Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu * U datumu se razlikuju za čitavu deceniju * Što je zabranjeno Savjetu nije ministru * Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Protivotrov * U slavu knjige
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miroje Jovanović, avdokat :
Svjedok saradnik je tri puta promijenio iskaz, koji je sada naučio kao pjesmicu, kako bi optužio DF, a u tu svrhu su mu angažovali i trenera za javne nastupe.

Vic Dana :)

U ordinaciji zviždi pacijent i kaže psihijatru:
– Doktore, ja mislim, da sam ptica!
– Što ne odletite nazad u čekaonicu, ja ću da pozovem bolnicu, da vam pripreme gnijezdo.

– Kolega, čuo sam, da na pacijentima vršite nove šok terapije!
– Da, unaprijed im šaljem račune!

Kad su doveli unesrećenu, doktor je pregledao i izdiktirao sestri:
– Ogrebotine po rukama, napuklo drugo rebro lijevo, slomljen lijevi gležanj.
U tom trenutku se unesrećena probudi.
– Koliko ste stari? - pita doktor.
– Dvadesetdvije godine.
– Sestro, napišite još: „Smetnje u sjećanju”.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-11-08 OPTUŽENI ZA UBISTVO NEMANJE MEDINA NEGIRALI KRIVICU Ulama se brani ćutanjem
Dan - novi portal
Na po­čet­ku su­đe­nja za ubi­stvo Pe­trov­ča­ni­na Ne­ma­nje Me­di­na, op­tu­že­ni Vla­di­mir Ula­ma je pred vi­je­ćem su­di­je pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da Ve­sne Mo­štro­kol ka­zao da ne­će iz­no­si­ti od­bra­nu i da ne­će od­go­va­ra­ti na pi­ta­nja.
Na­kon što je tu­ži­lac Želj­ko Tom­ko­vić pro­či­tao op­tu­žni­cu, Ula­ma je ka­zao da mu je smi­je­šno to što mu tu­ži­lac sta­vlja na te­ret i da pri­zna­je sa­mo da je ne­do­zvo­lje­no dr­žao oruž­je.
– Vi ste smi­je­šni – do­ba­cio je Ula­ma tu­ži­o­cu Tom­ko­vi­ću.
Za ubi­stvo Me­di­na te­re­ti se i Dar­ko Mi­jo­vić, ko­ji je ne­gi­rao kri­vi­cu.
I Bog­dan Mi­lić, ko­ji je op­tu­žen da je skri­vao op­tu­že­nog Ula­mu, ne­gi­rao je kri­vi­cu.
Pre­ma op­tu­žni­ci, Mi­jo­vić i Ula­ma su 8. ju­la 2016. go­di­ne na­ma­mi­li Me­di­na da do­đe u Vir­pa­zar. Za­tim su ga u ge­pe­ku nje­go­vog auto­mo­bi­la od­ve­zli na ne­po­zna­to mje­sto i ubi­li.
– Tog 8. ju­la sti­gao sam u Vir­pa­zar. Tu sam se sreo sa Vla­di­mi­rom. Pri­ča­li smo nor­mal­no. Mi­slim da je ta­da po­zaj­mio te­le­fon od me­ne jer mu je ba­te­ri­ja bi­la pra­zna. Po­sli­je če­tr­de­se­tak mi­nu­ta sam se upu­tio ka Ce­ti­nju, a po­sli­je sam se na­šao sa Zo­ra­nom Mu­ha­di­no­vi­ćem kod mo­je ku­će. Bio je tu i Mar­ko Vu­ja­čić i uobi­ča­je­no smo sje­dje­li ka­da je Mi­lić zvao njih da do­đu kod nje­ga na se­lo, a ja sam po­šao s nji­ma –is­pri­čao je Mi­jo­vić.
Ka­ko je do­dao, dan na­kon to­ga je sreo Ne­ma­nji­nog bra­ta Mi­lo­ša i pri­mi­je­tio da on tra­ži vi­deo-snim­ke sa nad­zor­nih ka­me­ra ben­zin­ske pum­pe. Tvr­di da mu je po­nu­dio po­moć. Sa dru­ge stra­ne, Mi­loš Me­din tvr­di da mu se Mi­jo­vić tom pri­li­kom sve vri­je­me iro­nič­no smi­jao.
– Sa pum­pe sam oti­šao ku­ći, svra­tio sam da je­dem, a na­kon to­gao po­šao u Vir­pa­zar. Tu sam sreo Ula­mu. Pi­tao me je da uhva­ti­mo krug, da i mi tra­ži­mo Ne­ma­nju, na šta sam pri­stao. U za­tvo­ru sam go­di­nu i dva mje­se­ca, a ne znam za­što – na­veo je Mi­jo­vić.
Na­vod­no, Ne­ma­nja je 8. ju­la 2016. ka­zao maj­ci da ide u Vir­pa­zar da se vi­di sa Ula­mom, a ka­ko se na­kon ne­ko­li­ko sa­ti ni­je vra­tio, po­če­la je po­tra­ga za njim. Nje­gov brat Mi­loš Me­din oti­šao je u Vir­pa­zar, a Ula­ma mu je na­vod­no re­kao da je bio sa Ne­ma­njom i da mu je on tra­žio ne­što oko če­ga ne mo­že da go­vo­ri pre­ko te­le­fo­na.
–Ne­ma­nja je, na­vod­no, od nje­ga tra­žio pi­štolj, a nu­dio mu pu­šku kao kom­pen­za­ci­ju i do­dat­ni no­vac. Na­vod­no je do­go­vor raz­bi­jen zbog 50 eura – ka­zao je Me­din i do­dao da je od Ula­me do­bio in­for­ma­ci­ju da nje­gov brat tre­ba da se na­đe sa iz­vi­je­snim Pe­rom iz Nik­ši­ća.
On je pret­po­sta­vio da se ra­di o nje­go­vom po­bra­ti­mu Pe­tru Bo­žo­vi­ću, ko­jeg je ubr­zo i po­zvao, a ko­ji je ne­gi­rao da se čuo sa Ne­ma­njom.
– Ne­nad Ula­ma me je zvao da pi­ta za Ne­ma­nju. Re­kao mi je da će da se po­tru­di da ga pro­na­đe pre­ko svog bra­ta Zo­ra­na Ula­me, ali da je ka­sno sa­da da ga zo­ve, pa će uju­tro. Opet me je zvao da ka­že da je Zo­ran u ino­stran­stvu, ali čim se vra­ti on će sve to da za­vr­ši – is­pri­čao je Mi­loš Me­din.
VJ.D.


Svje­do­či­la su­pru­ga ubi­je­nog

Na ju­če­ra­šnjem su­đe­nju svje­do­či­la je i Ne­ma­nji­na su­pru­ga Ma­ri­na, ko­ja je ka­za­la da je njen su­prug do­bi­jao vi­še po­ru­ka i po­zi­va.
– Ja sam ga po­zva­la i pi­ta­la gdje je. Re­kao je da je u Vir­pa­za­ru sa Vla­dom. On nam je bio na svad­bi. Ne­kad je go­vo­rio: „Dok mi je stric Zo­ki u Cr­noj Go­ri, mo­gu da ra­dim šta ho­ću”. Imao je i pi­štolj i po­ka­zao nam ga je. Ne­ma­nja ga je pi­tao: Šta će ti to, moj Vla­do – is­pri­ča­la je Ma­ri­na Me­din.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"