Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-08-23 DF TRAŽI DA CRNA GORA NE GLASA ZA PRIJEM LAŽNE DRŽAVE U MEĐUNARODNU ORGANIZACIJU
Kosovu nije mjesto u Unesko
Dan - novi portal
De­mo­krat­ski front (DF) po­zvao je cr­no­gor­sku vlast da ne gla­sa za pri­jem Ko­so­va u Une­sko. Ta­kav po­tez, ka­ko ka­že po­sla­nik tog po­li­tič­kog sa­ve­za Bu­di­mir Alek­sić, osim što bi obru­kao i po­ni­zio Cr­nu Go­ru i nje­nu tra­di­ci­ju, pro­du­bio bi kri­zu ne sa­mo u Cr­noj Go­ri ne­go i u či­ta­vom re­gi­o­nu.
– DF-u je ja­sno da će ma­ri­o­net­ski re­žim uči­ni­ti sve da za­da što ja­či i pod­mu­kli­ji uda­rac Sr­bi­ji i tra­di­ci­o­nal­noj Cr­noj Go­ri, ali mi smo du­žni da ih još jed­nom upo­zo­ri­mo da ne idu pro­tiv ve­ćin­ske vo­lje gra­đa­na, i da ne sr­lja­ju u no­vu iz­da­ju. Even­tu­al­na po­dr­ška pri­je­mu sa­mo­pro­gla­še­ne dr­ža­ve Ko­so­vo u Une­sko bio bi kla­si­čan ne­pri­ja­telj­ski akt pre­ma Sr­bi­ji, ali po­go­to­vo pre­ma onoj Cr­noj Go­ri ko­ju pred­sta­vlja­mo mi, a ko­ja je i u vri­je­me di­na­sti­je Pe­tro­vić stva­ra­na do­mi­nant­no na ko­sov­skoj epo­pe­ji – is­ta­kao je Alek­sić.
Alek­sić ka­že da DF oče­ku­je od Vla­de Sr­bi­je da u ovom slu­ča­ju po­stu­pi isto kao i u Ma­ke­do­ni­ji i po­vu­če svo­je di­plo­mat­sko oso­blje iz Cr­ne Go­re. On sma­tra da su još od vre­me­na pod­me­ta­nja afe­re DF-u la­žni dr­žav­ni udar re­gi­stro­va­li čud­no po­na­ša­nje za­po­sle­nih u Am­ba­sa­di Sr­bi­je.
– Ne­dav­no smo upo­zna­ti od dr­ža­vlja­na Sr­bi­je ko­ji su bi­li za­tvo­re­ni u Spu­žu da su po­je­di­ni iz am­ba­sa­de, za­jed­no sa pri­pad­ni­ci­ma cr­no­gor­ske taj­ne po­li­ci­je, ubje­đi­va­li ova li­ca da pri­zna­ju uče­šće u la­žnom dr­žav­nom uda­ru, iako ni­su uče­stvo­va­li u bi­lo ka­kvoj kri­vič­noj rad­nji u Cr­noj Go­ri, ka­ko bi oprav­da­li mon­stru­o­zne op­tu­žbe Đu­ka­no­vi­će­vog an­ti­srp­skog re­ži­ma i na­ni­je­li po­li­tič­ku šte­tu DF-u. To nas je te­ško po­go­di­lo, jer se zbog ta­kvih ko­rum­pi­ra­nih i iz­da­ji sklo­nih dr­žav­nih či­nov­ni­ka i dje­lo­va slu­žbe bez­bjed­no­sti mje­se­ci­ma u za­tvo­ru, po­red dr­ža­vlja­na Sr­bi­je, na­la­ze i po­li­tič­ki za­tvo­re­ni­ci Mi­ha­i­lo Ča­đe­no­vić, De­jan Vu­ji­sić, Želj­ko Šće­pa­no­vić i Mo­mir Ni­ko­lić, i vo­di sud­ski pro­ces pro­tiv li­de­ra DF-a – is­ta­kao je Alek­sić.
Pre­ma nje­go­voj ocje­ni, ni­šta ma­nje ni­je ugro­že­na Am­ba­sa­da Sr­bi­je u Sko­plju ne­go u Pod­go­ri­ci, jer i u jed­noj i u dru­goj „srp­ski ne­pri­ja­te­lji vr­bu­ju i tra­že one ko­ji će ra­di­ti za nji­ho­ve ci­lje­ve, a pro­tiv in­te­re­sa srp­skog na­ro­da”.
– Za­pad­ni me­đu­na­rod­ni fak­tor ovih da­na vr­ši sna­žan pri­ti­sak na ta­ko­zva­nu gra­đan­sku opo­zi­ci­ju u Cr­noj Go­ri da po­dr­ži učla­nje­nje la­žne dr­ža­ve Ko­so­vo u Une­sko. U sa­zna­nju smo da su oni pri­hva­ti­li da iza­đu u su­sret ta­kvim za­htje­vi­ma i da ne­će pra­vi­ti ni­ka­kav pro­blem Vla­di Cr­ne Go­re po ovom pi­ta­nju. Ako ova na­ša sa­zna­nja ni­je­su tač­na, i ako ne­ko od njih mi­sli slič­no DF-u, po­zi­va­mo ga da se ogla­si u od­no­su na ovo va­žno pi­ta­nje – na­veo je Alek­sić.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"