Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-08-07 DIREKTORICA UPRAVE ZA ZAŠTITU KULTURNIH DOBARA PREKRŠILA ZAKON O SPREČAVANJU KORUPCIJE
Miranović (Foto: Radio skala) Nije prijavila da je suprug zaradio 700.000 eura Miranovićeva u poslednjem imovinskom kartonu nije pomenula da je barsko preduzeće „Eurolink”, koje je 70 odsto u vlasništvu njenog muža Mladena Miranovića, u prošloj godini ostvarilo dobit od 701 hiljadu eura
Dan - novi portal
Di­rek­tor Upra­ve za za­šti­tu kul­tur­nih do­ba­ra Ana­sta­zi­ja Mi­ra­no­vić ni­je pri­ja­vi­la Agen­ci­ji za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) sve pri­ho­de svo­ga su­pru­ga Mla­de­na Mi­ra­no­vi­ća.
Ona u po­sled­njem imo­vin­skom kar­to­nu ni­je po­me­nu­la da je bar­sko pred­u­ze­će „Euro­link”, ko­je je 70 od­sto u vla­sni­štvu nje­nog mu­ža Mla­de­na Mi­ra­no­vi­ća, u 2016. go­di­ni ostva­ri­lo do­bit od čak 701 hi­lja­du eura.
To se mo­že za­klju­či­ti ka­da se upo­re­de po­da­ci ASK-a i Po­re­ske upra­ve. Mi­ra­no­vi­će­va je pri­ja­vi­la da je njen su­prug u pro­šloj go­di­ni imao sa­mo pri­hod od pla­te u vi­si­ni od 550 eura, ko­ju za­ra­đu­je u jed­nom pri­vred­nom dru­štvu.
U po­da­ci­ma ASK-a iz mar­ta ove go­di­ne ni­je na­ve­de­no ko­je pri­vred­no dru­štvo je u pi­ta­nju. Pre­ma po­da­ci­ma iz Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS), Mla­den Mi­ra­no­vić po­red fir­me „Euro­link” ima 33,33 od­sto vla­sni­štva u kom­pa­ni­ji MRM, ko­ja se ba­vi po­slom agen­ta za jah­te.
Mi­ra­no­vi­će­va je iz­o­sta­vi­la da pri­ja­vi ko­li­ki je pri­hod nje­nog su­pru­ga od te kom­pa­ni­je, a ni da Mla­den Mi­ra­no­vić oba­vlja funk­ci­ju čla­na bor­da di­rek­to­ra fir­me „Adri­a­tik Ma­ri­nas”, ko­ja ga­zdu­je Por­to Mon­te­ne­grom.
Fi­nan­sij­ski iz­vje­štaj kom­pa­ni­je „Euro­link”, u ko­ji je „Dan” imao uvid, bi­lje­ži da je uku­pan ka­pi­tal te kom­pa­ni­je u pro­šloj go­di­ni iz­no­sio 728.157 eura. U 2015. go­di­ni ka­pi­tal tog pred­u­ze­ća je bio 468.990 eura, što zna­či da je za go­di­nu uve­ćan 259.167 eura. Ta fir­ma je u 2015. ostva­ri­la i do­bi­tak od 455.634 eura, ko­ji ta­ko­đe ni­je pri­ja­vljen Agen­ci­ji za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je.
No­vi­nar je po­ku­šao da stu­pi u kon­takt s Ana­sta­zi­jom Mi­ra­no­vić, ko­ja je po­sla­la po­ru­ku da se ne na­la­zi u Cr­noj Go­ri, da je na od­mo­ru i ni­je že­lje­la da od­go­va­ra­ na pi­ta­nja o pri­ho­du kom­pa­ni­je nje­nog su­pru­ga. Ona je ra­ni­je za „Dan” sa­op­šti­la da je njen muž upi­si­vao po­dat­ke o svo­joj imo­vi­ni.
– On si­gur­no zna šta mo­ra da pri­ja­vi, a šta ne mo­ra i on sno­si od­go­vor­nost za svoj dio. Ja mir­no spa­vam. Moj muž ima pri­vat­ne fir­me, ima ra­ču­ne po svi­je­tu, ne sa­mo ov­dje – ka­za­la je Mi­ra­no­vi­će­va.
Ona je ob­ja­sni­la da se njen su­prug ne fi­nan­si­ra iz bu­dže­ta dr­ža­ve.
– Ra­di za pri­vat­nu fir­mu. Ja sam da­la sve što je tre­ba­lo i is­pu­ni­la svo­ju oba­ve­zu – re­kla je ra­ni­je di­rek­to­ri­ca Upra­ve za za­šti­tu kul­tur­nih do­ba­ra.
Vla­di­na funk­ci­o­ner­ka je 30. mar­ta ove go­di­ne pri­ja­vi­la svo­ju i imo­vi­nu po­ro­di­ce ASK-u. Upi­sa­la je da pri­ma pla­tu od sko­ro 1.200 eura, da ima i broj­ne pri­ho­de od autor­skih pra­va, pre­da­va­nja na ra­di­o­ni­ca­ma, uče­šća u rad­nim gru­pa­ma... Sa­mo od autor­skih pra­va Mi­ra­no­vi­će­va je u to­ku pro­šle go­di­ne za­ra­di­la vi­še od 10.000 eura.Vl. O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"