Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu * U datumu se razlikuju za čitavu deceniju * Što je zabranjeno Savjetu nije ministru * Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Protivotrov * U slavu knjige
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miroje Jovanović, avdokat :
Svjedok saradnik je tri puta promijenio iskaz, koji je sada naučio kao pjesmicu, kako bi optužio DF, a u tu svrhu su mu angažovali i trenera za javne nastupe.

Vic Dana :)

U ordinaciji zviždi pacijent i kaže psihijatru:
– Doktore, ja mislim, da sam ptica!
– Što ne odletite nazad u čekaonicu, ja ću da pozovem bolnicu, da vam pripreme gnijezdo.

– Kolega, čuo sam, da na pacijentima vršite nove šok terapije!
– Da, unaprijed im šaljem račune!

Kad su doveli unesrećenu, doktor je pregledao i izdiktirao sestri:
– Ogrebotine po rukama, napuklo drugo rebro lijevo, slomljen lijevi gležanj.
U tom trenutku se unesrećena probudi.
– Koliko ste stari? - pita doktor.
– Dvadesetdvije godine.
– Sestro, napišite još: „Smetnje u sjećanju”.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-08 JOVANA MAROVIĆ NE VJERUJE DA ĆE RAD RADNE GRUPE DATI ODGOVARAJUĆI REZULTAT
Marović Preporuke OEBS-a svode na tehničke izmjene
Dan - novi portal
Do­sa­da­šnji rad Rad­ne gru­pe za ana­li­zu pre­po­ru­ka OEBS–ODI­HR-a je oče­ki­van. To ti­je­lo ne­ma in­te­re­so­va­nja za una­pre­đe­nje iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva iz­van pre­po­ru­ka OEBS-ODI­HR-a, što je ja­sno sa­op­šte­no već na pr­voj sjed­ni­ci, ka­za­la je za „Dan“Jo­va­na Ma­ro­vić, iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Po­li­ti­kon mre­že, ko­men­ta­ri­šu­ći uči­nak rad­ne gru­pe u do­sa­da­šnjih pet sjed­ni­ca.
– Od sa­mog po­čet­ka je bi­lo ja­sno da DPS že­li da rad na una­pre­đe­nju uslo­va za fer i slo­bod­ne iz­bo­re sve­de na teh­nič­ke iz­mje­ne. To će bi­ti i kraj­nji re­zul­tat ra­da rad­ne gru­pe u ova­kvom sa­sta­vu. Pred­stav­ni­ci vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je u rad­noj gru­pi i pred­stav­ni­ci dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja go­to­vo da ne­ma­ju tač­ke raz­mi­mo­i­la­že­nja u sta­vo­vi­ma – uka­za­la je Ma­ro­vi­će­va.
Ka­ko je do­da­la, iz do­sa­da­šnjih sa­op­šte­nja sa sjed­ni­ca, kon­kret­no sa pred­stav­ni­ci­ma Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je, sti­če se uti­sak da pro­blem u spro­vo­đe­nju za­ko­na­dav­stva ni­je u in­sti­tu­ci­ja­ma, što je su­prot­no za­ključ­ci­ma OEBS-a.
– Isto ta­ko, stal­no in­si­sti­ra­nje na to­me da je rad Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je do­volj­no tran­spa­ren­tan, što ni­je slu­čaj, te da su pro­stor­ni ka­pa­ci­te­ti te in­sti­tu­ci­je pre­pre­ka za tran­spa­rent­ni­ji rad, ne po­ma­že una­pre­đe­nju ra­da te in­sti­tu­ci­je – is­ta­kla je Ma­ro­vi­će­va.
Ka­ko je do­da­la, pro­blem pro­stor­nih ka­pa­ci­te­ta Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je mo­gu­će je pre­va­zi­ći iz­mje­šta­njem sjed­ni­ca u pro­sto­ri­je ko­je omo­gu­ća­va­ju pri­su­stvo me­di­ja i za­in­te­re­so­va­nih stra­na ko­je pra­te pro­ces.
–Rad­na gru­pa je po­zva­la sve za­in­te­re­so­va­ne da do­sta­ve pred­lo­ge.Ne­ki pred­lo­zi su već upu­će­ni rad­noj gru­pi. I po­red to­ga, ne oče­ku­jem da će rad­na gru­pa pri­hva­ti­ti zna­čaj­ni­je iz­mje­ne, po­seb­no uzi­ma­ju­ći u ob­zir da je za iz­mje­ne iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva po­treb­na dvo­tre­ćin­ska ve­ći­na, ko­ja u ovom tre­nut­ku ne mo­že bi­ti obez­bi­je­đe­na – ka­za­la je Ma­ro­vi­će­va.
Rad­na gru­pa for­mi­ra­na je za­ključ­kom ko­le­gi­ju­ma pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne. Na pr­voj sjed­ni­ci utvr­di­li su me­to­do­lo­gi­ju ra­da, dok su na dru­goj raz­mo­tri­li pre­po­ru­ke OEBS–ODI­HR-a u di­je­lu ko­ji se od­no­si na Agen­ci­ju za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je. Čla­no­vi rad­ne gru­pe su se na na­red­noj sjed­ni­ci ba­vi­li pre­po­ru­ka­ma ko­je se ti­ču Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je. Po­tom je sjed­ni­ca bi­la po­sve­će­na di­je­lu pre­po­ru­ka OEBS-ODI­HR-a ko­je se ti­ču Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va i Agen­ci­je za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka i slo­bo­dan pri­stup in­for­ma­ci­ja­ma, kao i Mi­ni­star­stva kul­tu­re i Agen­ci­je za elek­tron­ske me­di­je. Še­sta po re­du sjed­ni­ca Rad­ne gru­pe za ana­li­zu pre­po­ru­ka OEBS–ODI­HR-a bi­će odr­ža­na sju­tra. Ka­ko je na­ja­vlje­no, čla­no­vi rad­ne gru­pe raz­ma­tra­će ko­men­ta­re i su­ge­sti­je ko­ji su do­sta­vlje­ni na ra­ni­je ob­ja­vlje­ni jav­ni po­ziv.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"