Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-08-02 POLICIJA NIJE SAOPŠTILA IDENTITET DVOJICE STRADALIH U TIVTU ZBOG SUMNJE U NASTAVAK RATA KLANOVA
Uviđaj na mjestu nesreće Poginuli dok su spremali eksplozivnu napravu „Dan” nezvanično saznaje da su preliminarni rezultati istrage pokazali da su dvojica stradalih mladića iz Nikšića (imena poznata redakciji), ali njihov identitet ne objavljujemo dok ga nadležni zvanično ne utvrde
Dan - novi portal
Be­ži­vot­na ti­je­la dvo­ji­ce mu­ška­ra­ca pro­na­đe­na su ju­če uju­tru i kom­plek­su „Žu­pa” u Tiv­tu. Pre­li­mi­nar­ni re­zul­ta­ti is­tra­ge po­ka­za­li su da je ri­ječ o mu­škar­ci­ma do­bi oko 30 go­di­na, ko­ji do za­klju­če­nja ovog bro­ja ni­je­su iden­ti­fi­ko­va­ni. Oni su naj­vje­ro­va­t­ni­je stra­da­li pri­li­kom eks­plo­zi­je.
Ti­je­la su pro­na­šli gra­đa­ni u ru­i­ni­ra­nom objek­tu ne­ka­da­šnjeg re­sto­ra­na u sklo­pu za­pu­šte­nog kom­plek­sa „Žu­pa”. Po­li­ci­ja je od­mah iza­šla na li­ce mje­sta. Is­tra­ži­te­lji su, ka­ko je „Da­nu” ne­zva­nič­no sa­op­šte­no iz po­li­ci­je, na osno­vu tra­go­va sa li­ca mje­sta, kao i po­vre­da na ti­je­li­ma za­klju­či­li da je uzrok ne­sre­će eks­plo­zi­ja. Ta­ko­đe, is­tra­žnim rad­nja­ma stvo­re­na je ja­ka sum­nja da su dvo­ji­ca po­gi­nu­lih pra­vi­li eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ko­ja se ka­sno u no­ći ak­ti­vi­ra­la. Stra­da­li su, su­de­ći po po­lo­ža­ju ti­je­la, bi­li iz­nad eks­plo­ziv­ne na­pra­ve ko­ju su pra­vi­li ka­da se ak­ti­vi­ra­la.
„Dan” ne­zva­nič­no sa­zna­je da su pre­li­mi­nar­ni re­zul­ta­ti is­tra­ge po­ka­za­li da su dvo­ji­ca stra­da­lih mla­di­ća iz Nik­ši­ća (ime­na po­zna­ta re­dak­ci­ji), ali nji­hov iden­ti­tet ne ob­ja­vlju­je­mo dok ga nad­le­žni zva­nič­no ne utvr­de.
Iz Uprave policije sinoć je saopšteno da službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Tivat u sadejstvu sa ostalim organizacionim jedinicama Uprave policije intenzivno rade na identifikaciji stradalih lica i okolnosti pod kojima se to dogodilo.
– Naime, 1.8.2017. godine u 9.50 Dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Tivat obavijestio je jedan građanin, da je prolazeći kroz napušteni kompleks naselja Župa – Opština Tivat, u napuštenoj staroj zgradi, primijetio dva nepoznata beživotna tijela, koja su se nalazila  na betonskom pločniku u unutrašnjosti napuštenog kompleksa. Odmah nakon primljenog obavještenja na lice mjesta je upućena policijska patrola radi obezbjeđenja lica mjesta do dolaska ekipe za vršenje uviđaja – navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da su na lice mjesta izašli i službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat, koji su u ograđenom kompleksnom prostoru, bivšem restoranu „Mimoza” iz Tivta u prizemlju zatekli dva neidentifikovana beživotna tijela na betonskom pločniku, to jeste dva beživotna tijela muških osoba starosti između 20–25 godina koji su u momentu pronalaska zatečeni u ležećem položaju.
– Tijela nastradalih za sada nepoznatih lica zatečena su jedan od drugog na udaljenosti od nekoliko metara sa vidnim povredama na prednjem dijelu tijela. Usled, kako se sumnja, eksplozije, tijela ovih lica su sa prednje strane neprepoznatljiva. Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su bili u posjedu eksplozivne materije, to jeste da su držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih. Na zidu, tačnije otvoru u unutrašnjosti objekta, a u neposrednoj blizini beživotnih tijela konstatovan je veći krater izazvan najvjerovatnije dejstvom eksplozivne naprave. Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađen je jedan ranac u kome se nalazio pištolj  sa okvirom u kome se nalazilo 6 metaka. Takođe u ruksaku je pronađen i dio garderobe kao jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade. U unutrašnjosti objekta pronađeni su ostaci eksplozivne naprave koji upućuju na sumnju da je najvjerovatnije došlo do aktiviranja improvizovane eksplozivne naprave koja je i usmrtila ova dva lica – navode iz Uprave policije.
