Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-08-07 SINDIKAT KRITIKUJE NADLEŽNE
Vatrogasci se suočavaju sa brojnim problemima Vatrogasci nijesu dobili dnevnice
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Stru­kov­nog od­bo­ra va­tro­ga­sa­ca spa­si­la­ca Cr­ne Go­re Rat­ko Pe­jo­vić ka­že da va­tro­ga­sci ko­ji su u pret­hod­nom pe­ri­o­du da­no­noć­no bi­li na te­re­nu ili su bi­li kao is­po­moć ko­le­ga­ma u dru­gim op­šti­na­ma ni­je­su do­bi­li sve pri­na­dle­žno­sti ko­je ih po za­ko­nu sle­du­ju, a to su dnev­ni­ce, te na­kna­de za pre­ko­vre­me­ne sa­te.
Pe­jo­vić pod­sje­ća da su pro­sječ­ni lič­ni do­ho­ci va­tro­ga­sa­ca – spa­si­la­ca u Cr­noj Go­ri ne­re­al­no ma­li u od­no­su na opa­sno­sti i na­po­re ko­je ula­žu u oba­vlja­nju sva­ko­dnev­nih za­da­ta­ka i po­slo­va i kre­ću se od 300 do 400 eura.
– Pod­sje­ća­mo da va­tro­ga­sci­ma spa­si­o­ci­ma u Cr­noj Go­ri lič­ni do­ho­ci ka­sne i po ne­ko­li­ko mje­se­ci, da su oni ne­u­jed­na­če­ni i raz­li­ku­ju se od gra­da do gra­da. Va­tro­ga­sci ne po­sje­du­ju lič­nu za­štit­nu opre­mu, u po­je­di­nim op­šti­na­ma ne ra­di do­vo­ljan i op­ti­ma­lan broj za­po­sle­nih. Va­tro­ga­sci spa­si­o­ci zlo­u­po­tre­blje­ni su od po­je­di­nih ru­ko­vo­di­la­ca slu­žbi, a ko­ji po­dr­šku ima­ju od pred­sjed­ni­ka op­šti­na, pa po­red po­slo­va ko­ji su im pro­pi­sa­ni za­ko­nom, pe­ru ko­lo­vo­ze po­sli­je sa­o­bra­ćaj­nih ude­sa, za­li­va­ju par­kov­sko cvi­je­će, oba­vlja­ju ve­te­ri­nar­ske i po­slo­ve por­ti­ra u po­je­di­nim op­šti­na­ma, hva­ta­ju gmi­zav­ce, vr­še pro­bo­je i na­si­pa­nje pu­te­va – upo­zo­rio je Pe­jo­vić.
Stru­kov­ni od­bor va­tro­ga­sa­ca spa­si­la­ca ne­dav­no je upu­tio do­pis pre­mi­je­ru i mi­ni­stru unu­tra­šnjih po­slo­va sa za­htje­vom za uve­ća­nje za­ra­da kroz po­ve­ća­nje ko­e­fi­ci­jen­ta slo­že­no­sti po­slo­va, na ko­e­fi­ci­jent 5,1.
– Sva­ka­ko, svje­sni smo pro­ce­du­re i po­tre­be usa­gla­ša­va­nja sa Za­ko­nom o za­ra­da­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru u ko­ji bi se ovo za­ni­ma­nje im­ple­men­ti­ra­lo. Sa­da­šnja si­tu­a­ci­ja je ta­kva da su va­tro­ga­sci tre­ti­ra­ni kao na­mje­šte­ni­ci, u naj­bo­ljem slu­ča­ju kao vi­ši re­fe­ren­ti – ka­zao je Pe­jo­vić.
Stru­kov­ni od­bor va­tro­ga­sa­ca spa­si­la­ca Cr­ne Go­re oče­ku­je od zva­nič­ni­ka ko­ji­ma su se obra­ti­li da is­ko­ri­ste sna­gu svog auto­ri­te­ta, te do­pri­ne­su rje­ša­va­nju mno­go­broj­nih pro­ble­ma ovih lju­di i ovu zna­čaj­nu dje­lat­nost od po­seb­nog in­te­re­sa po­dig­nu na mno­go ve­ći ni­vo.
– Stru­kov­ni od­bor va­tro­ga­sa­ca spa­si­la­ca na­sta­vi­će i u bu­du­ćem pe­ri­o­du da da­je kon­struk­tiv­ne pred­lo­ge, da uka­zu­je na pro­ble­me i ak­tiv­no uče­stvu­je u nji­ho­vom rje­ša­va­nju – re­kao je Pe­jo­vić, ko­ji je u ime ko­le­ga za­hva­lio Vla­di Cr­ne Go­re na na­gra­da­ma ko­je su im da­li.
Va­tro­ga­sci spa­si­o­ci ko­ji su ne­po­sred­no uče­stvo­va­li u ga­še­nju po­ža­ra na­gra­đe­ni su sa 400 eura, dok su oni ko­ji su ima­li po­ve­ća­ni obim po­sla, a ni­je­su uče­stvo­va­li u ga­še­nju po­ža­ra do­bi­li po 200.
– Da­nas, ka­da su evi­dent­no va­tro­ga­sci spa­si­o­ci do­bi­li na­gra­de že­li­mo da skre­ne­mo pa­žnju do­no­si­o­ci­ma od­lu­ka na lo­kal­nom i dr­žav­nom ni­vou da ovaj sti­mu­lans do­ži­vlja­va­mo kao krat­ko­ro­čan i ne ni­ka­ko u prav­cu rje­ša­va­nja mno­go­broj­nih pro­ble­ma – za­klju­čio je Pe­jo­vić.
R.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"