Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-11-09 POVEĆANI PRIHODI OD KONCESIJA UPRAVE ZA IGRE NA SREĆU Za dvije godine 20 miliona
Dan - novi portal
Pri­ho­di od iga­ra na sre­ću u po­sled­nje dvi­je go­di­ne iz­no­si­li su pre­ko 20 mi­li­o­na eura, po­ka­zu­ju po­da­ci Upra­ve za igre na sre­ću (UIS). Od to­ga su u 2016. go­di­ni iz­no­si­li 10,85 mi­li­o­na, a u 2015. go­di­ni 9,3 mi­li­o­na eura.
Naj­ve­ći rast pri­ho­da od 23,24 od­sto, ka­ko pi­še u iz­vje­šta­ju Upra­ve za igre na sre­ću za pro­šlu go­di­nu, za­bi­lje­žen je kod pri­re­đi­va­nja kla­di­o­ni­čar­skih iga­ra. Pri­mje­tan je bio po­rast pri­ho­da od ka­zi­na 16,8 od­sto i od auto­ma­ta za 7,88 od­sto.
– Sa dru­ge stra­ne, za­bi­lje­žen je zna­tan pad pri­ho­da od tom­bo­le za­tvo­re­nog ti­pa i to 28,6 od­sto, kao i pri­ho­da od lu­trij­skih iga­ra na sre­ću 5,9 od­sto. Pri­hod od na­grad­nih iga­ra je ta­ko­đe pao u od­no­su na 2015. za 13,4 od­sto. U 2016. go­di­ni pod­ne­se­na su 62 za­htje­va za pri­re­đi­va­nje na­grad­nih iga­ra i svi pod­no­si­o­ci za­htje­va is­pu­nja­va­li su pro­pi­sa­ne uslo­ve pred­vi­đe­ne za­ko­nom – pi­še u iz­vje­šta­ju Upra­ve za igre na sre­ću.
Od 10,9 mi­li­o­na eura pri­ho­da bu­dže­ta od iga­ra na sre­ću, na pri­ho­de od kla­di­o­ni­ca od­no­si se 4,4 mi­li­o­na, a na ter­mi­na­le za kla­đe­nje 1,7 mi­li­o­na.
Upra­va je naj­vi­še pri­­ho­da od kla­di­o­ni­ca imala od Ve­zu­va 2,18 mi­li­o­na, ko­ji je za kon­ce­si­je na kla­di­o­ni­čar­ske igre pla­tio 718,4 hi­lja­de, a za ter­mi­na­le 1,46 mi­li­o­na. Spor­ting gru­pa je pla­ti­la 880 hi­lja­da kon­ce­si­ja, Lob kom­pa­ni 648,1 hi­lja­du, Mul­ti­mat 657,6 hi­lja­da, a To­To 381,9 hi­lja­da.
Vla­da bi na da­na­šnjoj sjed­ni­ci tre­ba­lo da do­ne­se od­lu­ku u ve­zi sa ter­mi­na­li­ma. Na­i­me, Ustav­ni sud je pro­gla­sio ne­u­stav­nim pra­vil­nik ko­jim se pro­pi­su­ju pro­sto­ri u ko­ji­ma mo­gu da bu­du ter­mi­na­li, od­no­sno iz­bri­san je dio u ugo­sti­telj­skim objek­ti­ma. Zbog to­ga dio jav­no­sti sma­tra da tre­ba uklo­ni­ti ter­mi­na­le za kla­đe­nje iz ka­fi­ća, dok vla­sni­ci ter­mi­na­la sma­tra­ju da bi to bi­lo pro­tiv­za­ko­ni­to.
Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja za­to mo­ra da na­đe rje­še­nje ka­ko bi pri­mi­je­ni­li od­lu­ku Ustav­nog su­da, a da isto­vre­me­no ne mo­ra da ula­zi u sud­ski pro­ces sa vla­sni­ci­ma ter­mi­na­la. Oni su na­ja­vi­li da će tu­ži­ti dr­ža­vu ako uklo­ni ter­mi­na­le, jer ka­ko tvr­de, po za­ko­nu ima­ju pra­vo da ih dr­že u ka­fi­ći­ma. Za­to su i pred­lo­ži­li da se do­ne­se no­vi za­kon o igra­ma na sre­ću ili ne­ki dru­gi akt ko­jim bi se ure­di­la ta oblast.
Pri­ho­di od auto­mat klu­bo­va su la­ni iz­no­si­li 2,1 mi­li­on, ka­zi­na 1,86 mi­li­o­na, od in­ten­ret kla­đe­nja 577,7 hi­lja­da, lu­trij­skih iga­ra 142 hi­lja­de, a na­grad­nih iga­ra 29 hi­lja­da.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"