Nakon završenog uviđaja tijela nastradalih lica transportovana su na Odjeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorica radi vršenja obdukcije.
Ipak, ka­ko ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo, is­tra­ži­te­lji sum­nja­ju da su stra­da­li spre­ma­li li­kvi­da­ci­ju jednog od pripadnika ovdašnjih klanova. Ova sum­nja po­ja­ča­na je či­nje­ni­com da je po­red ti­je­la pro­na­đen ruk­sak u ko­jem je bio pi­štolj mar­ke „za­sta­va” ka­li­bra se­dam mi­li­me­ta­ra kao i ma­ska mu­škog li­ca sa bra­dom. Ta­ko­đe, po­li­ci­ja ne is­klju­ču­je mo­guć­nost da je pri­pre­ma­nje ekpsplo­ziv­ne na­pra­ve bi­lo na­sta­vak ra­ta kla­no­va ko­ji se vo­di u Cr­noj Go­ri već du­že vri­je­me, a ko­ji se pre­se­lio i iz­van gra­ni­ca na­še dr­ža­ve.
Ta­ko, osim de­ta­lja ove tra­ge­di­je po­li­ci­ja is­tra­žu­je i ko bi mo­gao bi­ti me­ta pri­pre­ma­nog na­pa­da.
Gra­đa­ni su pri­ja­vi­li po­li­ci­ji da su u no­ći iz­me­đu po­ne­djelj­ka oko 3 sa­ta iza po­no­ći ču­li eks­plo­zi­ju iz prav­ca na­pu­šte­nog kom­plek­sa „Žu­pa”. Upra­vo u toj de­to­na­ci­ji, ka­ko sum­nja po­li­ci­ja, stra­da­la su dvo­ji­ca ne­i­den­ti­fi­ko­va­nih mu­ška­ra­ca.
Be­ži­vot­na ti­je­la pro­na­šli su ju­če uju­tru pro­la­zni­ci ko­ji su išli na „di­vlju” pla­žu ko­ja se na­la­zi po­red na­pu­šte­nih obje­ka­ta. Osim ti­vat­ske po­li­ci­je uvi­đa­ju je pri­su­stvo­va­la i tu­ži­lac Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci Ta­tja­na Be­go­vić, kao i fo­ren­zi­ča­ri iz Da­ni­lov­gra­da.
Iden­ti­fi­ka­ci­ju ti­je­la ote­ža­lo je sta­nje u ko­ji­ma se ti­je­la na­la­ze, kao i to što stra­da­li kod se­be ni­je­su ima­li ni­ka­kva lič­na do­ku­men­ta.
Tužiteljka Begović za „Da­n” je saopštila da je sa službenicima Uprave policije i Forenzičkog centra na mjestu nesreće obavila uviđaj, dodajući da više detalja o događaju ne može da iznosi.
– Oko 12 časova pošto me je obavijestila policija da je u naselju Župa u Tivtu došlo do eksplozije u kojoj su poginula dva N.N. lica, izašla sam na lice mjesta sa službenicima policije i Forenzičkog centra i obavila uviđaj. Izuzeli smo sve pronađene tragove koji će biti predmet vještačenja – kazala je Begović za „Da­n”.M.V.P.- Ž.K.


Uze­te iz­ja­ve od gra­đa­na

Ne­ko­li­ko gra­đa­na pri­ja­vi­lo je po­li­ci­ji da su to­kom no­ći ču­li eks­plo­zi­ju u ko­joj su ne­i­den­ti­fi­ko­va­ni mu­škar­ci naj­vje­ro­vat­ni­je stra­da­li. Oni su ju­če da­li iz­ja­ve po­li­ci­ji. Ta­ko­đe, sa­slu­ša­no je i ne­ko­li­ko gra­đa­na ko­ji ži­ve u bli­zi­ni mje­sta ne­sre­će. Ipak, ni­ko ni­je mo­gao da sa­op­šti is­tra­ži­te­lji­ma da je vi­dio bi­lo šta sum­nji­vo.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"