Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-08-04 UPOZORENJE HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA NA VEOMA VISOKE TEMPERATURE Na snazi crveni meteoalarm
Dan - novi portal
Na te­ri­to­ri­ji ci­je­le Sr­bi­je je na sna­zi cr­ve­ni me­te­o­a­larm i upo­zo­re­nje Re­pu­blič­kog hi­dro­me­te­o­ro­lo­škog za­vo­da na ve­o­ma vi­so­ke tem­pe­ra­tu­re ko­je će ići i pre­ko 40 ste­pe­ni. Ne­ma na­ja­va o pro­gla­še­nju van­red­ne si­tu­a­ci­je.
Od da­nas pa do kra­ja ne­dje­lje u ci­je­loj Sr­bi­ji je pro­gla­šen cr­ve­ni me­te­o­a­larm, jer će u svim re­gi­o­ni­ma bi­ti mje­sta sa tem­pe­ra­tu­rom od 38 ste­pe­ni i vi­še, re­če­no je agen­ci­ji Be­ta u RHMZ-u.
Do 9. av­gu­sta se, pre­ma prog­no­zi RHMZ-a, oče­ku­ju tem­pe­ra­tu­re do 39 ste­pe­ni, a za vi­kend i 41, uz ve­o­ma vi­sok in­deks UV zra­če­nja – od osam do 10.
Pre­ma po­sled­njim mje­re­nji­ma, naj­to­pli­je je u Ba­nat­skom Kar­lov­cu, Zre­nja­ni­nu, Sme­de­rev­skoj Pa­lan­ci, Ve­li­kom Gra­di­štu i Ću­pri­ji gdje je iz­mje­re­no 35 ste­pe­ni.
Cr­ve­ni me­te­o­a­larm zna­či da se mo­gu oče­ki­va­ti opa­sne vre­men­ske po­ja­ve, ta­kvog in­ten­zi­te­ta da mo­gu pro­u­zro­ko­va­ti ve­li­ku ma­te­ri­jal­nu šte­tu i bi­ti ve­o­ma opa­sne po bez­bjed­nost lju­di i ži­vo­ti­nja.
Na te­ri­to­ri­ji Ba­na­ta, Be­o­gra­da, Šu­ma­di­je, Po­mo­ra­vlja, Is­toč­ne, Ju­go­i­stič­ne Sr­bi­je i Ko­so­va prog­no­zi­ra­na je eks­trem­na, od­no­sno naj­vi­ša vri­jed­nost in­dek­sa opa­sno­sti od po­ja­ve šum­skih po­ža­ra.
To zna­či da po­žar mo­že buk­nu­ti od iskre, a ši­re­nje je vr­lo br­zo. Kon­tro­la po­ža­ra je iz­van­red­no te­ška a za nje­go­vu kon­tro­lu se mo­ra­ju ulo­ži­ti sva ras­po­lo­ži­va sred­stva, na­ve­de­no je na saj­tu RHMZ-a.
Pro­te­klih da­na su iz­bi­la dva po­ža­ra – kod Mi­o­ni­ce, ko­ji je lo­ka­li­zo­van i sta­vljen pod kon­tro­lu, i kod Ne­go­ti­na, na či­jem se ga­še­nju ra­di.
Po­žar kod Ne­go­ti­na je za­hva­tio 150 hek­ta­ra tra­ve i ni­skog ra­sti­nja i u nje­go­vom ga­še­nju uče­stvu­je i voj­ni he­li­kop­ter.
Za sa­da se ne raz­mi­šlja o pro­gla­še­nju van­red­ne si­tu­a­ci­je, ali će sve op­šti­ne bi­ti u sta­nju pri­prav­no­sti, pa će na pro­met­nim mje­sti­ma po­sta­vi­ti ci­ster­ne sa pi­ja­ćom vo­dom.
Ini­ci­ja­ti­vu za pro­gla­še­nje van­red­ne si­tu­a­ci­je pod­no­se gra­do­vi i op­šti­ne, ko­ji su ugro­že­ni vi­so­kim tem­pe­ra­tu­ra­ma. Van­red­na si­tu­a­ci­ja za Re­pu­bli­ku Sr­bi­ju, od­no­sno njen dio, pro­gla­ša­va se ako po­sto­ji ne­po­sred­na opa­snost da će za­hva­ti­ti ili ako je već za­hva­ti­la naj­ma­nje dvi­je op­šti­ne ili ako ne po­sto­je do­volj­ne mo­guć­no­sti op­šti­ne za od­go­vor u van­red­noj si­tu­a­ci­ji.
Od­lu­ku o pro­gla­še­nju van­red­ne si­tu­a­ci­je za te­ri­to­ri­ju Re­pu­bli­ke Sr­bi­je ili za njen dio do­no­si Vla­da, na pred­log Re­pu­blič­kog šta­ba za van­red­ne si­tu­a­ci­je.
U Hit­noj po­mo­ći ape­lu­ju na gra­đa­ne da ne iz­la­ze iz ku­ća od 10 do 18 sa­ti.
Mi­ni­star­stvo za rad po­zva­lo je po­slo­dav­ce i za­po­sle­ne da pri­mje­nju­ju pre­ven­tiv­ne mje­re bez­bjed­no­sti i zdra­vlja na ra­du na otvo­re­nom u uslo­vi­ma vi­so­kih tem­pe­ra­tu­ra, ka­ko bi se sma­njio ri­zik po zdra­vlje rad­ni­ka. Na­ja­vi­li su i ri­go­ro­zne kon­tro­le.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"