Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-10-11 PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK IZJAVIO BiH je loše mjesto za Srbe i RS Zločin hrvatsko-muslimanskih snaga u zapadnoj Krajini govori da su Srbe pobili i poklali oni koji su do juče sa njima živjeli, kazao Dodik na obilježavanju 22 godine od stradanja Srba u zapadnoj Krajini
Re­pu­bli­ka Srp­ska je dr­ža­va i to će bi­ti, iz­ja­vio je pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik i is­ta­kao da on od te bor­be ne­će od­u­sta­ti, bez ob­zi­ra na to šta mi­sle u ame­rič­koj Am­ba­sa­di u BiH.
Do­dik je u Mr­ko­njić Gra­du, na obi­lje­ža­va­nju 22 go­di­ne od stra­da­nja Sr­ba u za­pad­noj Kra­ji­ni, po­no­vio da BiH ni­je dr­ža­va po­što Sa­vjet mi­ni­sta­ra ni­je, vla­da već po­moć­ni or­gan Pred­sjed­ni­štva BiH.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ključ­na vlast je u en­ti­te­ti­ma i „mo­ra­mo vra­ti­ti iz­gu­blje­ne nad­le­žno­sti, či­me će­mo se odu­ži­ti i stra­da­li­ma ov­dje u za­pad­noj Kra­ji­ni”.
On je na­veo da zlo­čin hr­vat­sko-mu­sli­man­skih sna­ga u za­pad­noj Kra­ji­ni go­vo­ri da su Sr­be po­bi­li i po­kla­li oni ko­ji su do ju­če sa nji­ma ži­vje­li.
„Za te zlo­či­ne ni­ko ni­je od­go­va­rao, iako mi na­iv­no vje­ru­je­mo da ho­će. Ka­kva je da­nas si­tu­a­ci­ja, iz­gle­da da ne­će od­go­va­ra­ti ni­kad ni­ko jer je pra­vo­su­đe ne­le­gal­no pre­ne­se­no na ni­vo BiH”, re­kao je Do­dik.
Sr­bi su, ka­zao je, na­iv­no vje­ro­va­li da će oni ko­ji su se bo­ri­li za Ali­ju Izet­be­go­vi­ća pra­ved­no su­di­ti rat­nom ko­man­dan­tu ta­ko­zva­ne Ar­mi­je BiH u Sre­bre­ni­ci Na­se­ru Ori­ću ko­jeg je Sud BiH ju­če oslo­bo­dio svih op­tu­žbi.
„Ni­ka­da ne­će mu­sli­man pre­su­di­ti mu­sli­ma­nu zbog Sr­bi­na. Mo­ra­mo ak­tiv­no ra­di­ti na to­me da se pre­ki­ne ne­ga­tiv­na prak­sa pra­vo­su­đa BiH. O to­me se ne smi­je ću­ta­ti”, po­ru­čio je Do­dik, pre­ni­je­la je RTRS.
On je re­kao da je sa­da tre­nu­tak da se dje­lu­je ili će Sud i Tu­ži­la­štvo BiH opet pre­su­di­ti da su Sr­bi oprav­da­no ubi­ja­ni i et­nič­ki či­šće­ni, kao što ne­ma op­tu­žni­ca za zlo­či­ne u za­pad­noj Kra­ji­ni.
BiH je, ka­zao je, pro­pa­la ze­mlja ko­ja ži­vi na šte­tu Sr­ba i da je po­treb­no da, zbog to­ga, ne­sta­ne.
Do­dik ka­že da u Sa­ra­je­vu ne­ma prav­de za Sr­be i da će uči­ni­ti sve da se bo­ri pro­tiv ta­kve BiH, iako ona ima moć­ne za­štit­ni­ke.
„Sr­bi tre­ba da se oku­pe oko Sr­bi­je i gle­da­ju u nju kao ma­ti­cu. Od to­ga ne­ma ni­šta nor­mal­ni­je”, re­kao je Do­dik.
On sma­tra da srp­ski pred­stav­ni­ci iz Re­pu­bli­ke Srp­ske mo­ra­ju pre­ki­nu­ti rad na ni­vou BiH jer da­ju le­gi­ti­mi­tet Sa­ra­je­vu ko­je ne dr­ži do Sr­ba.
„BiH je lo­še mje­sto za Sr­be i Re­pu­bli­ku Srp­sku i lič­no ću se bo­ri­ti za na­ša pra­va da ov­dje oču­va­mo mir. Ako se ne po­bu­ni­mo za na­ša na­ci­o­nal­na pra­va, pri­je će­mo bi­o­lo­ški ne­sta­ti”, po­ru­čio je Do­dik.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"