sa­nja, vje­ro­vat­no su Moj­kov­ča­ni­ma već obe­ća­li rad­na mje­sta i in­ve­sti­ci­je. Za­klju­čak je da je ova­kav po­tez do­bar i od ve­li­ke va­žno­sti za sje­ver i tu­ri­zam, ali da je do­šao znat­no ra­ni­je, ka­da su se re­sur­si mo­gli sa­ču­va­ti i da od­lu­ka ni­je do­ni­je­ta sa­mo iz raz­lo­ga da­va­nja još jed­nog u ni­zu pra­znih pred­iz­bor­nih obe­ća­nja DPS-a – za­klju­čio je Ra­do­va­nić.
Is­ta­kao je da ova­kav po­ku­šaj ubi­ra­nja jef­ti­nih po­li­tič­kih po­e­na ne­će pro­ći kod gra­đa­na Moj­kov­ca.
– Moj­kov­ča­ni vr­lo do­bro zna­ju da im se ski-cen­tar obe­ća­va pre­ko 20 go­di­na i to baš pred sva­ke lo­kal­ne iz­bo­re. DPS je u jed­nom tre­nut­ku išao čak to­li­ko da­le­ko da je ura­đe­na i ma­ke­ta bu­du­ćeg ski-cen­tra. Me­đu­tim, sa­mo se na ma­ke­ti i osta­lo – na­veo je Ra­do­va­nić.
„Dan” je u ve­zi sa osni­va­njem Ski­ja­li­šta po­slao pi­ta­nja i Mi­ni­star­stvu tu­ri­zma, ali nam na upi­te po­sla­te u uto­rak, ni­je­su od­go­vo­ri­li.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"