Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-08-01 NAKON ODLUKE ŽUPANIJSKOG SUDA DA GA IZRUČI SRBIJI Morina zatražio azil u Hrvatskoj
Dan - novi portal
Isma­il Mo­ri­na, či­je je iz­ru­če­nje Sr­bi­ji odo­brio sud u Du­brov­ni­ku, za­tra­žio je po­li­tič­ki azil u Hr­vat­skoj, po­tvr­dio je za In­ter­net por­tal RTS-a nje­gov advo­kat Dar­ko Bu­ti­gan. Mo­ri­na se, ta­ko­đe, hr­vat­skom Vr­hov­nog su­du ža­lio na od­lu­ku o iz­ru­če­nju. Pro­ces bi mo­gao da tra­je ne­ko­li­ko mje­se­ci.
Advo­kat Isma­i­la Mo­ri­ne, Dar­ko Bu­ti­gan je po­tvr­dio da je nje­gov kli­jent za­tra­žio po­li­tič­ki azil u Hr­vat­skoj, jer „stra­hu­je da u Sr­bi­ji ne bi imao fer su­đe­nje”.
Isto­vre­me­no, Mo­ri­na je Vr­hov­nom su­du Hr­vat­ske pod­nio žal­bu na od­lu­ku o iz­ru­če­nju Sr­bi­ji, ko­ju je ne­dav­no do­nio sud u Du­brov­ni­ku, gdje je uhap­šen u ju­nu, re­kao je Bu­ti­gan.
Na­kon hap­še­nja u Hr­vat­skoj i pro­šlo­ne­djelj­ne od­lu­ke o iz­ru­če­nju, Fud­bal­ski sa­vez Al­ba­ni­je u sa­op­šte­nju po­zi­va vla­du te ze­mlje da „in­ter­ve­ni­še u okvi­ru prav­nog kon­tek­sta ka­ko bi za­u­sta­vi­la iz­ru­če­nje Isma­i­la Mo­ri­ne Sr­bi­ji”.
U pre­go­vo­re oko prav­nog sta­tu­sa Isma­i­la Mo­ri­ne uklju­čio se i al­ban­ski pre­mi­jer Edi Ra­ma, ko­ji od kra­ja pret­hod­ne sed­mi­ce „pre­go­va­ra sa hr­vat­skim vla­sti­ma po­sled­nja dva da­na ra­di ko­nač­nog rje­še­nja tog pro­ce­sa”.
Mi­ni­star prav­de Ga­zmend Bar­di je, ta­ko­đe, zva­nič­no za­tra­žio od hr­vat­skih vla­sti da ne odo­bre za­htjev Sr­bi­je uz obra­zlo­že­nje da je „al­ban­ski dr­ža­vlja­nin Isma­il Mo­ri­na ugro­žen zbog po­li­tič­ki mo­ti­vi­sa­nog pro­go­na ili dis­kri­mi­na­ci­je”.
Mo­ri­na je osum­nji­čen da je na fud­bal­skoj utak­mi­ci Sr­bi­ja–Al­ba­ni­ja u ok­to­bru 2014. u Be­o­gra­du, upra­vljao dro­nom sa za­sta­vom na ko­joj je bi­la ma­pa „Et­nič­ke Al­ba­ni­je”, što je po­kre­nu­lo ta­las na­si­lja, na­kon če­ga je utak­mi­ca pre­ki­nu­ta.
Al­ban­ska po­li­ci­ja je 2015. go­di­ne, dan pred dru­gu utak­mi­cu Al­ba­ni­je i Sr­bi­je, uhap­si­la Mo­ri­nu u cen­tru Ti­ra­ne zbog po­sje­do­va­nja ne­le­gal­nog oruž­ja. Me­đu­tim, al­ban­ski vr­hov­ni sud ga je pu­stio iz za­tvo­ra po­sli­je tri mje­se­ca i od­re­dio mu kuć­ni pri­tvor.
Pri­štin­ski me­di­ji su pi­sa­li da je Mo­ri­na sa gru­pom na­vi­ja­ča, od­mah po­sli­je pu­šta­nja iz pri­tvo­ra, bo­ra­vio na Ko­so­vu, u Vu­či­tr­nu.
To­kom vi­ken­da, na­vi­jač­ka gru­pa al­ban­ske fud­bal­ske re­pre­zen­ta­ci­je „Ku­či i zi” (Cr­ve­no i cr­no) odr­ža­la je pro­test u cen­tru Ti­ra­ne, tra­že­ći oslo­ba­đa­nje Isma­i­la Mo­ri­ne.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"