Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-08-06 PRIVATNA FIRMA OSUMNJIČENOG ZA ŠVERC CIGARETA ISATA BOLJEVIĆA ZA GODINU UVEĆALA AKTIVU ZA 176.000 EURA
Boljević Niže minuse, ali ima milione Ipak, uprkos gubicima ima ukupnu imovinu vrijednu 1.590.000 eura
Dan - novi portal
Bar­sko pred­u­ze­će „Za­lje­vo” Isa­ta Bo­lje­vi­ća, osum­nji­če­nog za uče­stvo­va­nja u šver­cu ci­ga­re­ta, ima ukup­nu imo­vi­nu vri­jed­nu 1.590.000 eura. To se mo­že vi­dje­ti u fi­nan­sij­skom iz­vje­šta­ju te kom­pa­ni­je za pro­šlu go­di­nu.
Ukup­na ak­ti­va Bo­lje­vi­će­ve fir­me za go­di­nu uve­ća­na je za 176.000 eura, iako go­di­na­ma ne­ga­tiv­no po­slu­je i bi­lje­ži gu­bit­ke. U 2014. ta kom­pa­ni­ja evi­den­ti­ra­la je gu­bi­tak od 24.000 eura, dok je nje­na ukup­na ak­ti­va iste go­di­ne bi­la ne­što vi­še od 318.000.
Iako su i u 2015. go­di­ni bi­lje­ži­li gu­bi­tak od 33.000 eura, ukup­na ak­ti­va fir­me „Za­lje­vo” uve­ća­la se čak za po­la mi­li­o­na, tač­ni­je 565.254 eura.
No­vi­nar „Da­na” po­ku­šao je da stu­pi u kon­takt sa Isa­tom Bo­lje­vi­ćem, me­đu­tim, on ni­je od­go­va­rao na te­le­fon­ske po­zi­ve i po­ru­ke. Ta­ko je osta­lo ne­ja­sno ka­ko je uve­ća­vao imo­vi­nu pred­u­ze­ća, ko­je bi­lje­ži gu­bit­ke iz go­di­ne u go­di­nu.
Isat Bo­lje­vić je do sko­ro bio pred­stav­nik arap­ske kom­pa­ni­je „BMJ In­du­stri­es FZ–LLC” iz Uje­di­nje­nih Arap­skih Emi­ra­ta (UAE), ko­ja je od fe­bru­a­ra 2016. go­di­ne pre­u­ze­la upra­vlje­nje No­vim du­van­skim kom­bi­na­tom u Pod­go­ri­ci (NDKP)
Nje­ga Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo (SDT) sum­nji­či za kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba ovla­šće­nja u pri­vred­nom po­slo­va­nju, zbog če­ga je smi­je­njen sa po­zi­ci­je pred­sjed­ni­ka Od­bo­ra di­rek­to­ra NDKP 12. ju­na ove go­di­ne.
Is­tra­ga SDT-a je pro­tiv Bo­lje­vi­ća otvo­re­na po­što su u ma­ga­ci­nu na Ka­ra­bu­škom po­lju kra­jem mar­ta ove go­di­ne za­pli­je­nje­ne ci­ga­re­te vri­jed­ne oko če­ti­ri mi­li­o­na eura, ko­je su to­kom pro­šle go­di­ne pro­iz­ve­de­ne u NDKP, a za ko­je se sum­nja da su bi­le na­mi­je­nje­ne za šverc.
On je da­ni­ma bio ne­do­stu­pan or­ga­ni­ma go­nje­nja.
Po­čet­kom apri­la uhap­šen je na gra­nič­nom pre­la­zu Cr­ne Go­re i Al­ba­ni­je – Bo­žaj. Po­što je mje­sec da­na pro­veo u pri­tvo­ru, pu­šten je iz Is­tra­žnog za­tvo­ra Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja u Spu­žu. Bra­ni se sa slo­bo­de.
Bo­lje­vić je po sop­stve­nom pri­zna­nju do­bar pri­ja­telj osu­đe­nog šver­ce­ra ci­ga­re­ta Sreć­ka Kest­ne­ra. Ra­ni­je je ob­ja­vlje­no da je upra­vo Bo­lje­vić pre­ba­cio na sto­ti­ne hi­lja­da eura pre­ko Hr­vat­ske na ino­stra­ne ban­kar­ske ra­ču­ne Sreć­ka Kest­ne­ra u Tu­ni­su i Jor­da­nu.
Vl.OTA­ŠE­VIĆ


Fir­me u Ba­ru i ko­šar­ka­ški klub

Osim kom­pa­ni­je „Za­lje­vo” Isat Bo­lje­vić je vla­snik i u fir­ma­ma „Pa­pir­pro­met” i „Kan­kun-Sped”, ko­je su ta­ko­đe re­gi­stro­va­ne u Ba­ru. Za raz­li­ku od kom­pa­ni­ja „Za­lje­vo” i „Kan­kun-Sped”, gdje je sto­pro­cent­ni vla­snik, u fir­mi „Pa­pir­pro­met”, ko­ja se ba­vi dje­lat­no­šću osta­log štam­pa­nja, Bo­lje­vić ima 50 od­sto vla­sni­štva. Vla­snik dru­ge po­lo­vi­ne tog pred­u­ze­ća je Bog­dan Mi­lin­ko­vić.
Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS), Bo­lje­vić je i je­dan od osni­va­ča bar­skog sport­skog klu­ba „Mor­nar Ba­sket”. Nje­go­vo vla­sni­štvo u sport­skom klu­bu ni­je pro­cen­tu­al­no pre­ci­zi­ra­no.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"